Ženský fotbal

Slávistky nestačily na polského mistra

Slávistky dnes sehrály dvě přátelská utkání, dopoledne proti mladším dorostencům z pražských Strašnic a odpoledne proti silnějšímu celku, polskému mistrovi Wroclawi.

Do dopoledního zápasu proti Strašnicím nenastoupila nejsilnější sestava. Přesto se nám proti mladým klukům dařilo, byli jsme lepším celkem, bohužel se utkání nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce. V tomto utkání jsme zaznamenali nepříjemnou ztrátu, mladá patnáctiletá talentovaná Pavla Benýrová, která k nám míří na hostování, si vážně zranila koleno. V současné době je v nemocnici, kde setrvá přibližně čtrnáct dní a první prognózy nejsou optimistické. Dá se očekávat, že na jaře si již nezahraje, protože po přesunu do domácího ošetření musí minimálně na dva měsíce úplně zapomenout na fotbal.

Do druhého utkání proti polskému mistrovi a v současné době vedoucímu celku tamní první ligy Wroclawi už nastoupila silnější sestava. Chyběla jen Petra Taušová, která má stále problémy s palcem, a Andrea Budošová, která je na srazu slovenské reprezentace. Úvod zápasu byl vyrovnaný, velkou šanci si vypracovala Chlumecká, ale z blízka pouze nastřelila brankářku. Poté zaúřadovaly Polky, po špatném odkopu jsme střelou k tyči inkasovali. Po chvilce se podařilo vyrovnat, Šteffanová nastřelila břevno a dobíhající Mocová už jen dorážela do prázdné branky. V závěru poločasu jsme však po chybách v obraně opět inkasovali. Druhý poločas už z naší strany nebyl dobrý, hodně jsme kazili, navíc docházely síly, takže soupeř už jen kontroloval hru.

„Tyto dvě utkání byla těžká, protože jsme je odehráli prakticky v patnácti lidech. První utkání bylo z naší strany dobré. Ve druhém utkání s kvalitním soupeřem už chyběly síly na srovnání nepříznivého vývoje. Souboj s Wroclawí byl dobrou prověrkou,“ zhodnotil dnešní dva zápasy trenér Josef Duchek.


Slavia – Wroclaw 1:2 (1:2)
Sestava:
Hasíková – Hreňová – Marková (60. Zubková), Jeřábková (46. Tománková), Petranová – Kaplanová (46. Holečková), Pěničková, Zubková (46. Šimanovská, 78. Jeřábková), Šteffanová – Chlumecká (60. Kaplanová), Mocová
Branky:
34. Mocová, 28. a 41. soupeř Wroclaw

Slavia – Strašnice 1:1 (1:0), hráno 2x40 minut
Sestava:
Valíčková – Hreňová – Skůpová, Šimanovská, Tománková – Kaplanová, Pěničková, Benýrová, Šteffanová – Mocová, Holečková, střídaly: Zubková, Šeranová
Branky:
30. Mocová – 52. soupeř Strašnice

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)