Fortuna liga

Slavia - Opava 4:1

Na studený Strahov přijela k utkání dalšího ligového kola Opava. Prezentovala se dobrým fotbalem, ale slávisté potvrdili svou zlepšující se formu a nedarovali prvoligovému nováčkovi ani bod.

sestava: M. Kozáčik - K. Kratochvíl, A. Petrouš, M. Müller, L. Nachtman (69. T. Hrdlička) - R. Dostálek, R. Bejbl, M. Latka (46. P. Fořt), K. Piták - T. Došek, E. Adauto da Silva (77. P. Kuka)

góly: 2x Adauto, T. Došek, Bejbl


lavička: R. černý, D. Kalivoda, P. Gedeon, M. Lukeš

Slávisté měli v nohách středeční pohárové utkání, ale zaváhání s prvoligovým nováčkem by bylo neomluvitelné. Tento fakt si uvědomoval hlavně Adauto, který v podstatě utkání rozhodl ve prospěch Slavie již v prvním poločase, kdy vstřelil dvě branky. Navíc nebyl daleko k hattricku. Nejenom on se dostával do zakončení, ale dalším úspěšným střelcem se stal až Tomáš Došek, který však tradičně stihl zahodit několik slibných příležitostí. Celkově mám z utkání pozitivní dojem. Sešívaní nepředváděli nějaký úžasný fotbal, ale pěkných fotbalových momentů nebylo málo. Mrzet nás může hlavně neproměňování šancí. T. Došek se ve druhém poločase přesunul na pravý kraj zálohy, ale jeho místo spalovače šancí zaujal Fořt. Opava doplatila na to, že nepřijela betonovat, chtěla hrát fotbal. Do šancí se dostala, několikrát nebezpečně zahrozila, ale víc než jeden gól se jí vydolovat nepodařilo. A tak alespoň již v nastaveném čase zahřál hrstku věrných fanoušků kapitán Bejbl, který nádherně přesunul neméně pěknou Pitákovu přihrávku bombou do šibenice.


Info ze Sportovních novin: Ani napošesté v této sezoně nezískali fotbalisté Opavy na hřišti soupeře ani bod. V Praze na Strahově podlehli Slavii Praha 1:4. Domácí naopak vyhráli potřetí v řadě a posunuli se na druhé místo ligové tabulky.

Po nepřesvědčivých úvodních deseti minutách se první prosadil brazilský útočník Adauto. Na rohu velkého vápna se krásně uvolnil Piták, Tomáš Došek sice jeho přihrávku nezpracoval, ale Adauto ano a nekompromisně napnul sí? opavské branky. Opavská obrana nepůsobila příliš jistým dojmem, ale na druhou branku čekali promrzlí diváci dlouho marně.

Před Lukášem Doškem stačil Vašek včasným vyběhnutím až za hranici pokutového území nebezpečí odvrátit, na druhé straně Kutty vypálil sice tvrdě, ale branku o centimetry minul. Neujala se ani Dortova střela a před Pospěchem pádem pod nohy zasáhl včas Kozáčik.

Druhý úspěch domích přišel až před půlhodinou hry. Adauto si narazil míč s Latkou a přesnou střelou se svým třetím gólem v sezoně dostal do čela klubových střelců. Těsně před přestávkou mohl dokonce završit hattrick, ale Vašek po jeho průniku stačil šanci zmařit.

Deset minut po změně stran zaváhal při vysokém míči hostující brankář Vašek, v nepřehledné situaci se nejlépe orientoval Tomáš Došek a poprvé se v sezoně zapsal mezi střelce. Chvíli poté mohl přidal i další gól, když se prodral mezi dvojicí hostujících obránců, ale Vašek své spoluhráče podržel.

Branky se nakonec dočkali i hráči Opavy. čtvrt hodiny před koncem zakončil individuální akci Dort a zaznamenal čestný úspěch hostů. Slezané přesto nakonec prohráli o tři branky. V nastavení dal konečnou podobu výsledku krásnou střelou z 18 metrů Bejbl.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Opava 4:1

    (host)     před 21 lety 19.10.2003 12:52 |  
    0 0

    Taky mohlo přijít víc lidí, zas taková zima nebyla.
    PetCC

    • Re: Slavia - Opava 4:1

      (host)     před 21 lety 21.10.2003 19:20 |  
      0 0

      Na takove zapasy doporucuji zakoupit "podprdelnik" je to skvela vec. Po dobu zapasu mate rit v teple.