Fortuna liga

Další prohra Slavie

Slavia ani v dalším zápase nedokázala vyhrát, tentokrát jsme zaslouženě prohráli v Příbrami 0:1.

Příbram - Slavia 1:0 (1:0)

Sestava:
M. Kozáčik - L. Došek, R. Bejbl, A. Petrouš, M. Zachariáš - K. Piták (73. E. Adauto da Silva), R. Dostálek, M. Latka, T. Hrdlička (46. M. Lukeš) - P. Kuka (46. P. Fořt), T. Došek

Lavička:
R. černý, M. Müller, D. Kalivoda

Branka:
11. R. Novák

Již pět ligových kol trvá naše mizérie. Navíc naposledy gól ze hry jsme dali v Plzni, přičemž ho dal Rudolf Skácel, který ve Slavii již není. Slavia se neustále propadá, teď i Sparta se může dostat před nás, všichni nám utíkají. Bohužel se opakuje sezona po vypadnutí z LM, tedy bída, utrpení a snaha probojovat se do pohárů. Nejhorší je, že není způsob, jak se z této propasti dostat, koupit hráče není možné, výměna trenéra nemá smysl, co tedy udělat? Musíme se s tím poprat, i když to nebude jednoduché. Jelikož nás čeká nesmírně těžký los, tak se ukáže, jak jsme silní, ale obávám se, že se budeme neustále propadat a každý soupeř se na nás chytí. Jsme všem už jen pro smích, není divu, že fanoušci už nemají zájem chodit na zápasy, je to hrůza.

V Příbrami jsme předvedli tristní výkon, po celý zápas jsme si vytvořili minimum příležitostí, když už jsme se dostali do šestnáctky, tak jsme buď mířili mimo či střely byly zablokovány. Je smutné, když podruhé za sebou musíme přiznat, že Slavia prohrála zaslouženě. Ve druhém poločase jsme se mírně zlepšili, ale to bylo i tím, že domácí více zalezli a již nás tolik neatakovali, ale když už se snažíme jít po stranách, tak nic nevymyslíme, protože centry jsou katastrofální. Pak to tedy hráči zkouší středem, ale tam to většinou není možné, vždy je to přehuštěné. Navíc hrajeme stereotypně, nedovedeme vymyslet něco překvapivého. Příbram nás dobře přečetla a k ničemu nepustila.

Co bude dál? Ve středu hrajeme pohár UEFA v Srbsku, což určitě nebude jednoduchý zápas, při současném rozpoložení. Ale jak to známe z loňských špatných sezon, v pohárech se nám vždy dařilo. Tak uvidíme.

Rozhovor trenéra Miroslava Beránka pro televizi Nova:
Lze současný stav nazvat krizí?
„Jestliže Slavia pětkrát za sebou nevyhraje, tak to není normální a my jsme dneska v prvním poločase hráli velmi špatně, ten jsme prakticky prohospodařili, a pak jsme se snažili hru oživit střídáním a druhý poločas jsme měli převahu a i šance, ale tak jak to bývá, když se nedaří, tak ani ty šance nejsou.“

Věříte stále v titul?
„Myslím, že teď mluvit o titulu není to nejlepší, my se teď musíme vyhrabat z toho, abychom byli vůbec schopni zápas vyhrát a byli schopni si připravit šance a zlepšit se celkově.“

Chybí hodně Rudolf Skácel?
„Já myslím, že nejenom Rudolf Skácel, ale nejvíce nám asi chybí Patrik Gedeon, jak na hřišti, tak i v kabině.“

Otočí se to s příchodem Gedeona?
„Samozřejmě jeden hráč nedělá fotbal, fotbal dělá tým, ale každý hráč má svoji pozici a Gedeon patří k těm, který umí ovlivnit dění na hřišti i v kabině.“

Bojíte se o svoji pozici?
„To se musíte zeptat vedení klubu.“

A vy si to nepřipouštíte?
„Tak jestli vedení klubu rozhodne o tom, že mě jako trenéra odvolají, tak já to musím respektovat.“

Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Další prohra Slavie

    (host)     před 21 lety 20.09.2003 17:40 |  
    0 0

    Že by se začala ukazovat koncepční práce vedení

    jak to tenkrát bylo? ...
    LEŠKA VEN

    • Re: Další prohra Slavie

      bojler     před 21 lety 21.09.2003 15:31 |  
      0 0

      to je uplna blbost. to co se deje a pamtujte na to ze se este bude dit ma dve priciny: 1. nepostoupeni do LM tim nejhorsim zpusobem ( venku debakl a doma malem postup) 2. zranenej gedy, kerej to kryl zada risovi posbiral strasne moc balonu. ta prvni pricina podle me znamena 70 procent krize. je to psychika

  2. Re: Další prohra Slavie

    vizzir     před 21 lety 20.09.2003 20:27 |  
    0 0

    co byste ted na miste Beranka se sestavou udelali?podle me se ted toho moc delat neda,novi hraci,ikdyby na ne penize byly,tak prijit nemuzou..a je videt,ze ikdyz se sestavou zamicha,tak to kyzeny efekt nema skoro zadny..

    • Re: Další prohra Slavie

      Richi (admin)     před 21 lety 20.09.2003 21:32 |  
      0 0

      Souhlas, nic se proste neda delat, musime se z toho vybabrat sami, musime cerpat z toho, co mame.

      • Re: Další prohra Slavie

        vizzir     před 21 lety 20.09.2003 22:57 |  
        0 0

        chce to proste cas,otocit nejaky zapas,zvednout sebevedomi hracu..ale myslim si,ze za soucasne situace by slavce nepomohl ani Hitzfeld s Fergussonem..

