Ženský fotbal

Slávistky remizovaly s Otrokovicemi

Slávistky nedokázaly ani podruhé porazit Otrokovice, nakonec alespoň remízu zajistila dvěma góly Andrea Budošová. V článku naleznete i pár fotografií.

V dnešním zápase o nic nešlo, karty byly rozdány. Oba týmy navíc čekají již ve středu první zápasy play-off, proto sestavy kvůli tomu byly přizpůsobeny. Otrokovice do Prahy přijely pouze s dvanácti hráčkami. V naší sestavě došlo také k několika změnám, zvláště postavení některých hráček bylo dosti překvapivé.

Do základní sestavy se poprvé dostala Pavla Benýrová, překvapivě nehrála napravo zálohy, ale uprostřed, přestože s tím nemá zkušenosti, v přípravě odehrála totiž vše na pravé straně. A jelikož je to mladá hráčka, nemůže být ještě tolik důrazná v osobních soubojích, navíc uprostřed zálohy se očekává dobrá hra s míčem. Byla prostě hozena přímo do centra dění, do té doby odehrála pouze minutku, ani za béčko se nerozehrála. I proto se jí moc nedařilo.

Ve středu zálohy vedle Pěničkové pravidelně nastupuje Andrea Budošová, ta však tentokrát hrála v útoku, do zálohy se stáhla v posledních minutách po prostřídání několika hráček. Nalevo v obraně dostala opět příležitost patnáctiletá Lenka Tománková.

Zápas i kvůli velkým šachům v sestavě nezačal dobře, od začátku jsme kazili, nebyli důrazní. Otrokovice toho po chvilce začaly využívat. V 11. minutě Skupinová poslala dlouhý míč na Dudovou, která střelou do protipohybu nedala Hasíkové šanci. My si také vypracovali nějaké menší šance. Ve 14. minutě po rohu Chlumecké hlavičkovala Benýrová, ale slabě. Ve 27. minutě zahrávala tentokrát roh Budošová, přízemní centr Pěničková přenechala Chlumecké, její střela z voleje ale letěla nad bránu.

Ve 29. minutě potvrdily Otrokovice dobrou produktivitu. Šilhárová centrovala do vápna, míč odvracela Šteffanová, ale pouze k Dudové, která z šestnáctky přesně zakončila. Prohrávat nula dva po třiceti minutách na vlastním hřišti nebylo vůbec příznivé. Brzy jsme však dokázali snížit. Blanka Pěničková vyslala do brejku Budošovou, která vybíhající brankářku obloučkem přehodila.

Ve 36. minutě došlo k souboji Budošové a hostující brankářky Plaché, podle všeho se měla pískat penalta, rozhodčí byla jiného názoru. Míč se však odrazil k Zubkové, jež po straně potáhla míč a ve vápně byla faulována. Teď už se penalta pískala. Nikomu se nejdříve nechtělo jít kopat, pak se odhodlala Budošová a střelou do středu brány vyrovnala na 2:2. V posledních sekundách zápasu jsme měli ještě jednu příležitost, po centru Ižové hlavičkovala těsně vedle Pěničková.

Ve druhém poločasu se Otrokovice zaměřily na obranu a snažily se hrozit z brejků. To se jim už tolik nedařilo, po většinu času jsme měli územní převahu, jenže přes důslednou obranu se nám nedařilo prosadit, proto nepřicházely ani šance. Asi naše největší šance byla v 70. minutě. Pěničková si narazila s Ižovou, dostala se ke střele z hranice vápna, míč však skončil těsně pravé tyče.

Již jsme nebyli moc nebezpeční. Největší a zároveň jedinou šanci ve druhé půli měly Otrokovice v 74. minutě. Zderčíková se dostala sama před Hasíkovou, naše brankářka však skvěle levou nohou vyrazila a zabránila tak naší porážce.

„Nezačali jsme moc dobře, prohrávali jsme 0:2, pak se nám ale podařilo vyrovnat. Druhá půle byla za naší převahy, ale nedařilo se nám vstřelit rozhodující branku. Je důležité, že se nikdo nezranil,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

„Zápas se neodehrál podle našich představ, chtěly jsme jasně získat tři body. Změny v sestavě se nakonec ukázaly tak velké, že jsme si s tím nedokázaly vyrovnat. Nebyla zde ani velká bojovnost a možná že v podvědomí nás všech byl fakt, že už o nic nejde, takže se hrálo s menším nasazením, nicméně, dva góly, které jsme dostaly, byly zbytečné. Pak jsme musely dotahovat,“ zhodnotila utkání Blanka Pěničková. „Hrát jsme začaly až po třiceti minutách, ale aspoň že máme bod, i když spokojená rozhodně nejsem,“ dodala.

