B-Tým

Slavia - Karviná 4:2

Slávisté v domácím zápase porazili Karvinou 4:2. Dvě branky si připsal Beran.

Předkrm odpoledního vršovického derby obstaral sešívaný B tým, který v 14. kole Fortuna:národní ligy hostil klub z Karviné, v současnosti pátý tým soutěže. Trenéru Jarolímovi byly k utkání k dispozici i dvě posily z prvního týmu – Eduardo Santos a Matěj Jurásek.

Hned v úvodu utkání šli sešívaní do vedení. Pudil vrátil centr pod sebe na Berana, který otevřel skóre zápasu. Opticky vyrovnaná polovina prvního dějství byla často soustředěna na tvrdé souboje o střed hřiště. Po 20 minutách hry zahrozili také hosté. Po sérii odrazů na pravé straně se k prudkému přízemnímu centru dostal Mikuš. Nikdo z jeho spoluhráčů ale nedokázal tuto nabídku využít. Ve 22. minutě střílel zpoza šestnáctky Cienciala, jeho pokus ve vápně šťastně zachytil Budínský. Zkušený kanonýr v obklíčení střílel nepřesně a branku minul. Povedený herní úsek Slezanů byl přetaven v gólovou radost v 26. minutě. Labík šlapákem ve vápně fauloval soupeře a rozhodčí Raplík okamžitě odpískal penaltu. K ní se postavil Málek a s přehledem proměnil – 1:1. Inkasovaný gól nabudil domácí k aktivitě. Snahu překlopit vyrovnaný stav na svou stranu měl po půlhodině hry Šubert, který pálil z pravého kraje karvinského pokutového území. Přízemní střela nicméně skončila pouze v boční síti. Slávisté šli opět do vedení chvíli před koncem prvního poločasu, kdy byl Trédl zezadu přistrčen a rozhodčí podruhé v zápase ukázal na značku pokutového kopu. Stejně jako na druhé straně, poslal střelec brankáře zkušeně na druhou stranu a v pohodě proměnil.

Poslední penaltu zápasu odpískal sudí deset minut po startu druhého poločasu. Jurásek unikal domácí obraně a zastavit ho dokázal až brankář Neuman, který navíc za svůj zákrok viděl žlutou kartu. K míči se postavil Šubert, který zvolil pomalý rozběh a slabou střelu do pravé strany branky. Brankář Karviné však úmysl přečetl a míč chytil. V 64. minutě šli slávisté do dvoubrankového vedení. Trédl pěkně vybídl k souhře za obranu nabíhajícího Planku. Ten potáhl míč ve vápně a z úhlu překonal Neumana – 3:1. Radost domácím vydržela jen dvě minuty. Budínský totiž natáhl zpoza vápna a střelou k levé tyči snížil. V 78. minutě to byla opět obrana Karviné, která nezachytila rychlý náběh slávistů. Tentokráte po pěkné přihrávce prchl Jurásek, udělal kličku brankáři na pravou stranu a uklidil míč do odkryté branky – 4:2. V závěru zápasu to byli především hosté, kdo přebral iniciativu. Většina jejich útočných snah nicméně končila na hranici slávistického pokutového území. Výjimku představoval přízemní centr z pravé strany, který dokázal Málek nebezpečně tečovat. Dvořák byl však na bližší tyči připraven. V páté minutě nastaveného času ještě naskočil ve vápně Durosinmi na vysoký centr, dostal se k hlavičce, ale Dvořák byl nicméně opět pozorný.

Slávistům se tak podařilo v atraktivním zápase porazit silného soupeře a po třech porážkách v řadě opět pociťují chuť vítězství. V dalším utkání se sešívaní představí na půdě Líšně. Střetnutí je na programu 5. listopadu od 14.00.

