Ženský fotbal

Derby skončilo nerozhodně

I druhé derby v nadstavbě skončilo nerozhodně, dnes v Horních Měcholupech 1:1. Jedinou branku vstřelila Simona Necidová. Sparta již má jistotu lepších vzájemných zápasů, titul tak téměř jistě získá Sparta.

 

V derby byly jasně rozdány karty. Kdo vyhraje, stane se jistým mistrem. Lepší výchozí pozici ale měla Sparta, které stačila i remíza, aby ve vzájemných zápasech na to byla lépe jak Slavia. I z toho zřejmě pramenila taktika Sparty, hrát zodpovědně zezadu a využívat rychlého přečíslení. Pro domácí Slavii bylo složité se dostávat k zakončení. Hosté rychlou akci předvedli, ve 12. minutě se dostala do vápna Vyštejnová, naštěstí její nebezpečnou střelu Votíková vyrazila.

Slavia poprvé vystřelila v 17. minutě, ale pokus Šurnovské mířil mimo branku. Persson ve 30. minutě po centru z pravé strany zaskočila brankářku a míč skončil na břevně. A stejná hráčka byla důležitá i na druhé straně, po rohu Sparty hlavičkovala Bertholdová a Persson dostala hlavou míč z brankové čáry. Největší šanci měla Slavie ve 36. minutě, po dlouhém míči Kožárová prodloužila k Černé, dostala se do vápna a přízemním centrem hledala Šurnovskou, ale její střelu zblízka brankářka dokázala vyrazit.

Druhý poločas začal aktivní hrou Slavie a velice přišla příjemná odměna. V 51. minutě zahrála Krejčiříková roh a nepohlídaná Necidová hlavičkou rozvlnila síť sparťanské branky. Radost slávistek byla velká, ale času do konce zápasu pořád zbývalo hodně. Sparta byla očividně zaskočena, proto stále slávistky měly míč v držení. V 65. minutě se navíc před vápnem hezky uvolnila Kožárová a její střelu levačkou Sloupová nohou vyrazila. A o chvíli později střílela Krejčiříková, ale brankářka na dvakrát chytla. V 78. minutě přišel nečekaný zásah, po nečekané střele Šubrtové skončil míč přesně k tyči. A aby toho nebylo málo, během pár minut dostala dvě žluté karty Necidová a šla do kabin. V 87. minutě i v oslabení se do velké šance dostala Khýrová, její tečovaná střela z vápna skončila na břevně. V závěrečném tlaku slávistek už branka nepadla a o titulu je tak prakticky rozhodnuto. Jedinou šancí je zaváhání Sparty v posledním zápase proti Slovácku.

Komentáře (7)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Derby skončilo nerozhodně

    Dobi     před 3 lety 05.06.2021 17:16 |  
    5 2

    Sledoval jsem stream, držel palečky a doufal. A přemýšlet, zda bude gramaticky do článku správné - místo "double" "triple". Bohužel chvilka nepozornosti a ve 2. půli jasně lepší Slavia ztratila výhru a tím i titul (poslední kolo jde do oblasti teorie, zvláště když jde o rudou bandu.... Aach jo!!! MD

    • Re: Derby skončilo nerozhodně

      kedul     před 3 lety 05.06.2021 23:56 |  
      3 0

      Chtěl jsem jet na misto vlakem, ale před odchodem z domova na vršovické nádraží jsem z rádia zaslechl oznámení o nepředpokládané výluce na trati mezi Vršovicemi a Hostivaří. Tudíž jsem se spokojil se streamem a viděl jsem to trochu odlišně - složitěji: Za poločasovou bezgólovou remízu sešívané holky vděčily hlavně gólmance Báře Votíkové. Opticky v držení míče sice měly převahu, ale jejich kombinace byly pomalejší a složitější a bránu Sparty opravdu ohrozily málokdy. Zato soupeřky podnikly několik rychlých kontrů s nebezpečnými centry a naše obrana a hlavně gólmanka měla dost práce s jejich zneškodněním. Ve druhé půli a hlavně po gólu Necidové se obraz hry výrazně změnil. Naše holky měly velké šance na zvýšení náskoku, ale z víceméně náhodné situace po několika odrazech a drobných nepřesnostech (slabšího důrazu) našich holek ojedinělou, skrytou a přesně umístěnou střelou ze střední vzdálenosti sparťanky vyrovnaly. Pak se hra našich holek pod tlakem změnila v křeč, následovalo vyoučení Necidové, ale v závěru holky silou vůle ještě zabojovaly a dostaly Spartu pod tlak a k výhře jim nakonec chybělo jen trochu štěstí. Po zápase sparťanky už slavily titul, paradoxně to bylo pod velkým logem Slavie, aspoň tak se to jevilo v záběru jedné kamery stále běžícího streamu. Je to předzvěst, že Slovácko jim ten potřebný bod (respektive dva) za týden uzme?!


      Komentář byl uživatelem upraven (05.06.2021 23:59) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Derby skončilo nerozhodně

        Dennis     před 3 lety 06.06.2021 00:07 |  
        2 0

        V to, že Slovácko jim vezme nějaký bod se asi moc reálně doufat nedá, ale na druhou stranu, když si vezmu ženskou psychiku ve sportu, která je dobře známá např. z tenisových zápasů, tak to vědomí, že Slovácko ještě nutně potřebuješ porazit, ale současně už se vidíš (viz ty oslavy) jako jasný mistr ligy, může ten zápas udělat o dost složitější, než se teď jeví. Psychika je svině a zápas začíná za stavu 0:0. :-)

        • Re: Derby skončilo nerozhodně

          Radek097 (přítel SN)     před 3 lety 06.06.2021 00:27 |  
          2 1

          Je rozdíl týmový a individuální sport. Druhá věc je kvalita. Slavia je se spartou na míle odskočena od zbytku. Možná tak 4 sezóny zpět se stalo, že by Slavia či sparta ztratily proti někomu jinému body, než právě proti Slavii či spartě.

  2. Re: Derby skončilo nerozhodně

    Sokrates55 (přítel SN)     před 3 lety 05.06.2021 18:00 |  
    8 6

    Byl to poctivý výkon a holky bojovali i o deseti až do konce.
    Děkuji za to a nesmutněte holky.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Derby skončilo nerozhodně

      Dobi     před 3 lety 07.06.2021 18:33 |  
      3 2

      Holky byly - podle mne - hlavně ve 2.půli lepší. Ale štěstí, ta muška zlatá, sedlo na někoho jiného. A pořádně. Co se dá dělat? Takhle vyrovnaný závěr (i průběh) nepamatuji a vlastně o všem rozhodla ta katastrofa 1:5.... Jak píše Sokrates - jedeme dál a těšíme se na lepší zítřky!!!

  3. Re: Derby skončilo nerozhodně

    gazza     před 3 lety 07.06.2021 00:59 |  
    9 4

    Nico jseš frajer !!!!Díky za nepokleknutl v zápase s Anglií a podporu Kudelovi ještě s Nedelcearem!!Něco neuvěřitelného v dnešní BLM rasistické době poklekávajících fanatiků.Doufám ,že v nové sezóně ti tribuna sever udělá ovace!!!Je suis Nico!!!