Ženský fotbal

Slavia - Brno 3:0

Slávistky po nevydařeném zápase porazily Brno 3:0, čímž si zajistily druhé místo před play-off. V článku si můžete prohlédnout pár fotek.

Do dnešního zápasu vstupovaly hráčky s možností pojistit si druhou příčku, což se nakonec podařilo. Nadále je však možnost bojovat o první pozici, i když nyní už to není prvořadý cíl. Důležitější budou výkony v play-off. Toto utkání pískala jako hlavní rozhodčí Dagmar Damková, známá jako první rozhodčí pískající utkání chlapů v první lize.

Zápas začal skvěle, hned v páté minutě po rohu Zubkové se hlavou prosadila Petranová. Každý čekal, že začneme Brno přehrávat, vytvářet si šance, ale chyba. Kombinace se nedařila, hodně jsme kazili, špatně zpracovávali míč. Uklidnit nás mohla druhá branka, která padla jak přes kopírák, roh zahrála Zubková a hlavou se prosadila opět Petranová. To z naší strany bylo do poločasu vše. Do třicáté minuty jsme Brno prakticky nepustili k naší brance, v závěru se hra vyrovnala, ale šance nebyla ani na jedné straně.

Do druhého poločasu nastoupila Hejlová místo Jeřábkové. Sice jsme měli územní převahu, ale první šance byla v 58. minutě, zprava centrovala Chlumecká, dobře si naběhla Ižová, ale míč jí po hlavě sjel mimo bránu. Na další příležitost jsme si opět museli počkat. Hrozit jsme začali až v závěru. V 75. minutě se z pravé strany dostala Ižová do brejku, ve vápně nahrála Chlumecké, která z dvanácti metrů ihned střílela, hostující brankářka však vyrazila.

Po dvojím střídání jsme si hned vypracovali další šanci, Hreňová na pravé straně našla Kaplanovou, která se dostala do pokutového území, podél branky nahrávala Mocové, ta však z šesti metrů přestřelila. V 89. minutě dobře zabojovala Kaplanová, šla sama na bránu, na levé straně měla Mocovou, jenže zbrkle z hranice vápna střílela, její střelu s menšími problémy brankářka vyrazila. Ve třetí minutě nastavení jsme přidali poslední branku. Marková nacentrovala za obranu, dobře si naběhla Chlumecká, která se na hranici vápna dostala k míči dříve než brankářka a poté mohla v pohodě skórovat do prázdné brány.

„Zápas jsme začali dobře, brzy dali gól, po chvilce přidali další, poté jsme však vyklidili pole a přestali hrát. Do druhého poločasu jsme přeskupili řady, vypadalo to ze začátku nadějně, měli převahu, ale více šancí jsme si nevytvořili. Proto jsme provedli dvojí střídání před koncem, čímž přišlo oživení i šance. V závěru se nám podařilo dát třetí branku, což je slušný výsledek vzhledem k čistému kontu. Bylo vidět, že jsme unavení po zápase se Spartou, výkon nebyl takový jako minulý týden. Nyní již budeme v klidu dohrávat, vyzkoušíme si různé varianty v posledních třech zápasech a připravíme se na play-off,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

První dvě důležité branky dala Alena Petranová. „Centrovaný míč přelétl Gábinu Chlumeckou, nastavila jsem hlavu a byl z toho gól. První byl lepší, tam jsem musela i vyskočit.“

Zápas se nám vůbec nevydařil, zlepšili jsme se až v závěru utkání. „Byly zde chvilky, kdy jsme přestaly hrát, neběhaly, protože jsme si asi myslely, že to tam začne padat samo,“ domnívá se Petranová. V utkání jsme hráli s novými míči, které by nám mohly vyhovovat. I to však nepomohlo. „Myslela jsem si, že nás nový míče přinutí k rychlejší hře, protože mají jinou stabilitu, chovají se úplně jinak, jsou agresivnější. Jenže jsme se dostaly do útlumu, čím to bylo, to fakt nevím,“ říká autorka dvou branek.

Osudovou čtvrtou kartu dnes dostala Gábina Chlumecká a Kateřina Hejlová, v příštím zápase v Novém Městě budou tedy chybět.

SK Slavia Praha – DFC Zeman Brno 3:0 (2:0)

Sestava Slavie:
Hasíková – Hreňová – Marková, Šteffanová, Petranová (78. Tománková) – Zubková, Jeřábková (46. Hejlová), Pěničková, Ižová (78. Kaplanová) – Mocová (90. Šimanovská), Chlumecká

Sestava Brna:
Scheyerová – Juráková, červenková, Matýsková, Přikrylová (57. Širůčková) – Ševčíková, Zímová, Stojkovičová (72. Peterková), Kučerová – Hýlová (62. Pokorná), Valková

Branky:
5. a 19. Petranová, 90. Chlumecká

ŽK:
27. Chlumecká, 82. Hejlová, 88. Hasíková – 69. Juráková

Diváci: 75


Fotografie:



Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Brno 3:0

    Fatboy     před 20 lety 03.04.2004 20:01 |  
    0 0

    Stejny vysledek chci i z Brna !!!

    • Re: Slavia - Brno 3:0

      Richi (admin)     před 20 lety 03.04.2004 20:02 |  
      0 0

      Jo, tak to same mi psal Ricka, kdyz jsem mu rekl vysledek :-). No snad se to vydari :-).

  2. Re: Slavia - Brno 3:0

    (host)     před 20 lety 04.04.2004 15:48 |  
    0 0

    Tak v tom mam trosku zmatek...porazily ty holky Brno nebo Kladno? Cely clanek mluvi o Brnu, ale v uvodni vete se pise, ze po nevydarenem zapase porazily Kladno...:-) No, i kdyz v prvnim zapase vlastne to Kladno porazily taky stejnym vysledkem, takze o nic nejde...:-)

    • Re: Slavia - Brno 3:0

      Richi (admin)     před 20 lety 04.04.2004 20:28 |  
      0 0

      Priznavam, jsem blb, samozrejme Brno.