Fortuna liga

Olomouc - Slavia 2:0

Na Hané jsme dnes ztratili tři body, tým ve druhém poločase oslabilo vyloučení Adama Petrouše. Pokud jsme si v minulém utkání mysleli, že mužstvo chytá formu, tak nás dnešní zápas přesvědčil o opaku.

Sestava: Kozáčik - Kratochvíl, Müller, Petrouš, Zachariáš - Dostálek, Latka (74. Lukeš), Bejbl, Piták - Adauto (72. Fořt), T. Došek (78. Kalivoda)

Lavička: černý, Hrdlička, Gedeon

Info ze Sportovních novin:
Tým pražské Slavie už pro olomoucké fotbalisty není neporazitelný. Svěřenci Petra Uličného dnes českého vicemistra přehráli 2:0 a získali jeho skalp po více než osmi letech. Naposledy to bylo v sprnu 1995 v sezoně, na jejímž konci zvedli slávisté titul nad hlavu. Tentokrát to na podobný scénář nevypadá: Slavia je až čtvrtá s osmibodovým odstupem na vedoucí Ostravu. Oba góly vítězů zařídili slovenští útočníci.
Po svižném úvodu se do první šance dostali slávisté v deváté minutě, když po centru Tomáše Doška Piták z hranice šestnáctky pálil vysoko nad. Pak přišly šance domácích, Hubník mířil hlavou nad a po faulu Müllera na Reitera srazili Kučerovu střelu z trestného kopu zadáci Slavie na roh. Ve 20. minutě střílel Piták zdálky - byla to první a jediná střela na branku v poločase, ale Vaniak bez problémů míč chytil.

Domácí zkoušeli překonat obranu hostů úniky po stranách vedenými Vlčkem a uzdraveným Urbánkem, jejich centry však Müller s Petroušem odvraceli bez problémů. V poslední minutě měli domácí možnost vstřelit gól, po Urbánkově trestném kopu prošel tečovaný míč až k vzdálenejší tyči, Kučera však už na něj nedosáhl.

Nástup do druhého poločasu měla Slavia lepší. Velkou šanci měl po rohovém kopu Zachariáš, jehož střelu Vaniak doslova vyškrábl na roh. Rozlet Slavie nezastavil ani její obránce Petrouš, když doslova volejbalovým blokem před vlastní šestnáctkou zastavil domácího Reitera v úniku a dostal červenou kartu.

Hosté i v deseti byli aktivnější a mohli skórovat. Dostálkovu střelu z dobré pozice zblokoval domácí Kučera a Vaniak pak zasahoval i proti další střele Tomáše Doška z dálky. V 60. minutě dostal příležitost v domácím celku konstruktivní Ševela, který střídal defenzivního Špiláčka a dvě minuty po svém nástupu na hřiště střílel ve stoprocentní šanci po akci Babniče a Vlčka pouze do brankáře Kozáčika.

Odražený míč pak Urbánek vrátil před branku, kde s konečnou platností zasáhl Bejbl. Petroušova absence se přece projevila. Při Urbánkově trestném kopu Slavii Petroušova výška chyběla a domácí Reiter míč hlavou nasměroval přesně pod břevno. Hosté mohli záhy vyrovnat, ale Piták šanci promarnil a usnadnil Olomouci cestu za vítězstvím.

A naprázdno dnes nevyšel ani druhý slovenský útočník ve službách Olomouce. Střídající Vyskočil perfektně načasoval přihrávku na pronikajícího Babniče, který poslal míč od tyče do sítě. V závěru mohli ještě domácí zvýšit ve třech slibných šancích, ale Slavia se ubránila.

Trenér Olomouce Petr Uličný po utkání netajil, jak moc Hanáky těší zlomení slávistického komplexu. "Jsem rád, že dlouhá série neporazitelnosti Slavie v Olomouci trvající osm let dnes skončila. Chtěli jsme utkání vyhrát, a to se také podařilo," liboval si Uličný. "V určitých fázích jsme měli štěstí. Na začátku druhého poločasu nás podržel brankář Vaniak a slávisté měli i v deseti brankové šance. Nakonec jsme dali zaslouženě první gól a v závěru jsme mohli ještě zvýšit. Mladí hráči však situace řešili sólově ve snaze zviditelnit se," káral Uličný.

Kouč Slavie Miroslav Beránek přiznal, že především v prvním poločasu nebyl spokojen s útokem svého týmu. "V první půli jsme nehráli dobře směrem dopředu, ofenzívu brzdily naše nepřesnosti v přihrávkách," zlobil se Beránek, který za zlomový moment v utkání označil vyloučení obránce Petrouše. "Druhý poločas jsme začali lépe, ale pak přišel zlomový moment - červená karta pro Petrouše. Potom jsme nepohlídali standardní situaci Olomouce a inkasovali první gól. Za stavu 1:0 jsme šanci na vyrovnání neproměnili a proto jsme nakonec prohráli," hledal příčiny porážky Beránek.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Olomouc - Slavia 2:0

    vizzir     před 21 lety 25.10.2003 21:22 |  
    0 0

    nejak si nedovedu vysvetlit ten Petrousuv zkrat...

    • Re: Olomouc - Slavia 2:0

      Marrak     před 21 lety 25.10.2003 23:39 |  
      0 0

      Tak to ja taky ne. Obcas se nekomu stane, ze ujede.

    • Re: Olomouc - Slavia 2:0

      (host)     před 21 lety 26.10.2003 20:53 |  
      0 0

      Při záznamu ve televizi sem slyšel nějalý písknutí těsně před tím, než to Petrouš udělal, takže je možný, že ho to zmátlo. Viděl sem to ale jenom jednou.
      PetCC

    • Re: Olomouc - Slavia 2:0

      (host)     před 21 lety 29.10.2003 16:35 |  
      0 0

      Hm, taky se mi to stalo, hrábnul jsem po vysokym míči rukou, byla z toho penalta a nedokázal jsem si vysvětlit, jak mi ta ruka mohla vylítnout... Nazgul

  2. Re: Olomouc - Slavia 2:0

    vizzir     před 21 lety 27.10.2003 09:33 |  
    0 0

    v dohranu Petrous rikal,ze se mic odrazil vys nez cekal,takze zafungoval instinkt...:/

  3. Re: Olomouc - Slavia 2:0

    (host)     před 21 lety 27.10.2003 09:56 |  
    0 0

    Vzhledem k tomu, že jsem zápas viděl na vlastní oči, myslím,že můžu trochu okomentovat. První poločas - Olomouc jasně lepší, my jsme si nevytvořili snad jedinou šanci. Druhý poločas - i přes delší nepřítomnost Petrouše s ohledem na jeho vyloučení se Slavia zlepšila, ovšem nevstřelila žádný gól. Celkový výkon Slavie - slabota, jediní 2 hráči, kteří zaslouží přísnější metr jsou bojovník Bejbl! a brankář Kozáčik! Jinak a? se jdou s takovým výkonem všichni vycpat!!!