Ženský fotbal

Slávistky překonaly Otrokovice

Skvělý výsledek si vezou slávistky z Moravan u Kyjova proti Otrokovicím. Výhra 4:1 dává velkou šanci na postup do finále.

Výhra nad Otrokovicemi je velmi motivující, zvláš? když jsme je porazili po téměř čtyřech letech v soutěžních utkáním!

Úvodních deset minut patřilo našemu celku. Dokázali jsme si vypracovat velkou příležitost ve čtvrté minutě, ale střelu Mocové z penalty reflexivně vyrazila nohou domácí brankářka Plachá. Následoval herní výpadek, kdy jsme soupeři napomohli vlastními chybami. Hodně jsme kazili odkopy, přihrávky nenacházely adresáta. Vše jsme ale přežili. Jedinou příležitost měly Otrokovice ve 22. minutě, kdy už se dostávaly do brejku, ale Taušová včasným vyběhnutím sebrala míč.

Od třicáté minuty jsme opět začali vládnout na hřišti. Zatlačili jsme domácí a bylo jen otázkou času, kdy dáme první branku. Tu jsme vstřelili ve 36. minutě. Ižová pěkně vyslala do brejku Chlumeckou, která se ve vápně zbavila obránkyně a nahrála před bránu volné Mocové, jež v pohodě zakončila do prázdné brány.

Do konce poločasu se nám však podařilo přidat i druhou branku. Padla po velkém závaru a několika šancích. Nejdříve Pěničková vyslala Mocovou, která se ve vápně dostala k autové čáře, zkusila nahrát Chlumecké, míč byl ale sražen, avšak zpět k Mocové. Pokusila se tentokrát centrovat vzduchem, před bránou do souboje skočila Chlumecká, opět neúspěšně. Míč se tentokrát odrazil k Hejlové, z deseti metrů vystřelila, ale střela byla opět zblokována. Ten se ale dostal k Ižové, jež konečně přesně zamířila a střelou k pravé tyči dala druhou branku.

Takovýto výsledek po poločase rozhodně nikdo nečekal. Byli jsme ve velké euforii, ale museli jsme i nadále hrát trpělivě, protože v případě snížení by Otrokovice mohly dosti kousat, zvláš? když tu měly slušnou diváckou podporu.

Druhá půle ale začala velmi dobře. V 51. minutě z levé strany nacentrovala Ižová, ve vápně si dobře naběhla Chlumecká a hlavou skórovala. V té chvíli jsme se přestali soustředit, čehož domácí využili. V 55. minutě po standardní situaci se hlavou prosadila nekrytá Skupinová. Byla to prakticky jediná vyložená šance, kterou měli.

Zápas za stavu 3:1 začal být dosti nervózní na obou stranách. Domácí začali zlobit, naše hráčky se občas vzájemně okřikli, což na klidu nepřidalo. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, bylo však i dosti nepřesností. V posledních dvaceti minutách jsme ale nejvíce příležitosti ke skórování měli my,

V 71. minutě po centru Hejlové domácí obránkyně špatně odkopla míč, ke kterému se dostala Chlumecká, ale z pěti metrů přestřelila. V 80. minutě Ižová technickou střelou trefila břevno. V 83. minutě další stoprocentní šanci měla střídající Holečková, ale po brejku a nahrávce spoluhráčky ve vápně špatně trefila a míč skončil mimo bránu. Radovat se mohla v poslední minutě, Mocová chytře a hlavně rychle rozehrála standardní situaci, díky tomu šla sama na brankářkou Plachou Holečková a nezaváhala. Vstřelila tak svoji první ligovou branku.

Na závěrečných asi deset minut na utkání dorazili místní chuligáni, kteří začali odpalovat rachejtle, házeli petardy i na hřiště a další předměty, čímž muselo být utkání na chviličku přerušeno. Ještě že zde nebyli dříve.

Ve druhém semifinálovém utkání Sparta pouze remizovala na hřišti Brna 1:1. Odvetu by ale měla zvládnout, takže finále by mělo být opět Sparta - Slavia.