14. kolo - Neděle 30. 10. 2022 10:15

Fortuna národní liga, 2022/2023
4 - 2
2 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

7. Štěpán Beran
41. Štěpán Beran (pen)
64. David Planka
78. Matěj Jurásek

MFK Karviná
MFK Karviná

25. Málek
66. Budínský

Komentáře (35)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Karviná 4:2

    lantsmit     před rokem 30.10.2022 13:15 |  
    3 10

    K nedávný diskusi o tom, jestli je dobrý pravidelně béčku posílat pomoc z áčka…

    Čas ukazuje a dál bude ukazovat, že proti hratelným soupeřům jsou ti dva, tři kluci z áčka stejně důležití, jako Tecl s Ibrou proti Teplicím, Pardubicím apod. v áčku. Tedy speciálně ve chvíli, kdy není k dispozici zkušenost a mentální odolnost první volby, i co do fotbalový kvality.

    Nejsou rozdíloví herně, ve smyslu, že by oni sami ty góly vypracovávali a dávali, ale zbývajících slušnejch osm, devět frajerů na hřišti dokážou povýšit / pomoct jim k výkonu znamenajícímu důležitý body.

    Pozor, tohle dlouhodobě nefunguje v zápasech, kde je vedle mentální odolnosti zapotřebí i fotbalový (i běžecký) kvality. Třeba takovej Milner s Hendersonem u Kloppa by letos mohli vyprávět.

    • Re: Slavia - Karviná 4:2

      kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 14:17 |  
      5 5

      Opravdu to čas ukazuje? Já tedy naopak dneska viděl, že ti kluci s věkovým průměrem okolo devatenácti let si poradili i bez většího množství hráčů áčka.... a to tedy Karviná měla víceméně ligovou sestavu: Šindelář, Bartl, Ciencalla, Durosimni, Budínský, Papadopulos - ti všichni mají v lize něco odkopáno.... ovšem na hřišti kraloval sedmnáctiletý Planka...

      V béčku pravidelně hraje jeden starší hráč a to Švec - pro dnešek jeho roli převzal Santos - odehrál si naprosto v pohodě své... Můžeme se bavit o Juráskovi - jestli je to hráč áčka, který šel pomoci béčku, nebo je to (věkem i statusem odchovance) hráč béčka, který se občas objevuje v A týmu...

      • Re: Slavia - Karviná 4:2

        lantsmit     před rokem 30.10.2022 14:24 |  
        8 2

        Při všech čtyřech dosavadních výhrách béčka byli na hřišti vždy aspoň dva hráči áčka, počítaje samozřejmě M. Juráska. V ostatních zápasech byl vždycky maximálně jeden… víc k tomu nemám

        • Re: Slavia - Karviná 4:2

          kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 14:35 |  
          3 5

          jenomže Matěj Jurásek je právě ten hráč, který jde opačným směrem, je to náš odchovanec, který se z béčka posouvá do áčka - není to žádný zkušený borec ostřílený ligou, ale devatenáctiletý junior... To bys podobně mohl jako hráče áčka označovat i Nikla, Kričfalušiho, nebo oba Pudily

          • Re: Slavia - Karviná 4:2

            lantsmit     před rokem 30.10.2022 15:14 |  
            6 2

            To určitě nemoh, ani podle minut, ani podle přínosu, tomu áčku. Zkratka se té hráč cítí sám v zápase béčka jako posila z áčka, stejně jako třeba Valenta nebo Fila… 60 minut Nikola v poháru s Duklou z něj určitě příslušníka áčka nedělá.

            • Re: Slavia - Karviná 4:2

              kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 15:21 |  
              4 4

              Jo takhle... a shodou okolností zrovna ty přesně víš, jak se cítí Matěj Jurásek.....

              • Re: Slavia - Karviná 4:2

                lantsmit     před rokem 30.10.2022 16:00 |  
                7 4

                Nevím, předpokládám, považuju za pravděpodobný, podkladám argumenty a statistikami. Nežongluju s nima, to úplně stačí.

                • Re: Slavia - Karviná 4:2

                  kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 16:11 |  
                  4 8

                  Naopak si myslím, že žongluješ jako o život.... víceméně slovíčkaříš.... Matějovi je devatenáct a ještě na jaře hrál za Vlašim... věkově patří k ostatním hráčům béčka... to prostě není ostřílený ligista v tom slova smyslu jako byli Plavšić, nebo Tiéhi...

