Fortuna liga

Slavia - Brno 4:1

Po dlouhé době nám dnes slávisté na Strahově udělali radost. V pohledném utkání zdolali dosud neporažené Brno a posunuli se na šestou příčku v ligové tabulce.


góly: Adauto, Zachariáš, Müller, Fořt

sestava: M. Kozáčik - K. Kratochvíl, M. Zachariáš, M. Müller, T. Hrdlička - M. Lukeš, R. Dostálek (86. M. Latka), R. Bejbl, K. Piták (58. M. Otočka) - T. Došek, E. Adauto da Silva (71. P. Fořt)

lavička: R. černý, L. Došek, L. Nachtman, P. Kuka

Po pěti ligových zápasech bez výhry jsme si konečně připsali tři body. Hned od začátku bylo jasné, že dnešní utkání bude jiné, než nedávné zápasy. Již ve druhé minutě vysunul Hrdlička dlouhým pasem Adauta a ten se s ničím nepáral - rozvlnil sí? přízemní bombou k tyči. O několik minut později mohl stejný hráč zvýšit náskok, ale jeho nádherný volej neméně skvěle vyrazil hostující gólman. Možná by se zdálo, že Slavia měla jasnou převahu, ale nebylo tomu tak. Ještě o něco lépe ze začátku kombinovali hosté a dostávali se vcelku překvapivě snadno do jasných šancí, naštěstí byl vždy na místě spolehlivý gólman Kozáčik - vychytal útočné duo Brna - Lib. Doška s Pacandou. Přidat další branku mohl na druhé straně T. Došek, ale tradičně zakončení nezvládl, měl problémy se zpracováním. Když nedal gól útočník, tak se o další gólový zápis museli postarat defensivní hráči. Po standardní situaci prodloužil míč Bejbl na Zachariáše, který se mohl z prvoligové branky radovat poprvé. Již v nastaveném čase přidal další branku Müller, který se po standardní situaci opřel do odraženého míče z 25 metrů a pomocí teče stanovil poločasový výsledek na pěkných 3:0.

I ve druhém poločase se hrál pohledný fotbal plný šancí, které však až příliš často zůstali nevyužity, takže padly již jen dvě branky, po jedné na každé straně. Brnu se podařilo snížit v 61. minutě a vrhlo se do závěrečného tlaku, který mohl slávistům ještě pořádně zatopit. Všechny nás uklidnil až střídající Fořt, který proměnil až svou třetí velkou šanci. Předtím zahazovali šance hlavně jinak výborný Bejbl s T. Doškem.

Dnešní výhra by snad měla pomoci mužstvu opět získat sebedůvěru, o čemž se budeme moci přesvědčit již v sobotu v Teplicích. Velkým příslibem pro nás může být dnešní skvělá hra kapitána Bejbla, který hrál konečně na postu, jenž byl zvyklý hrát celý život.


Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Brno 4:1

    kozi     před 21 lety 29.09.2003 21:29 |  
    0 0

    Dobrej výkon,ale kdyby bylo Brno lepší,dopadlo by to určitě hůř.Hlavně produktivita(i přesto,že jsme skórovali 4x)byla dost špatná,vždy? jsme mohli dát aspoň 10 branek...Chudák Pavel Kuka...asi si ho pan Beránek moc neoblíbil a už ho mockrát na podzim neuvidíme.Je to škoda,v poslední sezóně by si zasloužil nastupovat,udělal toho pro Slávii hodně a pokud na to má,pak by měl podle mého názoru nastupovat.Určitě by např.dnes hru oživil lépe než Otočka...ale to je pouze můj názor.Konečně se také trefil Ady,tak doufám,že mu to tam začne padat a Slávka se definitivně vymaní z krize.VIVA Slavia.

    • Re: Slavia - Brno 4:1

      Richi (admin)     před 21 lety 29.09.2003 21:59 |  
      0 0

      Podám svůj názor, proč nešel na hřiště Pavel Kuka. Nemyslím si, že by to bylo tím, že by si ho Beránek neoblíbil. Před pohárem UEFA musela nastat změna, aby se začalo dařit, proto nastoupila nová útočná dvojice Adauto-T.Došek. Vyhrálo se, tak bylo logické, že nastoupí stejná sestava. A jelikož jsme po poločase vedli o tři branky, dalo se očekávat, že dostanou příležitost mladíci, případ Otočka. Pak se sice snížilo na 1:3, ale to pravděpodobně nebyl stále stav nasadit Kuku, proto dostal příležitost Pavel Fořt, který toho taky moc neodehraje. A v závěru to už bylo opět o tři branky, proto dostal šanci další mladík. Bohužel si musíme přiznat, že Pavel Kuka již ve Slavii nebude hrát a nemá cenu ho stavět na hřiště v době, když je utkání prakticky rozhodnuté, v těchto fázích se prostě musí využít mladíci či posily, které toho moc neodehrály. Pavel Kuka by určitě nastoupil, kdyby to bylo 2:1 či tak nějak. Hold to teď bude mít těžké, začalo se dařit až když nehraje, což není příjemné. Nemyslím si, že by byl horší než ostatní, ale měl smůlu. Určitě v průběhu zápasu nastoupí v Teplicích.

      • Re: Slavia - Brno 4:1

        kozi     před 21 lety 30.09.2003 23:05 |  
        0 0

        máš asi pravdu...bohužel...

  2. Re: Slavia - Brno 4:1

    Richi (admin)     před 21 lety 29.09.2003 22:07 |  
    0 0

    Musím tu zmínit výkon Radka Bejbla. Byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti a možná odehrál svůj nejlepší zápas po návratu do Slavie. Bylo ho plné hřiště, čistě odebíral míče, zapojoval se do útoku, několikrát krásně nahrál do šance, podílel se na dvou brankách. Je vidět, že tento post mu vyhovuje nejvíce, protože pokaždé, když zde hrál, byl jistý a dařilo se mu. Trenér Beránek bude mít těžké rozhodování, až se uzdraví Gedeon, ale to asi bude ještě chvíli trvat, jelikož jsem zaslechl, že to bude trvat ještě měsíc!

    Jinak Zachariáš hrál ve středu obrany taky jistě a tento post mu více sedí než nalevo. I Müller je spolehlivý hráč, může kdykoliv nastoupit a odehraje dobrý zápas. Dnes taky několikrát pěkně odebral míč.