Ženský fotbal

Slávistky vítězné nad Otrokovicemi

Slávistky zvládly odvetné utkání semifinále a podruhé v sezoně porazily Otrokovice, tentokrát 1:0. Ve finále nás čeká Sparta.

Slávistky dokázaly podruhé za sebou porazit nepříjemné Otrokovice, což je velmi povzbudivé. A jelikož ve druhém zápase vyhrála Sparta, bude se po roce opakovat finále Slavia – Sparta.

Začali jsme dobře, vynutili jsme si velký tlak, z něhož jsme však vytěžili pouze jednu větší šanci. V 4.minutě Hejlová zahrávala roh a k hlavičce se dostala Chlumecká, jenže v záklonu mířila nad. Po deseti minutách se hra vyrovnala, Otrokovice začaly kousat, ale nic si nevypracovaly.

Klíčový moment dnešního utkání nastal ve 22. minutě, Marková poslala míč k Budošové, která si všimla nabíhající Pěničkové, poslala přesný centr a ona již hlavou zamířila do černého. Tento gól prakticky rozhodl o postupu, v tuto chvíli by Otrokovice musely dát pět branek, což by byl nadlidský výkon.

Do konce poločasu byla hra i nadále vyrovnaná. Jedinou větší šanci si vypracovaly Otrokovice ve 39. minutě, po centru zahrozila Bačová, míč ale netrefila dobře, z čehož se stala nahrávka na spoluhráčku Dudovou, která ve skluzu ideálně netrefila, takže skončil mimo bránu.

Druhý poločas byl po většinu času opět vyrovnaný, ale více příležitostí ke skórování jsme si vypracovali my, ale v koncovce nebyli úspěšní. V 52. minutě Budošová centrovala, Chlumecká se již dostávala do zakončení, ale v poslední chvíli byla zbavena míče.

V 70. minutě se do vápna dostala Pěničková, nahrála do ideální pozice Chlumecké, mohla doklepnout do prázdné brány, ale obránkyně včas atakovala naši hráčka, která netrefila dobře, takže hosté nebezpečí zažehnali. O dalších deset minut později Chlumecká centrovala, hostující brankářka Plachá neudržela míč, už málem dorážela střídající Holečková, ale míč skočil trochu jinam, než byla naše hráčka postavena.

V 83. minutě měly Otrokovice poslední velkou šanci, z blízka přestřelila Holečková. Naše poslední šance byla v 86.minutě, standardní situaci zahrála Hejlová, ve vápně se dobře prosadila Chlumecká, ale její hlavičku brankářka Plachá dobře chytla.

Po vítězství se můžeme připravovat na finále, které bude až za čtrnáct dní, protože příští víkend hraje naše reprezentace další klíčový zápas o baráž na ME. Již dopředu všechny zvu na první finálové utkání hrané 12.6. od 17:00 ve Vršovicích na hřišti Actherm Vršovice. O blížícím finále si také můžete přečíst na iDnes - zde.

„Vzhledem k prvnímu zápasu jsme se snažili hrát nátlakově a nenechat si vnutit soupeřovu hru. To se nám v prvním poločase dařilo. Převážně jsme hráli na polovině Otrokovic. Kromě gólu jsme měli i další šance, ale byli jsme spokojeni s předvedenou hrou a jsme rádi, že jsme hráli to, co jsme si řekli před zápasem. Ve druhém poločase se sice také hrálo více před soupeřovou branku, ale soupeř hrozil z brejků, navíc se nám moc nedařilo střelecky, některé akce končily špatnou finální přihrávkou. Vítězství je zasloužené, které jsme chtěli potvrdit druhou brankou. Ale jsme spokojeni, dvakrát jsme Otrokovice porazili, celkový výsledek 5:1 mluví za vše. Teď se musíme připravovat na Spartu, která podle očekávání porazila Brno,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Ve finále nás čeká stejně jako loni Sparta. „Sparta naposledy v lize prohrála někdy v dubnu loňského roku, její síla je zřejmá vzhledem k tomu, že má v reprezentaci plno hráček. I z tohoto hlediska je favoritem. Budeme se muset vyvarovat chyb, kterých se občas dopouštíme, např. v Otrokovicích jsme dostali gól, když jsme se přestali koncentrovat. Finále bude velmi těžké, jsou favoritem, ale budeme se jí to snažit co nejvíce znepříjemnit,“ prozradil trenér k finálovému zápasu.

„Prakticky již o nic nešlo, protože jsme doma prohráli 1:4 a vyhrát zde 4:0 by byl pro nás sen. Zápas jsme zahráli takticky lépe než doma. Opět jsme se nevyvarovali chyb v obraně, kdy nejmenší hráčka skórovala hlavou. Utkání bylo vyrovnané, ale Slavia zřejmě nehrála na sto procent,“ zhodnotil utkání trenér Otrokovic Milan Šamaj.

„Na utkání se podepsala naše vysoká výhra 4:1 v prvním zápase a a? jsme chtěly či nechtěly, v hlavách jsme si myslely, že je již rozhodnuto. Nebylo jednoduché koncentrovat se na zápas. Celý týden jsme si říkaly, že Otrokovice jsou silný soupeř, nevyzpytatelní, dokážou se vyhecovat a kdyby daly gól na začátku zápasu, tak by to třeba ještě mohly zvrátit. Celé utkání jsme nakonec dá se říci protrpěly,“ řekla kapitánka na posledních dvacet minut Blanka Pěničková.

O jedinou a nakonec i vítěznou branku se postarala právě Pěničková. „Zaběhla jsem si za obranu, křikla jsem na Budošovou, a? mi to přihraje. Míč mi dala perfektně a já již měla prakticky jednoduchou situaci, měla jsem i dostatek času, takže jsem věděla, co udělat,“ popsala svou gólovou situaci.

Slavia - Otrokovice 1:0 (1:0)

Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková (72. Benýrová), Šteffanová, Petranová (85. Šimanovská) - Zubková, Pěničková, Budošová (81. Jeřábková), Hejlová - Mocová (72. Holečková), Chlumecká

Sestava Otrokovic: Plachá - Hoferková, Marcoňová, Polášková, Szaboová - Zderčíková (63. Vlasatíková), Danielová, Skupinová, Otépková - Bačová (46. Šilhárová), Dudová

Branka: 22. Pěničková

Fotografie:



Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky vítězné nad Otrokovicemi

    Marrak     před 20 lety 30.05.2004 01:03 |  
    0 0

    Super! Jeste porazit rudy a je to doma! :)

  2. Re: Slávistky vítězné nad Otrokovicemi

    gary     před 20 lety 30.05.2004 01:05 |  
    0 0

    Chtěl bych doufat ,že letos se o mistrovském titulu rozhodne na hřišti a ne někde v kanceláři.
    Prostě nech? vyhraje lepší .

    • Re: Slávistky vítězné nad Otrokovicemi

      (host)     před 20 lety 31.05.2004 10:25 |  
      0 0

      Ráda bych reagovala na pár vět v článku MF iDnes ohledně zmíněného reprezentačního zápasu tento víkend v Roudnici.Pan redaktor si zřejmě důkladně nezjistil veškeré informace co se týká zastoupení týmu Slávie v nominaci.Slavie tam má tedy pouze 2 hráčky,což je jistě žalostně málo na to,jakou hru prezentují některé zástupkyně červenobílých.Ty,které nás reprezentují se jistě budou snažit o perfektní reprezentaci,ale rozhodně,jak pan redaktor píše se nejedná o většinu kádru,což je spíše politováníhodné.