                  • Re: Slavia - Karviná 4:2

                    lantsmit     před rokem 30.10.2022 17:03 |  
                    7 3

                    Tak jo… a starty Tiehiho, Fily, Plavsice nebo dneska Santose s výsledky v těch zápasech taky nemají nic společnýho.

                    • Re: Slavia - Karviná 4:2

                      kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 17:34 |  
                      5 2

                      Santos dneska nahradil jiného zkušenějšího hráče Švece... na hřišti bylo v základu deset frajerů pod dvacet let, deset odchovanců a ti zvládli porazit Karvinou.... To je celá diskuze - tihle kluci se každým zápasem zlepšují a dnes bez bez větší pomoci zkušených hráčů (hráčů nad dvaadvacet let, kteří mají odehráno třicet a více ligových zápasů - záměrně beru porci zápasů, představující jednu sezónu) dokáží porazit tým, který loni sestoupil z nejvyšší soutěže.... V tom si myslím, že je vidět, že nepotřebujeme, aby do béčka na každý zápas přišli minimálně tři zkušení hráči, jinak není šance tuhle soutěž udržet...

                      Chodím takřka na každý domácí zápas, takže přesně vidím, jak se ti hráči zlepšují.... po herní i taktické stránce... Proti Dukle hráli Švec a Valenta a Dukla šla čtyřikrát sama na brankáře... dneska tam byl starší jenom Santos a Karviná dala jeden gól z nesmyslné penalty a druhý parádní ranou z hranice vápna - žádné kiksy, po kterém by soupeři chodili sami na brankáře....

                      • Re: Slavia - Karviná 4:2

                        mig52     před rokem 30.10.2022 18:19 |  
                        5 4

                        Myslíš si to, ale nemusíš mít pravdu. Dle mne ji nemáš. Pokud by byli mimo Švece jen dva zkušenější hráči, tak bychom nebyli na konci tabulky. Ogárkům by se hrálo mnohem líp, víc by si dovolili. A při počtu střídání a jeho vhodném a racionálním využití by si zahráli všichni dosyta. Byť do konce soutěže je ještĕ daleko, sestupová místa nikomu moc v rozvoji nepomohla.


                        Komentář byl uživatelem upraven (30.10.2022 18:20) . Zobrazit původní komentář

                        • Re: Slavia - Karviná 4:2

                          PetCC     před rokem 30.10.2022 22:10 |  
                          5 1

                          Jsou sice na konci tabulky, ale není to tím, že by nestačili tempu hry, soupeři je soustavně přehrávali a náš tým by se nedostal přes půlku.
                          Naopak, často je naše hra lepší a nápaditější, než soupeře. Jenom zatím dělali dost naivních chyb a nedokázali držet koncentraci celé zápasy.
                          Takže to, že jsou bodově dole, rozhodně neškodí jejich rozvoji. Dokonce bych řekl, že je pro ně lepší hrát pod tlakem dole, než v nějakém lepším středu tabulky.

                          • Re: Slavia - Karviná 4:2

                            kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 23:24 |  
                            3 2

                            Přesně tak... já přece nerozporuji, že když v každém zápase béčka nastoupí tři a více hráčů z áčka, tak bude větší šance na bodový zisk.... ale to přece není cílem.... nemá smysl, abychom si honili tričko v tom, že díky zapojení hráčů áčka má béčko po polovině soutěže jistou záchranu a hraje o pomyslný postup.... smyslem béčka je co největší rozvoj hráčů....

                            K čemu by mládežníkům bylo, kdyby si zvykli, že to za ně vždycky nějak uhrají starší a zkušenější borci a oni se jenom povezou? Teď přesně vědí, že to za ně nikdo neuhraje.... a sami se s tím musí popasovat... a ten jejich rozvoj je opravdu radost každých čtrnáct dní sledovat.... A ti kluci opravdu hrají fotbal.... žádnou překopávanou, žádného zanďoura... hrají s balónem, nebojí se říci si o něj i ve složité situaci a vykombinovat jí... Dneska jsme se na tribuně bavili tím, jak už kluci umí vyťukat přes gólmana napříč obranou presink soupeře.... Santos jim do toho samozřejmě pomohl, ale jenom tam zapadl jako kolečko do zajímavě fungujícího stroje - ne jako nějaký spasitel, bez něhož by to nešlo.... působil klidně, balóny od něj chodily včas... a často jenom jednoduše na krajního beka, nebo gólmana... Nákopy dopředu byly taky, ale nebylo jich tolik a nebyly tak zběsilé a beznadějné...