V sestavě došlo k několika překvapivým změnám i co do rozestavení. „O nic nešlo, takže jsme se připravovali na první kolo play-off,“ řekl trenér. „Jelikož bude chybět Budošová, tak jsem uprostřed zálohy zkoušel Pavlu Benýrovou, prostě jsme zkoušeli různé varianty,“ dodal. Výsledek pro trenéra nebyl rozhodující. „Pro středeční zápas jsem vše obětoval.“

Kromě Budošové bude chybět i Marcela Ižová. Sestava na Kladně se tedy bude muset nějak poskládat. „Budeme oslabeni a jelikož některé hráčky nemají optimální formu, tak sestava vyplyne po pondělním tréninku podle toho, kdo zbude a kdo bude v nejlepší formě,“ prozradil Duchek. „Absence dvou hráček je nepříjemná, jsou to hráčky základní sestavy. Ale první kolo play-off bychom měly zvládnout i bez těchto opor. Je škoda, že DFC nám nevyšlo vstříc, aby se hrálo o týden později. Jsou to již asi i zákulisní boje v play-off, mají výhodu, že jim to komise schválila,“ uvedla Pěničková.

Na podzim jsme s Otrokovicemi hráli 1:1, nyní 2:2. Kdyby takové výsledky byly v semifinále, kde se s nimi s největší pravděpodobností utkáme, nepostoupili bychom dál. Proč se nám proti nim nedaří? „Jsou nebezpečný hlavně svojí agresivitou, chodí do soubojů, nic nevypustí, hrají až na hranici faulů,“ myslí si Blanka Pěničková.

Slavia – Otrokovice 2:2 (2:2)

Sestava Slavie: Hasíková - Hreňová - Marková, Šteffanová, Tománková - Zubková (78. Mocová), Benýrová (67. Šeranová), Pěničková (78. Kaplanová), Ižová - Chlumecká (46. Hejlová), Budošová

Sestava Otrokovic: Plachá - Szaboová, Marcoňová, Polášková, Otépková - Šilhárová (81. Vlasatíková), Danielová, Skupinová, Dudová - Bačová, Zderčíková

Branky: 32. a 37. z pen. Budošová - 11. a 29. Dudová

Diváci: 50


Fotografie:

Naše základní jedenáctka.


I naše lavička se chtěla nechat vyfotit.


Mladá Lenka Tománková právě u míče.


Míč se přibližuje k Andree Budošové, na kraji přihlíží Evženie Zubková.


Ve výskoku před bránou je Pavla Benýrová.


Budošová netradičně kouká na míč.


Opět Budošová, tentokrát velmi blízko.


Evženie Zubková se právě zbavila soupeřky.


Po rohu Budošové střílí na přední tyči z voleje Pěničková.


A zase Budošová, pořád před objektivem.


V netradičním postoji kdo jiný než Budošová, v pozadí je mladá Benýrová.


Zubková se právě zbavila soupeřky.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky remizovaly s Otrokovicemi

    (host)     před 20 lety 28.04.2004 10:22 |  
    0 0

    Nevím na co si tu slečna Pěničková hraje a co má namysli intrikami před Play off??? Citát z výše uvedeného článku: "Je škoda, že DFC nám nevyšlo vstříc, aby se hrálo o týden později. Jsou to již i zákulisní boje v play-off, mají výhodu, že jim to komise schválila,“ uvedla Pěničková.

    Hrozně by mě zajímalo čeho se bojíte a jen tak mezinámi slovenské reprezentantky budou hrát i příští týden kvalifikační utkání a sraz budou mít v týdnu - předpokládá se že to bude ve středu 5.5.2004, takže ani tento Vámi navrhovaný termín příští středu by na situaci nic nezměnil. Tyto dvě hráčky by chyběly tak i tak.

    Spíš mi to připadá že intrikovat začínají slávistky a ne Kladno!!!!!!!!