Ženský fotbal

Slávistky porazily Kladno

Slávistky ve včerejším prvním zápase po problémech porazily Kladno 3:0. Večer ještě absolvovaly přátelské utkání proti dánskému celku. Toto utkání skončilo remízou 2:2.

Na podzim jsme na Kladně vyhráli 3:1, ale výkon nebyl vůbec optimální, přestože jsme měli převahu. A včera to vypadalo podobně. Dali jsme velice brzy gól, po rohu se ve skrumáži nejlépe zorientovala Iva Mocová a střelou z malého vápna proměnila. Ten ale jakoby nás zabrzdil, nejspíše jsme si mysleli, že vše už půjde hladce a samo. Vítězství jsme pojistili až v závěru dvěmi góly Gábiny Chlumecké. „Oba góly jsem dala hlavou po centrech, na první mi nahrála Andrea Budošová, na druhý Blanka Pěničková,“ řekla střelkyně.

„První rychlá branka nás trochu zbrzdila. Kladno hrálo celou dobu velmi defenzivně, takže se nám nedařilo prosadit. Vytvořili jsme si převahu, měli tři velké šance, ale ani jednu neproměnili. Druhý potvrzující gól jsme dali až v závěru,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

„Z naší strany to nebylo dobré utkání, trápily jsme se, i když padl brzy první gól. Špatné úrovni napomohl silný vítr, který byl po celý zápas,“ začala s hodnocením Chlumecká. „Hrály jsme bez pohybu, neměly chu? do hry, z naší strany to bylo fakt špatný. Kdyby zde hrál silnější tým, asi bychom prohrály,“ pokračovala v kritice do vlastních řad. „Tři body jsou doma, to je podstatné.“

Proč jsme hráli tak špatně, střelkyně Gábina Chlumecká přesně neví. „Asi jsme podcenily soupeře, možná nebyly plně koncentrované či si myslely, že se to vyhraje samo. Nešlo to nikomu.“

Slavia – Sparta Kladno 3:0 (1:0)

Sestava:
Hasíková – Hreňová – Marková, Petranová (88. Tománková), Šteffanová – Kaplanová (64. Zubková), Budošová (85 Jeřábková), Pěničková, Ižová – Mocová, Chlumecká (86. Šimanovská)

Branky:
3. Mocová, 85. a 87. Chlumecká


Před pár dny se naskytla šance zahrát si proti kvalitnímu celku z Dánska a přestože se mělo hrálo v den našeho prvního mistrovského utkání, nabídku jsme přijali. Slávistky měly v nohách zátěž z utkání s Kladnem, odpočinku tedy mnoho nebylo. I proto dostaly příležitost další hráčky a ty zahrály dobře. Volno dostala Andrea Budošová, která ve středu a ve čtvrtek absolvovala dvě utkání se slovenskou reprezentací.

Vedli jsme si celkem dobře, zvláš? v prvním poločase. Do vedení jsme se dostali brankou z penalty. O pár minut později Dánky sice vyrovnali, ale do vedení nás opět dostala Dana Jeřábková svojí druhou brankou. Ve druhé půli již docházely síly a soupeř zaslouženě v 60. minutě vyrovnal na konečných 2:2.

„Soupeř byl rozhodně kvalitnější než Kladno. Holky to přinutilo hrát s maximálním nasazením, protože fotbal ze severských zemí charakterizuje agresivita, souboje, rychlost. Ve druhé půli byla hra vyrovnaná, přelévala se, ale my se však nedostávali do šancí, v závěru také docházely síly na rozhodnutí zápasu v náš prospěch. Remíza je spravedlivá,“ zhodnotil utkání trenér Duchek.

Přátelské utkání:
Slavia – Skoblunde-Sodbol 2:2 (2:1)

Sestava:
Valíčková – Hreňová – Marková (46. Šteffanová), Petranová, Tománková – Zubková (46. Kaplanová), Pěničková (46. Šeranová), Šimanovská, Ižová – Holečková, Jeřábková

Branky Slavie:
18. z pen. a 31. Jeřábková

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)