                            Komentář byl uživatelem upraven (30.10.2022 23:25) . Zobrazit původní komentář

                            • Re: Slavia - Karviná 4:2

                              mig52     před rokem 31.10.2022 06:32 |  
                              2 6

                              Nesouhlas, argumentuješ jen tím, co ti pasuje. A ještě nekorektně !!! Kdo tu mluví o třech a více hráčích z áčka? V příštím příspěvku z toho uděláš půlku týmu.:(((. Druhak, pod dekou se ti nikdo nerozvine, tomu věř. Prober si to s psychologem, jistě ve svém okolí nějakého znáš. Pak ta pasáž, že by si mládežníci zvykli, že to za ně někdo ukope, rozhodne. To také nikdo, kdo ti oponuje, nepsal. Jde o to, ty kluky podržet, ukočírovat. Přesně, jak jsi to napsal se Santosem, tak by to mělo vypadat!!! A když by někdo takto helfnul v záloze, učesat hru, úplně by to stačilo! Fotbal je, chlapče, týmový sport a k tomu je třeba hráče vést. Aby pochopili svoji roli v něm. Že někdo bude v kostře týmu, řídit defenzívu, druzí se starat převážně o produktivitu s tím, že obě role se prolínají a někteří budou nenahraditelní pro černou práci. Takže žádné spoléhání na to,že někteří hráči budou za mne tahat kaštany z ohně, ale naopak dát týmu své kladné schopnosti a odstraňovat slabiny. Ty furt tady opakuješ, že by se mlaďoši za pár zkušenějších schovávalo a spoléhalo na to, že jim budou vyhrávat zápasy. Což je blbost. 8 hráčů v poli se neschová za zbývajíci dva, byť jsou protřelejší. Amen.


                              Komentář byl uživatelem upraven (31.10.2022 06:38) . Zobrazit původní komentář

                            • Re: Slavia - Karviná 4:2

                              Slavistat     před rokem 01.11.2022 11:04 |  
                              0 1

                              Předpokládám, že cílem je nespadnout do ČFL, aby se ti mladí hráči mohli rozvíjet v B i v dalších letech ve 2. lize (ten rozvoj hráčů je ten hlavní účel a cíl, ale když spadneš, tak pak ho nerealizuješ v té náročnější soutěži). A jen poznámka - smlouva s Vlašimí končí s touto sezónou.

                              • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                kjandourek (admin)     před rokem 01.11.2022 11:22 |  
                                1 0

                                A já tvrdím, že ti kluci mají na to, aby ten cíl splnili v tom složení, ve kterém hrají teď... což vidím každý zápas...

                                tady se po pár zápasech rozjel panikový program, kdy nejprve někteří tvrdili, že musíme béčko posílit minimálně třemi zkušenými hráči... posléze tedy lidé připustili, že je asi nesmysl nakupovat hráče do béčka jenom proto, aby béčko nesestoupilo... a pustili se do teorií, že tedy musíme do béčka pumpovat každý zápas minimálně tři hráče áčka... posléze tedy už zmírněno na dva .... a po argementech, že díky marodce teď spíše áčko potřebuje pomoc na lavičku od béčka než naopak, se ve finále dohadujeme pouze o to, jestli se devatenáctiletý odchovanec, co má v lize odkopáno asi tisíc minut a dal jeden gól, který mu ještě nepřipsali, dá považovat za hráče áčka, který pomáhá béčku ....

