Fortuna liga

Teplice - Slavia

Tři body, které jsme si dnes odvezli z Teplic, byly vzhledem k průběhu zápasu opravdu zlaté a navíc nás minimálně do dnešního podvečera posunuly na třetí místo Gambrinus ligy.

Do dnešního utkání již mohl nastoupit Adam Petrouš, který proti Brnu odpočíval kvůli zraněným tříslům. Vystřídal tak Martina Müllera, který se posunul nalevo místo Hrdličky. Na pravém kraji obrany dostal před Lukášem Doškem opět přednost Karel Kratochvíl. Na defenzivním záložníkovi se znovu objevil Bejbl, když zraněný Gedeon usedl zatím jen na lavičku.

Utkání se pro Slavii již od začátku nevyvíjelo příliš dobře, slávisté se k míči příliš nedostali a nechávali kombinovat své protihráče. Výsledek této hry byl jasný - Tepličtí útočili, seč jim síly stačily, ostřelovali naši bránu a jen díky výkonu gólmana Kozáčika a určité dávce štěstí jsme neinkasovali. Převaha našeho soupeře byla znát i na počtu rohových kopů - za celý zápas kopali Tepličtí 15 rohů, zatímco slávisté jen tři.

V 9. minutě se vřítil Voříšek do pokutového území přes Karla Kratochvíla, z brankové čáry se snažil nahrát před bránu, balón se odrazil k Horváthovi, který však první tutovku neproměnil. O pět minut později zleva nahrál před bránu Rezkovi Benčík, leč Rezkovi chybělo k trefení míče několik centimetrů. Ve 20. minutě se připomněli slávisté, kdy Piták mířil vedle po centru Lukeše. Ve 23. minutě nám vstřelily Teplice gól - po rohu se dostal míč na hranici vápna k Voříškovi, ten vyslal nedůraznou střelu, která se zastavila u Benčíka, jenž prostřelil Kozáčika - naštěstí nebyla branka pro ofsajd uznána. Ve 31. minutě přišel první neš?astný okamžik pro Slavii - Milan Zachariáš v souboji s unikajícím Rezkem tělem fauloval a jelikož před Rezkem byla už jen brána, tak náš obránce za tento zákrok obdržel červenou kartu. V oslabení se Radek Bejbl přesunul do obrany a Tomáš Došek se stáhnul na pravý kraj zálohy, takže na hrotu zůstal osamocený Adauto, což naši ofenzívu opravdu nepodpořilo. Nebezpečným mužem byl Verbíř, který nejprve rozvlnil boční sí? a další jeho střelu lapil Kozáčik. Ve 40. minutě reagoval trenér Beránek na vyloučení Zachariáše, když na hřiště místo ofenzivního Lukeše poslal Latku. Ve 42. minutě přišla druhá rána pro Slavii - Kozáčik se vrhal Benčíkovi pod nohy pro balón, Benčík ho chtěl přeskočit, leč mu kolíkem kopačky způsobil asi patnácticentimetrovou tržnou ránu na hlavě. Kozáčik musel střídat a do brány šel nerozcvičený Radek černý.

Ve druhém poločase se obraz hry trochu změnil, slávisté přeci jen začali více hrát, obránci své protivníky dobře eliminovali a i když si Teplice pár šancí vytvořily, tak při nich netuhla krev v žilách jako v prvním poločase. Slávisty podržel i Radek černý svými zákroky. První prácí měl až v 64. minutě, kdy vychytal Verbíře po centru Benčíka. O čtyři minuty později Lengyel utekl Müllerovi i Petroušovi, ale vystřelil jen do Radka černého. Poté již nastala chvíle Slavie - v 69. minutě si Piták ve vápně narazil s Adautem, uvolnil se od obránce a vstřelil, vzhledem k průběhu zápasu, překvapivý gól. Co se týče proměňování šancí, tak jsme mohli být dnes spokojeni, protože jsme za celý zápas měli jen dvě gólové akce a jednu jsme proměnili, to znamená padesátiprocentní úspěšnost. Trenér Beránek ještě na hřiště poslal Kuku místo Adauto, ale v posledních minutách jsme všechny naše síly vrhli do obrany, Tepličtí si již žádné gólové akce nevytvořili.

