Ženský fotbal

Finále ligy žen se blíží

Již tuto sobotu nás čeká první vrcholné utkání finále první ligy ženského fotbalu. Máme možnost vidět to nejlepší co v lize je. Slavia a Sparta se po roce opět střetnou ve finále. Náš mančaft se pokusí obhájit titul. Přijďte, určitě nebudete litovat.

Velká divácká kulisa by hráčkám hodně pomohla. Bylo by fajn, kdyby přišlo co nejvíce slávistů. Máme možnost opět slavit titul, když se to nepovedlo áčku či ani hokejistům. O napětí nebude nouze. Uvidíte plno reprezentantek.

První zápase se hraje v sobotu 12.6. od 17:00 na hřišti SJ Actherm Vršovice. Je to kousek od Edenu. Kdo neví, jak se tam dostat, může si prohlédnout mapu - zde.


Gábina Chlumecká:
Jak moc těžké bude první utkání?

Musíme hrát a bojovat jako při posledním zápase. Rozhodně nemusíme mít strach. Když budeme pořádně bojovat a snažit se, tak můžeme uspět.

Jaký by sis přála výsledek po prvním zápase?
Stačilo by mi dva nula, kdybychom vyhrály.

Může naši hru ovlivnit nekvalitní terén?
Určitě by trávník mohl být lepší, ale stejné podmínky bude mít i Sparta. Zvítězí ten, kdo si s tím dokáže lépe poradit.

Který z týmů bude pod větším psychickým tlakem?
Myslím si, že spíše Sparta. Oni naopak ale řeknou že my, protože musíme obhájit titul, což je sice pravda, ale neviděla bych to tak. Sparta to spíše chce odčinit a získat zpět titul. Já osobně z toho nejsem nervózní.

Jak bys pozvala fanoušky na první domácí zápas?
Já bych jim ráda nabídla pivo a párek zadarmo, ale to bohužel nejde. Věřím, že jim předvedeme dobrou hru a a? přijdou v hojném počtu, budeme se snažit je nezklamat.



Evženie Zubková:
Jak moc těžké bude první utkání?
Jako každý zápas se Spartou bude stoprocentně těžký. Jelikož jsme získaly titul od stolu, tak to musíme potvrdit na hřišti, poprat se s tím. Na Spartu zahrát umíme, dokázaly jsme si to v posledním mistrovském utkání, kdy jsme hrály na Spartě 2:2, ale byly jsme kousek od vítězství. Nemáme se čeho bát, ale určitě všichni známe kvality Sparty, proto to jednoduché nebude.

Jaký by sis přála výsledek po prvním zápase?
Určitě doma nedostat branku a aspoň jednu dát.

Co bude ve finále rozhodovat?
Rozhodně proměňování šance. Když jsme naposledy hrály se Spartou, tak jsme měly prakticky dvě vyložené šance, které jsme proměnily. Proto každá neproměněná šance ve finále může hodně mrzet.

Liší se letošní finále od toho loňského?
Moc asi ne, jen možná v tom, že spar?anky jsou na nás více nabroušené, protože chtějí dokázat, že jsme titul nevyhrály na hřišti a že jsou lepší. Jinak je to stejné, oba mančafty se do finále dostaly zaslouženě.

Který z týmu bude pod větším psychickým tlakem?
Myslím si, že asi my, protože musíme obhajovat titul. Měly bychom dokázat, že jsme titul nezískaly jen od zeleného stolu, ale že jsme si ho i zasloužily, proto budeme pod větším tlakem.

A ty osobně budeš na sobě cítit tlak?
Derby beru jako jeden z nejlepších zápasů. Každý je na to více vyhecovanější než v jiném mistrovském utkání, ale nesmíme se ze Sparty včetně mě jak se říká posadit na zadek než tam vlezeme. Musíme hrát, jakoby to byl kdokoliv jiný.

Jak bys pozvala fanoušky na první domácí zápas?
Musí přijít fandit, protože s nimi by to bylo rozhodně lepší.


Dana Jeřábková:
Jak moc těžké bude první utkání?
Vzhledem k tomu, že se hraje první zápas u nás doma, tak je to nevýhoda. Proto to bude těžké a hlavně i z toho důvodu, že jsme byly zvyklé hrát vždy od dvou hodin a teď je tam změna, což někomu přijde jako normální věc, ale pro spoustu lidí, pokud jsou naučeni začínat zápas ve stejnou dobu, se změní harmonogram dne, musí se přizpůsobit. To tedy může být malá nevýhoda.

Jaký by sis přála výsledek po prvním zápase?
Určitě bych brala dva nula, protože v jarním zápase na Spartě jsme sehrály dobrý zápas a jako hostující jsme měly na to vyhrát a v případě dvougólového náskoku by to bylo již dostatečné.

Co bude ve finále rozhodovat?
Rozhodne asi forma v obranné fázi, protože útočná fáze Slavie a Sparty je na dost dobré úrovni. Teď bude záležet, jak útok prověří obranné řady. Bude také rozhodovat nominace a složení obrany. Myslím, že právě v obranné fázi má Sparta více slabin než v útočné, čehož by se z naší strany možná mohlo využít.

Liší se letošní finále od toho loňského?
Letos je to více vyhecovanější a taky chceme všem dokázat, že titul, který jsme získali po disciplinárním řízení, není náhodou. Chceme to letos potvrdit na hřišti a „ucpat“ některým š?ouralům pusu v tom, že tvrdili, že titul byl pouze na papíře.

Který z týmu bude pod větším psychickým tlakem?
Nedokážu posoudit. Sparta by chtěla získat titul zpátky. My jsme však v pohodě, určitě tu nějaký tlak je, ale my si věříme, stejně jako Sparta, takže je to padesát na padesát.

Jak bys pozvala fanoušky na první domácí zápas?
Několik SMS zpráv jsme již poslala. Myslím si, že je to bída vzhledem k tomu, jaká je úroveň naší ligy a i zápas reprezentace ukázal, že na tom nejsme tak špatně. Na zápasech je bídná účast. Už ani nechodí hráčky, co chodily dříve, ani bývalé, ani hráčky z druhé ligy či z jiných mančaftů. Je to škoda, propagace není nic moc a to by se mělo do budoucna určitě zlepšit, protože finále ženského fotbalu by si zasloužilo větší diváckou kulisu.


Ještě jednou všechny vyzývám - VYRAZTE PODPOřIT NAŠE HOLKY, ZASLOUŽÍ SI TO!

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)