                                To je celé.... podle mého názoru je nastoupená cesta správná, naše béčko jako nováček se během jara vyšvihne do středu tabulky i bez větší podpory áčka a pokud ne, tak holt hráči áčka na konci sezóny trochu pomohou.... a ve finále z toho bude nejvíce těžit Slavia, protože její odchovanci během téhle sezóny nebrali zkušenosti jako ještě v minulosti nikdy... Právě proto, že většina zápasu ležela vysloveně na nich...

                          • Re: Slavia - Karviná 4:2

                            mig52     před rokem 31.10.2022 06:01 |  
                            0 4

                            No a o tom to je! Přesně, jak píšeš! "Jenom zatím dělali dost naivních chyb a nedokázali držet koncentraci celé zápasy". A právě k odstraňování těchto neduhů jim mohou pomoci ti zkušenější, pohlídat si je, dodat sebedůvěru, poradit na place, podržet je při případném tlaku soupeře, pochválit. Kámo, věř, že tyto atributy mladým hodně pomohou. S poslední větou absolutně nesouhlasím, ale v pohodě, je to věc názoru. V soutěžení snad každý potřebuje mít pocit, že je úspěšný, opak tě těžce sráží. Je to stejné u malých dětí i protřelých profíků. Aspoň takové mám zkušenosti. Podívej se teď na áčko Slavie. Před nedávnem prohry, neschopnost dát gól, patlali jsme se v tom. Stačil jeden urvaný zápas a jedeme i při hafo zraněných a těžkém zápasovém režimu. Je to strašně o hlavách. A ty mají i mlaďoši z béčka. (Před)poslední místo a ten tlak tě fakt neposílí.


                            Komentář byl uživatelem upraven (31.10.2022 06:11) . Zobrazit původní komentář

                            • Re: Slavia - Karviná 4:2

                              Ragnarok     před rokem 31.10.2022 13:30 |  
                              4 0

                              Za mě je posouvá už jen to tempo a že jako profesionálové hrají proti profesionálům. Jsou to kluci 2002 a mladší, dost 2005 a to mi přijde jako neskutečná investice do těch kluků. Nikdo tam nijak nepropadá a na Xaverově je to prostě super.

                      • Re: Slavia - Karviná 4:2

                        lantsmit     před rokem 30.10.2022 19:39 |  
                        3 4

                        Už jenom to, že dáváš do stejný skupiny Švece s hráči z áčka… píšeš minimálně o třech, já přitom uváděl statistiky při dvou hráčích z áčka. Já říkám, že čas ukazuje a dál ukáže. Že se kluci zlepšujou, o tom není pochyb, ostatně proto to hrajou. Zároveň se tohle jejich zlepšování nijak nevylučuje s potřebou, aby sbírali víc bodů, a proto budou posily z áčka chodit aspoň ve dvou jako dnes. Ať je budeš řadit do jakýkoli kategorie a přesvědčovat o tom sebevíc.

                        • Re: Slavia - Karviná 4:2

                          kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 20:16 |  
                          3 4

                          Nezlob se na mě, ale s Tebou se opravdu nedá normálně diskutovat.... V překrucování čehokoliv jsi nedostižný

                        • Re: Slavia - Karviná 4:2

                          spravnej_jezedak     před rokem 30.10.2022 22:42 |  
                          6 0

                          Ty hele ty jsi jak kafemlejnek... souhlasím s tím, že když budou naše mladý pušky nastupovat vedle posil z áčka, tak se mohou od zkušenějšího spoluhráče přiučit, je větší šance získat body a tedy hrát klidný střed bez nervů... ale proč to vytahuješ, když přišel jeden hráč z áčka a jeden, který je na pomezí?

