Ženský fotbal

Slávistky porazily Nové Město

Slávistky v dalším zápase s přehledem přehrály Nové Město a vyhrály vysoko 5:0. Skóre mohlo být mnohem vyšší.

Na jaře se nám zatím daří na hřištích soupeřů. Doma proti Kladnu a Brnu jsme nepředvedli optimální výkon, naopak na Spartě a v Batalově s Novým Městem to bylo mnohem lepší.

V dnešním zápase jsme opět vstřelili rychle branku. Pěničková se snažila vyslat Kaplanovou, jenže obránkyně míč vystihla a odkopla, jenže přímo k Ivě Mocové, která střelou k tyči nezaváhala. Hra sice pak nebyla tak pohledná, přesto jsme si dokázali vytvářet šance. V 10. minutě po přímém kopu Kaplanové hlavičkovala nad bránou Pěničková. Ta samá hráčka ve 23.minutě po rohu Budošové hlavičkovala přímo do brankářky. O minutu později po kombinaci Zubková, Mocová, Ižová se poslední jmenovaná dostala sama před brankářku, jenže jí utekl míč. O další minutu později po rohu Budošové ze čtyř metrů vysoko přestřelila Ižová.

Jedinou příležitost mělo Nové Město ve 33. minutě, do brejku se dostala Zelená, její střela skončila těsně pravé tyče. Poslední šanci v prvním poločase jsme měli ve 41. minutě, po pěkných nahrávkách Hreňové a Pěničkové se k míči dostala Ižová, pěkně se uvolnila, střílela však jen do tyče, po následném závaru se snažila Zubková nadvakrát dorazit míč, bohužel marně.

Druhý poločas začal ve velkém stylu. Během prvních pěti minut jsme měli čtyři stoprocentní šance, bohužel jsme ani jednu neproměnili. Dvakrát se mohla trefit Pěničková, jednou Ižová a Mocová. Další gólovka byla již využita. Ve vápně Kaplanová nahrála Mocové, ta si s klidem zpracovala míč a suverénně zakončila. O pár chvilek později prošla Budošová půlkou hřiště, před vápnem nahrála do středu Ižové, která se ocitla sama před brankářkou a již nezaváhala.

V 76. minutě nahrávala Pěničkové ze strany na Budošovou, ta se ocitla na chvíli sama, ale z deseti metrů nedokázala přesně zamířit. Vynahradila si to v 81. minutě, dostala pěknou nahrávkou do vápna, kde chtěla centrovat na lépe postavené hráčky, jenže míč dostal opačnou faleš a i k překvapení brankářky skončil v síti. Festival šancí pokračoval. V 86. minutě nacentrovala Ižová Jeřábkové, ta z voleje netrefila dobře míč a pro domácí Brabcovou nebyl problém míč chytit.

Poslední branku přidala dnešní oslavenkyně čtyřiadvacátých narozenin Blanka Pěničková. Do brejku jí vyslala Ižová, u míče byla dřív než brankářka a dloubákem jí přehodila.

Zápas to byl rozhodně pohledný, měli jsme plno šancí. Nejlepšími hráčkami byla asi Ižová a Pěničková, kdyby hlavně první jmenovaná proměnila více brankových příležitostí, byla by bezkonkurenčně nejlepší. Dobře co se týče finální práce zahrála Mocová. Ale i ostatní hráčky předvedly dobrý výkon.

Velmi dobře si zatím vede naše obrana, když nebudeme počítat zápas se Spartou, tak jsme naposledy dostali branku v zápase v Otrokovicích 25. října. Od té doby v šesti utkáních hrajeme bez inkasované branky.

„Dali jsme brzy gól, což v poslední době na nás nepůsobí dobře, protože místo abychom se uklidnili, tak jsme postupně přestávali hrát. Přibližně třicet minut jsme hráli bez pohybu, nápadu s plno nepřesností. Zlepšili jsme se až v posledních pěti minutách, kdy jsme si dávali balon po zemi na jeden dotek. Přesto jsme si vytvořili asi čtyři šance, které se nepodařilo proměnit. Ve druhém poločase jsme začali hrát již fotbal po zemi a s pohybem. Přestože jsme ze začátku opět neproměnili nějaké vyložené šance, tak je postupně začaly proměňovat. Utkání pak vyznělo jednoznačně, soupeřky už jen odkopávaly balony ve snaze dostat co nejméně branek. Pět nula je slušný výsledek, ale mohl být lepší,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Do Nového Města cestovalo pouze čtrnáct hráček, nakonec si kromě druhé brankářky všechny zahrály. „Vystřídali jsme všech třináct hráček, nikdo se nezranil, což bylo důležité. Dvě hráčky nehrály pro čtyři žluté karty, takže příležitost dostaly další,“ řekl trenér.

Velkým problémem bylo v zápase neproměňování šancí. Kdybychom byli mnohem úspěšnější, mohli jsme dát v pohodě deset branek. „Některé hráčky budou muset pracovat na proměňování šancí, třeba Marcela Ižová tři v prvním poločase nedala, ve druhém již dala, což bylo hned na jejím výkonu znát, šel nahoru, protože se zklidnila,“ prozradil Duchek.

Velmi úspěšná byla v dnešním utkání Iva Mocová. „Do šancí jsem se dostávala, holky mě dobře našly, tak jsem to proměnila, stoprocentní úspěšnost,“ řekla s úsměvem. „Ano, jsem spokojena,“ odpověděla na otázku, zda je ráda, že konečně proměňuje šance. „Minulý zápas jsme se nedostala do hry, protože na mě nešly žádné balony, dnes to bylo o něčem jiném,“ dodala. Zápas zhodnotila docela stručně, ale výstižně. „Spousta šancí a málo gólů. Nové Město dobře bránilo, hlavně v prvním poločase.“

Nové Město - Slavia 0:5 (0:1)

Sestava Slavie:
Hasíková - Hreňová - Marková, Jeřábková, Šteffanová - Kaplanová (73. Šimanovská), Pěničková, Budošová, Zubková - Mocová (73. Tománková), Ižová

Sestava Nového Města:
Brabcová - Blažíčková (70. Jančíková), Koktavá, Pečínková - Ambrožová (66. Hejtmanková), Valentová, Žampová, Malinová, Horká (86. Žampová) - Žampová (76. Doležalová), Zelená

Branky:
4. a 56. Mocová, 61. Ižová, 81. Budošová, 87. Pěničková

ŽK: Ižová, Jeřábková

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Nové Město

    (host)     před 20 lety 12.04.2004 08:39 |  
    0 0

    Richi,zlutou kartu nedostala Budosova,to bys ji krivdil, ale IZOVA!! No, i kdyz si vlastne Andy o ni trosku koledovala,rozhodci ji napominala, nicmene nedostala ji. Pacek Valicek

    • Re: Slávistky porazily Nové Město

      Richi (admin)     před 20 lety 12.04.2004 09:06 |  
      0 0

      Ups, aha, tak to jsem to trcohu prehledl. Diky za upozorneni.