        • Re: Další prohra Slavie

          Richi (admin)     před 21 lety 20.09.2003 23:07 |  
          0 0

          Opet souhlas, nam pomuze jen vyhra, treba i stastna, chce to dat nejaky goly, hraci jsou hlavne psychicky dole i z toho, ze nedavaji branky, navic dostavame takove zbytecne. Kdy to otocime, to bude dost zajimave. Verim, ze jim pomuze pohar, kde pravidelne hraji mnohem lepe, protoze nejde o body, takze to berou uplne jinak.

          • Re: Další prohra Slavie

            (host)     před 21 lety 21.09.2003 12:25 |  
            0 0

            To, ze staci dat gol a hned to pujde. Nebo, ze staci stastne jednou vyhrat a hned zacneme vyhravat pravidelne, to jsou jen takovy kecy.

            • Re: Další prohra Slavie

              (host)     před 21 lety 21.09.2003 14:26 |  
              0 0

              No kecy to nejsou!! Díky tomu že se nedaří o tom píšou novináři a na hráče je vyvíjen větší a větší tlak. A to jim podráží nohy. Když dají jeden gól. Prolomí to a bude to lepší.
              Znám to taky. Taky hraju fotbal

              • Re: Další prohra Slavie

                (host)     před 21 lety 22.09.2003 16:57 |  
                0 0

                To máš stoprocentně pravdu. Kdo kdy dělal nějaký sport, tak tuhle situaci dobře zná. Nemyslím si ale, že by se situace po š?asném gólu nebo šťastně vyhraném utkání diametrálně změnila. Hráči Slavie nejsou jen decimováni psychicky kvůli tlaku okolí atd. Současný kádr díky koncepční práci našeho vedení na boj o přední místa prostě nemá. Ono to taky není sranda, když z mužstva vypadnou 3 nejlepší hráči (a čtvrtého trenér ještě přestane stavět). Takže můžeme jenom doufat, že když my fanoušci budeme tlačit na vedení, jako před 2 roky, zase nám pustí nějaké peníze a nakoupí pár hráčů. Máme ale smůlu, že přestupy budou možné až na jaře, takže zbývající zápasy na podzim si asi moc neužijeme. Snad se to trochu zlepší, až se uzdraví Patrik Gedeon. To by pak mohla přibýt nějaká ta remíza, možná že i jednou až dvakrát do konce podzimu vyhrajeme.

  3. Re: Další prohra Slavie

    Serf     před 21 lety 20.09.2003 22:13 |  
    0 0

    Jestli odstrelej Beranka, tak si snad na Lesku nekde pockam... Konecne rozumnej trener, i kdyz mam obcas taky vyhrady, to by byl nas konec!

  4. Re: Další prohra Slavie

    (host)     před 21 lety 21.09.2003 17:39 |  
    0 0

    Moji milí slávističtí hráči, z celého svého sešívaného srdce vám děkuji. Za to, že tak ohleduplně chcete ušetřit moje nebohé nervy od stresujících bojů o pohárové příčky či snad dokonce (jak jsem to troufalý!) o titul. Zřejmě mi chcete dopřát klidné ligové sezony vaším krásným umístěním ve středu ligové tabulky ( na boj o záchranu snad nedojde, ikdyž….). Vyjádřit svůj neskonalý obdiv bych vám však chtěl i za vytrvalé dodržování již zaběhnutých tradic, jako např.: jak nepostoupit do Ligy mistrů, jak nevyhrát na Spartě, jak neporazit Jablonec či jak pravidelně a neomylně prohrávat v Příbrami. Bezmezně však obdivuji i vaše některé individuální výkony ( jak nacentrovat xkrát za sebou pánubohu do oken – L. Došek, jak překopnout bránu z prostoru malého vápna – T. Došek, jak ubránit standatní situaci – opět L. Došek, či jak vybrat hráči to správné místo v sestavě nebo-li Adauto na pravé spojce – M. Beránek atd. Závěrem bych si dovolil poslat několik povzbudivých slov všem hráčům, funkcionářům a fanouškům ostatních týmů ligového pelotonu. Tak tedy: nestojí hra Vašeho týmu za nic? Je Váš tým v hluboké krizi? Potřebuje snad Váš tým prolomit psychickou bariéru? Vaše odpověď zní ano? Nevěšte hlavu a vězte: i k vám jednou přijede známý fotbalový cirkus protřelých bavičů Slavia Praha alias Beránkovi otloukánci a příznivý výsledek pro Vaše mužstvo je stoprocentně zaručen (viz. reference z předchozích štací těchto potulných kejklířů v Plzni a v Příbrami. Fotbalu zdar a v podání Slavie Praha zvlášt.

    • Re: Další prohra Slavie

      (host)     před 21 lety 22.09.2003 08:57 |  
      0 0

      :o)))) nr.1

  5. Re: Další prohra Slavie

    gary     před 21 lety 21.09.2003 23:55 |  
    0 0

    Mužstvo hrálo příšerně. Útočníci pobíhají podél lajny a znaží se centrovat .V útoku to válí Petrouš s Pitákem. Celé mužstvo hraje bezmyšlenkovitě bez důrazu. Prostě na takový fotbal se nedá koukat. Nebylo by od škody popřemýšlet začít se živit nějakým jiným způsobe. A trenér Beránek ?? Ten má štěstí že jediný kvalitní trenér pan Csaplár je pod smlouvou a pan Leška je stejně bez kompetencí odvolat trenéra. Prostě žádná převratná řešení nečekejme.