                          • Re: Slavia - Karviná 4:2

                            lantsmit     před rokem 01.11.2022 14:55 |  
                            0 3

                            Protože to odpovídá obecný zkušenosti a potvrzujou konkrétní letošní statistiky našeho béčka... a že je M. Jurásek hráč na pomezí béčka je slušnej nesmysl. Je to hráč, kterýho každej zápas všichni včetně JiT zvažujeme do základní sestavy áčka. Argumentovat jeho věkem je právě to Janďourkovo žonglování. Nemá v ničem jiný postavení než měl loni Samek, kterej taky v pár zápasech za áčko zazářil, pak z toho na chvíli vypadl a po sezóně dokonce odešel v podstatě jako nepotřebnej hráč.. A přesto by nikoho nenapadlo mluvit o něm jako o hráči na pomezí áčka a béčka. Pokud kdokoli z áčka sám sobě dokáže, že je plně konkurenceschopnej v lize, za Slavii jako její nejlepší mančaft, tzn. ne že se tam jenom jednorázově proběhne v případě personální nouze jako třeba Nikl, tak samozřejmě do zápasu béčka nastupuje jako hráč, kterej to musí táhnout, musí dominovat. Tak se měj, Tvůj kafemlejnek.

                            • Re: Slavia - Karviná 4:2

                              kjandourek (admin)     před rokem 01.11.2022 15:38 |  
                              1 0

                              Když už je řeč o něm, tak i Samka bych neoznačil jako "posilu z áčka"... protože je to odchovanec, věkově spadající do kategorie hráčů, které chceme v béčku primárně obehrávat .... podobně bych uvažoval i o Usorovi kdyby za béčko nastoupil on....

                              Zkusím to říci jinak - Za posilu z áčka tedy nepovažuji hráče, kteří i do zápasů evropských pohárů dle zvyklostí UEFA nemusí být na soupisce A týmu a mohou nastupovat z Bé listu....

                              A abychom to tedy uzavřeli: nemám problém s tvrzením, že na každém zápase béčka musí být dva hráči A týmu... pokud alespoň jeden nebude mít více než dvacet let....

                              • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                lantsmit     před rokem 01.11.2022 16:06 |  
                                0 2

                                říkej si jim jak chceš... onehdy jsme tu spolu vedli diskusi o tom, jestli je Kuchta "zabiják" nebo ne... Takhle subjektivně jsi argumentovat i tenkrát... Já ti Tvojí terminologii neberu, i když pak o Kuchtovi jako o zabijákovi psala opakovaně média, vyjadřovali se k němu experti apod. Podstata je jinde, a to v tý faktický rovině. Kuchta je na český poměry mimořádnej zakončovatel a Jurásek je výkonnostně, byť třeba ne věkově plnohodnotným členem áčka. Stejně jako byl Samek

                                • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                  kjandourek (admin)     před rokem 01.11.2022 16:12 |  
                                  1 0

                                  Říkej si tomu jak chceš.... Jurásek toho za Áčko v posledních zápasech zase tolik neodehrál... A hlavně je - stejně jako by byl Samek, kdyby nešel do devatenáctky Léčce - stále ještě v tom procesu výchovy hráče... V procesu, kdy se rozhodujeme jestli mu více dá hostování v lize, či hraní ve druhé lize...

                                  Není to hotový hráč....

                                  • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                    lantsmit     před rokem 01.11.2022 16:17 |  
                                    0 2

                                    ano není to hotový hráč, ale to není ani plno hráčů nad 20 let (třeba starší Jurásek, Douděra, Usor nebo třeba i Oscar dlouho nebyl). Tady ale nebyla diskuse o hotovosti těch hráčů, který choděj vypomáhat béčku, ale rozdílu v jejich výkonnosti a herním sebevědomí pro tu druhou ligu...

                                    • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                      lantsmit     před rokem 01.11.2022 16:19 |  
                                      0 2

                                      i ten Valenta nebo třeba Fila., přestože v áčku měli zatím menší vytížení i přínos, jsou pro béčko, pro ty naše dorostence, ostřílený ligouši, stejně jako M. Jurásek. A to je ten faktor, kterej jim pomáhá dotahovat dobré výkony i k dobrým výsledkům.

                                      • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                        kjandourek (admin)     před rokem 01.11.2022 16:33 |  
                                        1 0

                                        Fila je dobrý příklad hráče, který by v béčku dával smysl, kdyby o něj nebyl zájem v lize... Valenta už je ostřílenější hráč a věkovė přeci jenom někde jinde... Ten už buď musí mít na ligu - alespoň v jiném ligovém celku - nebo nemá smysl ho dlouhodoběji používat v béčku.... Jurásek jako hráč béčka ještě minimálně rok smysl má....