„Pro nás to bylo utkání roku, protože rozhodovalo o tom, jak se rozehraje semifinále o postup do finále. Jsem tu přes tři roky a za mého působení jsme je ještě v soutěžním utkání neporazili,“ začal s hodnocením utkání trenér Josef Duchek. „Měli jsme cíl uhrát přijatelný výsledek a konečně už Otrokovice porazit. V zápase jsme se dopustili minimálního počtu chyb. V prvním poločase nám první šanci zlikvidovala výborně domácí brankářka, ale i nadále jsme měli mírnou převahu a ke konci poločasu se nám podařilo vstřelit dvě branky, což pro nás bylo velice důležité, rozhodlo to o vývoji utkání,“ zhodnotil první poločas.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem brzy neinkasovat a snažili hrozit z brejků. Podařil se nám vstřelit třetí gól, který nás až moc uklidnil a soupeř po čtyřech minutách snížil a deset minut se dostal do aktivnějšího tlaku, který jsme přežili bez úhony. Potom jsme si do konce zápasu vytvořili více šancí,“ dokončil hodnocení druhé půle. „S výsledkem jsem nadmíru spokojen. Jsme ale na půli cesty a čeká nás ještě odveta. Zápas se hraje znova devadesát minut, my vstřelili čtyři branky, soupeř ale také může dát čtyři, kdyby došlo k podcenění soupeře. Musíme se nadále plně koncentrovat,“ dodal.

U prvních třech brankách asistovala útočnice Gábina Chlumecká. „Jsem spokojená, vyhrály jsme 4:1, udělaly jsme si náskok do příštího zápasu a doufám, že to dovedeme do úspěšného konce a postoupíme do finále,“ prozradila.

Nepříjemných okamžikem bylo snížení Otrokovic na 1:3, v té chvíli hrozilo, že dostaneme i další branky. „Po třetí brance jsem si asi řekly, že se nám už nemůže nic stát a asi nehrály tak naplno jako do té doby, ale aspoň že jsme to za stavu 3:1 udržely. Nakonec Šárka dala na 4:1. V pohodě jsme to dohrály do úspěšného konce,“ uvedla.

Chlumecká přes vysokou výhru nabádá k opatrnosti v odvetě. „K zápasu musíme přistoupit, jako kdyby to bylo nula nula, nesmíme to podcenit a říkat si, že to máme v kapse,“ upozorňuje.

Minulý týden poprvé nastoupila za Slavia čtrnáctiletá Šárka Holečková. Ve svém druhém zápase se dočkala první branky. „Za gól jsem strašně moc ráda, ale větší radost mám z toho, že se vyhrálo,“ prozradila. Talentovaná útočnice začala v áčku ve velkém stylu, i když pouze střídá v závěru. „Jsem ráda, že to tam padlo a doufám, že ne naposledy. Je to skvělý pocit dát gól, ale ještě lepší je pocit z vítězství.“

Holečková odehrála deset minut, ale mohla vstřelit dvě branky. Ta jediná padla po brejku. „Celou akci vybojovala a pak rychle rozehrála Iva Mocová. Výborně mi přihrála a já asi trošku se štěstím dala branku,“ popsala gólovou situaci.


Otrokovice - Slavia 1:4 (0:2)

Sestava Otrokovic: Plachá - Brhelová - Hoferková, Marcoňová, Szaboová - Danielová, Polášková, Skupinová, Otépková - Dudová (81. Zderčíková), Klimková

Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková, Šteffanová, Petranová - Hejlová, Pěničková, Budošová, Ižová (83. Zubková) - Chlumecká (80. Holečková), Mocová (90. Jeřábková)

Branky: 55. Skupinová - 36. Mocová, 44. Ižová, 51. Chlumecká, 90. Holečková


Fotografie:

V hlavičkovém souboji je Gábina Chlumecká, přihlíží Marcela Ižová


Alena Petranová se snaží zastihnout míč ještě před autovou čarou


Andrea Budošová si kryje míč


V souboji před brankou je Iva Mocová


Ižová se snaží obehrát protihráčku


U míče je opět Budošová


Gábina Chlumecká běží k míči


V hlavičkovém souboji je Lenka Šteffanová


U míče znova Budošová


S míčem běží Blanka Pěničková


Slávistky se radují po vstřelení třetí branky


S míčem se snaží něco vymyslet Iva Mocová


Faulována je Blanka Pěničková


Ke střele se napřahuje Iva Mocová


K míči dobývá opět Mocová


Míč směřuje mimo bráno po velké šanci Šárky Holečkové, která je vlevo mimo záběr


Budošová si hlídá soupeřku


U míče je čtrnáctiletá Šárka Holečková

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Výborný.

    Mac     před 20 lety 23.05.2004 00:40 |  
    0 0

    Tak to je vynikající výsledek - a z Moravy!