Fortuna liga

Liberec - Slavia 0:1

Velmi cenné tři body vybojovali slávisté na horké půdě v Liberci, kde se jen tak nevyhrává. Byl to ale težký boj...

sestava: R. černý - L. Došek, M. Zachariáš, A. Petrouš, K. Kratochvíl - D. Kalivoda (71. T. Hašler), M. Latka, R. Bejbl, K. Piták - P. Kuka, E. Adauto da Silva (80. P. Fořt)

gól: K.Piták

lavička: M. Kozáčik, T. Hrdlička, M. Otočka, M. Lukeš

Jak se dalo očekávat, Slavia nastoupila ve vcelku podivné sestavě. Ani na lavičku se nepodíval nikdo ze čtveřice T. Došek, Dostálek, Gedeon, Muller. Všichni jmenovaní nejsou zdravotně v pořádku. Tím pádem se konečně mohlo zrealizovat přání mnoha fanoušků, tj. základní sestava bez Dostálka. Nahradil ho mladík Kalivoda, který rozhodně nezklamal, navíc přihrál na jediný gól utkání.

Již od začátku utkání bylo jasné, jakým směrem se hra bude ubírat. Domácí budou útočit a my budeme spoléhat na brejky. Prvních deset minut jsme byli pod těžkým tlakem, ale vyvázli jsme bez inkasované branky a postupně se více osmělovali. Hrál se pohledný ofenzivní fotbal se šancemi na obou stranách. Ty vyloženější měl hlavně Pavel Kuka, který nás mohl několikrát poslat do vedení či vedení zvýšit, vrchním nahrávačem byl Adauto. Prosadil se až ve 21. minutě Piták po skvělé přihrávce Kalivody.

Ve druhém poločase byl obraz hry stále stejný, jen domácí se snažili stále více a více. Již od 50. minuty jsem každou chvíli sledoval hodinky, kdy už bude konec. Vyrovnání bylo velmi blízko, ale díky snaze domácích se otvíral prostor pro brejky, ale ani na druhé straně se sí? nepodařilo rozvlnit. Tentokrát svou šanci spálil i Adauto. Liberec začal být nervózní, přesto se do šancí stále dostával. Zachránila nás až píš?alka rozhodčího.

Velmi cenné tři body jsou doma, posunuli jsme se díky nim na třetí místo ligové tabulky. Druhá Sparta má jen lepší skóre.

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Liberec - Slavia 0:1

    Richi (admin)     před 20 lety 10.11.2003 18:47 |  
    0 0

    Hodně si této výhry cenním. Nějak jsem nevěřil, že bychom zde mohli vyhrát. Pokud ještě vyhrajeme poslední dva zápasy a podařilo by se postoupit v UEFE, mohla by zakončená půlsezona být ještě poměrně dobrá. Potěšil mě Kalivoda, hrál dobře, stejně tak trojice Kuka, Adauto, Piták. Jen škoda neproměněných šancí ... Ale zas nás na druhé straně podržel černý. DÍKY HOŠI!!!

    • Re: Liberec - Slavia 0:1

      (host)     před 20 lety 11.11.2003 09:18 |  
      0 0

      Adauto kazil spoustu nahravek, na druhou stranu byl skvely s micem na noze. Kuka zazdil tri tutovky a protoze je to utocnik, neni mozne napsat ze hral dobre! Kalivoda fakt dobrej, Pitak, Cerny a Bejbl na jednicku a Tmas Dosek taky skvely (a rozhodne lepsi vykon nez Kuka).

      • Re: Liberec - Slavia 0:1

        jacko (přítel SN)     před 20 lety 11.11.2003 14:23 |  
        0 0

        Tomas Dosek je zranen a nebyl ani na lavicce, takze tezko mohl hrat lepe nez Kuka ze.

        • Re: Liberec - Slavia 0:1

          (host)     před 20 lety 11.11.2003 15:15 |  
          0 0

          jestli to treba dotycny nemyslel tak,ze nejlepsi vykon podal.kdyz vubec nebyl na hristi;)

  2. Re: Liberec - Slavia 0:1

    (host)     před 20 lety 10.11.2003 21:27 |  
    0 0

    Zápas s Libercem jste nehráli moc dobře. Ty tři body co jste dostali za výhru ( náhodu ), by měl dostat Radek černý. Ten aspoň něco chytal!!!!!

    P.S.:Vás možná bolely nohy, ale diváky oči.

    • Re: Liberec - Slavia 0:1

      (host)     před 20 lety 10.11.2003 22:33 |  
      0 0

      Zápas jsem viděl na vlastní oči a rozhodně mě neboleli! Měli jsme i štěstí, ale šli jsme mu naproti! Byla to solidně odvedená práce. Překvapil mě Kalivoda, byl na kraji zálohy lepší, než Dostálek proti Sofii, vzadu jistý Adam a v útoku tentokrát skvělý Adauto. Mrzí mě reakce kotle na Doška, makal, po čase se mi zase líbil. I když chce kotel podpořit Kuku, tento způsob podpory mi nesedí. Vyzdvihnu ještě výkon obou Radků, černého a Bejbl, hraje ted super, nekazí přihrávky, podrží balón, je spolehlivý. Tolik mé postřehy, oči mě rozhodně neboleli....:o)

  3. Re: Liberec - Slavia 0:1

    vizzir     před 20 lety 10.11.2003 22:28 |  
    0 0

    take si myslim,ze dnesni vitezstvi ma obrovskou cenu..mame ted stejne bodu jako Sparta..je otazka,jak na tom bude na jare Ostrava,ale muj sen je skoncit pred Spartou..ikdyby mela byt prvni Ostrava..hlavne at mame zajistene predkolo LM,je velka sance,ze budeme nasazeni..

    • HAHA VY A LM!

      (host)     před 20 lety 12.11.2003 09:20 |  
      0 0

      Prober se,kolikrat ste uz vy Seshitci rikali ze Vam staci 2. misto v lize a jak to dopadlo?!!Ste nepoucitelny,ted se Vas drzi stesti,ale skonci to jako vzdy,tj. SPARTA MISTR,vy nejlip 2.,ale spis az 3.!

  4. Re: Liberec - Slavia 0:1

    (host)     před 20 lety 12.11.2003 13:56 |  
    0 0

    Zajímavý článek v dnešním vydání SPORTU "Slavia-Liberec" - rošáda. Samozřejmě nevím kolik je na tom pravdy, to se pozná posléze - za nějakou dobu.