                                        Ostatně před sezonou zaznělo, že si chceme nechat v kádru nějaké hráče s přesahem áčko - béčko, kteří budou trénovat s áčkem a používat je bude béčko... Jurásek byl jedním z nich... Dále byla řeč o Usorovi, Šmigovi a Ichovi.... Všechny tyhle hráče beru jako naše vklady do budoucna, u nichž pár zápasů za béčko je něco, co jim může pomoci...oproti tomu Tiehi, Plavšić, David Jurásek, nebo i Valenta už jdou do béčka s tím, že oni pomohou jemu, ale jim to nic moc velkého nedá, spíše hrozí, že se zraní ....

                                        • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                          lantsmit     před rokem 01.11.2022 16:37 |  
                                          0 2

                                          bavíme se tu o výpomoci.. Fila byl jednou, Valenta myslím dvakrát... kdyby si půlka toho širšího kádru áčka dvakrát do roka zahrála a tím poskytla výpomoc béčku, tak je to za mě ideál... po zranění, při ztrátě formy apod.

                                          • Re: Slavia - Karviná 4:2

                                            kjandourek (admin)     před rokem 02.11.2022 09:36 |  
                                            1 0

                                            Ovšem jedním dechem je tedy potřeba dodat, že polovina širšího kádru musí odehrát všechno za áčko, protože základní kádr je na marodce... V současné době jsme na tom tak, že za áčko na lavičce sedí dva hráči, co dopoledne odehráli zápas za béčko... a jeden béčkař, který díky tomu za béčko ani hrát nemohl....

                                            Stejně tak mi nepřijde rozumné, aby hráči po zranění byli nejprve hozeni do druhé ligy, která je mnohdy také velice tvrdá.... Už vidím, jak se v béčku rozehrává Ševčík, nebo Provod ... vždyť my hráčům po zranění pečlivě dávkujeme minuty v áčku .... a ty bys je hnal do zápasů béčka?

                                            jediné o čem se dá v této otázce uvažovat je, že Icha, Valenta, nebo Fila nemuseli na hostování a mohli pomáhat béčku, jenomže tam zase narazíme na to, že to jsou ligoví hráči, jejichž rozvoj by měl pokračovat v nejvyšší soutěži a půlrok pomáhání béčku by jim osobně už tolik neprospěl...

                      • Re: Slavia - Karviná 4:2

                        mig52     před rokem 01.11.2022 06:24 |  
                        0 1

                        Si poslechni pozápasové hodnocení Jarolíma a Berana a snad pochopíš, zda jim ti 2 hráči pomohou nebo ne. Na ně snad dáš.

  2. Re: Slavia - Karviná 4:2

    PahaAhma     před rokem 30.10.2022 14:04 |  
    10 0

    Je moc fajn, že se Edík už uzdravil a dostává šanci si srovnat palici v béčku.

    Jinak je bizarní až pitoreskní, že se béčku povedlo to, co loni A-týmu ne...

  3. Re: Slavia - Karviná 4:2

    Kábě     před rokem 30.10.2022 14:14 |  
    6 0

    Dneska velmi dobrý výkon, jen tak dál! Zaskvěl se především Štěpán Beran, dva góly a asistence, škoda, že nešel kopat i tu druhou penaltu. Zase se mi líbil David Planka, ten kluk roste ve skvělého hráče, dnes si navíc připsal i první gól ve druhé lize. Santos hrál dobře, předvedl jednu velkou hrubku, kdy namazal soupeři, jinak ale nechyboval a proti svým bývalým spoluhráčům si počínal dominantně. A zajímavý výkon na pravém beku od Trédla, zdá se, že se konečně začíná s novou pozicí sžívat.