Teplice - Slavia: 0:1

Sestava Slavie: Kozáčik (44. černý) - Kratochvíl, Milan Zachariáš, Petrouš, Müller - Lukeš (40. Latka), Dostálek, Bejbl, Piták - Adauto (72. Kuka), T. Došek

Gól Slavie: Piták

Lavička: L. Došek, Fořt, Gedeon, Hrdlička

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Teplice - Slavia

    vizzir     před 21 lety 04.10.2003 18:19 |  
    0 0

    je mi hrozne lito Kozacika,kdyby tam tu hlavu nedal,tak by to asi byl gol..a vypada to,ze Cerny ho zase nejaky cas do brany nepusti..rozhodne bychom meli Kozacikovi za obetavost podekovat..

    • Re: Teplice - Slavia

      Richi (admin)     před 21 lety 04.10.2003 19:23 |  
      0 0

      Na druhou stranu by nebylo spatny, kdyby zase zacal chytat Cerny, treba bychom ho v zime mohli prodat, coz by nebylo spatny. Kdyz bude na lavici, cena pujde dolu a v jeho veku bude brzy neprodejny. Kozacik je velice mlady a vsechno ma pred sebou a aspon vime, ze s nim muzeme pocitat!

      • Re: Teplice - Slavia

        Mac     před 21 lety 04.10.2003 19:31 |  
        0 0

        Souhlasím s Richim. Pro Slavii bude výhodnější, když teď bude chytat Radek. Zasloužil by si dobré angažmá v cizině a z lavičky se nikam nedostane. Navíc Slavie peníze potřebuje. Matúš je výborný, ale všechno má před sebou. Navíc Radek má jednu výhodu - lepší práci nohou.

        • Re: Teplice - Slavia

          Richi (admin)     před 21 lety 04.10.2003 19:40 |  
          0 0

          Jeste bych dodal, ze Kozacik behem toho mesice, co chytal, predvadel fantasticke vykony. Cerny ted musi chytat a treba by se ho podarilo v zime podarit, kdybychom za neho dostali cca 50 mil. Kc, bylo by to skvely! Pak bychom mohli posilat, navic by nas tento post neoslabil!! Snad si to vsichni ve Slavii uvedomuji.

          • Re: Teplice - Slavia

            vizzir     před 21 lety 04.10.2003 20:24 |  
            0 0

            je jasne,ze pro Cerneho i pro Slavii by bylo nejlepsi,kdyby mu vyslo nejake zahr.angazma..ale predstava 50 mio se mi zda trosku prehnana..v porovnani se Skacelem..

            • Re: Teplice - Slavia

              Serf     před 21 lety 04.10.2003 20:35 |  
              0 0

              Jestli opravdu prodali Rudu za 50 koliku tak to je na zlyncovani PLesky... Jinak si taky myslim, ze 50 za Radka by bylo moc a souhlasim s nazorem, ze by bylo dobre aby prestoupil do ciziny s ohledem na dobu, fin. situaci a vek...

    • Re: Teplice - Slavia

      (host)     před 21 lety 04.10.2003 20:48 |  
      0 0

      Bylo to naprosto perfektní. Takhle vždycky vyhrává Sparta. Karel Piták byl naprosto excelentní. Teď nás to snad nakopne. Díky za výkon.

      • Re: Teplice - Slavia

        (host)     před 21 lety 06.10.2003 10:44 |  
        0 0

        To "díky za výkon", předpokládám, patří Pitákovi, protože jinak to bylo hrozné, nicméně pravda je ta, že se hraje na góly a gól jsme tentokrát dali my. Pokud jde o Radka černého, vypadá to, že "odpočinek na lavičce" mu prospěl - jeho výkon byl výborný.

  2. Re: Teplice - Slavia

    (host)     před 21 lety 04.10.2003 20:48 |  
    0 0

    Kecate kraviny, vsichni dojednoho!

  3. Re: Teplice - Slavia

    (host)     před 21 lety 06.10.2003 16:55 |  
    0 0

    Myslím, že by i přes vynikající výkon černého měl nadále chytat Kozáčik, ač mám Radka rád. Je blbost spekulovat nad tím, jak by se dal či nedal Radek prodat a za kolik (uvědomte si všichni, že cena brankářů je - i když to nechápu - všeobecně dost nízká). Chceme-li být úspěšní, musí chytat ten lepší - a to je Matúš.

    • Re: Teplice - Slavia

      (host)     před 21 lety 07.10.2003 12:41 |  
      0 0

      dobře řečeno, je to výstižné, souhlasím