  4. Re: Slavia - Karviná 4:2

    Ragnarok     před rokem 30.10.2022 14:21 |  
    13 0

    První půle byla tedy běžecký hodně náročná, nasazení velmi vysoké. Dvě penalty z velké naivity.
    Santos - naprosto v pohodě, zvlášť po příchodu Papadopolose bylo znat, že tu hlavu prostě má a v rozehravce je velmi klidny. Je fakt obrovský a nezadal si s Dusossinmim. Nevim, co od něj kdo čeká, v čem by měl ještě zářit. Navíc Hunalovi jeho přítomnost vysloveně prospěla a troufám si říct, že mu to hodně dalo. Chvíli před 4. gólem dal fantastickou přihrávku na celou šířku na našeho pravého beka a byla z toho nebezpečná situace. Má přehled a vhled do hry.
    Hunal - mně se hodně libi, i když s kvalitnější týmy jako je Karviná je často na limitu fyzicky, což je ale u rocniku 2005 v 2. lize logiicke. Smekám před nim. Chybi mu vyska. A od herního stylu táty je hodně vzdalen.
    Nikl - zaznamenal jsem na něj hate. Nerozumím mu. Jo, má nedostatek v tom, že není přesný v diagonální rozehravce. Opet, je hodně mlady. Umí skvělé zklidnit hru, když je to rozlitane, je tam kde je treba, skvělé se přesouvá středem pole, je klidny, má super fyzické predpoklady.
    Jurasek - perfektní vykon. Zajímala by mně jeho běžecká data, makal jako blázen a bylo hodně znat, že je na vyšší urovni.
    Šmiga - je znat, že má tah a důraz dopredu, hned po příchodu byl znat.
    Dvořák - hodně se mi libilo, jak je suverénní a jisty.
    Ostatní kluci neskutečně odmakane a odbehane. Dobrý vykon.

    U soupeře mě také zaujalo pár veci. Durosinmi měl momenty, je tedy obrovsky, ale nepřišlo mi, že maká naplno a že by ho tým hledal, což pro nne byla skoda, protože že vzduchu se umí prosadit. Budinsky - mma to v noze hodně nadstandardne, ale pochopil jsem, proc není v lize. Bylo na něm znat, že tempo zápasu mu nechutna, často se vytratil, aby nabral silu. Gól exkluzivní volej, ale naprosto podceňuje svoji kondiční pripravu a tím si zřejmě zmrvil karieru, protože to je fotbalista. Papadopolose - když přijde a má první doteky z micem, vidite, že je to hráč s nejlepší technikou na hristi. Samozrejme, jeho výkon není nijak komplexni, ale zpracování balonu, vedeni, prihravka, to je jiná úroveň než druhá liga.
    A p.s. stanek, kde je David Ocetnik má širší sortiment než všechny občerstvení na ligových stadionech dohromady.

    • Re: Slavia - Karviná 4:2

      kjandourek (admin)     před rokem 30.10.2022 14:49 |  
      6 0

      Chystal jsem se sepsat nějaké dojmy z tohoto zápasu, ale bylo by to zbytečné - všechno, cos napsal jsem viděl úplně stejně ... a to včetně Davidova stánku :-)

      Já bych tedy ještě vypíchl Planku - pokud se něco nestane, tak nám tady před očima rostě hodně komplexní střední záložník Ševčíkova typu... ke konci mu už trochu docházely síly.... Docela se mi líbil i Labík na levém kraji obrany - i z něj mám pocit, že si vybojoval jisté místo v sestavě a svědčí to jeho sebevědomí...
      Jurásek hrál sám na hrotu, což si myslím trochu eliminovalo jeho největší přednost - rychlost... zřejmě jsme čekali, že budeme pod větším tlakem, tak jsme na hrotu chtěli mít co nejrychlejšího hráče, ale zápas sám o sobě byl dost vyrovnaný a Matěj spíše než aby utíkal obráncům musel častěji pokrývat balón zády k brance... Nakonec se prosadil tedy právě tou rychlostí, samostatným nájezdem a kličkou na gólmana.

      ze soupeřů Durosinmi byl 70 minut neviditelný, ale potom se chytil tou hlavičkou, kterou nabil Budínskému na gól a ke konci zápasu ho bylo plné naše vápno... Budínského gól nádherný, to se prostě musí ocenit i z pozice soupeře.