Ženský fotbal

Slávistky porazily Spartu!

Skvělého výsledku dosáhly v prvním finálovém zápase slávistky, když porazily Spartu 2:0! Udělaly tak velký krok k obhajobě titulu.

Sparta v současném ročníku doposud neprohrála, jen dvakrát remizovala. Nastřílela velké množství branek. A až my jsme je dokázali pokořit a to v jednom z nejdůležitějších zápasů sezony. Všechny jejich úspěchy jsou zapomenuty. Vytvořili jsme si velmi dobrou výchozí pozici do odvetného zápasu, který se bude hrát na Strahově v sobotu 19.6. od 14:00.

Od utkání se hodně očekávalo, každý věděl, o co se hraje. Lépe začala Sparta. Již ve čtvrté minutě se do velké šance dostala Lucie Martínková, ale naše brankářka Petra Taušová dobře vyběhla a střelu z úhlu vyrazila. Hra se postupně začala vyrovnávat, do vyložených šancí se však žádný celek nedostával.

V 19. minutě jsme poprvé zahrozili. Mocová vyslala Chlumeckou, která zdálky protáhla spar?anskou brankářku Zuzanu Pincovou. Hra se i nadále odehrávala mezi šestnáctkami. Větší tlak jsme si vynutili v posledních deseti minutách.

Ve 35. minutě zahrávala Hejlová standardní situaci, Petranová si naběhla na zadní tyč, ale v záklonu hlavičkovala mimo bránu. O minutu později Hejlová dobře nahrála Pěničkové, která se dostala do vápna, ale její finální přihrávka byla špatná.

Naši největší příležitost v prvním poločase si vytvořila ve 39. minutě Kateřina Hejlová. Po pravé straně utekla, z úhlu se dostala do vápna a vystřelila. Pincová dobře vyrazila. Možná zde ještě mohla přihrávat na druhou stranu vápna na Pěničkovou, která byla volná.

Úvod druhého poločasu byl opět vyrovnaný. Jenže Sparta si za chvíli vytvořila svoji největší příležitost v utkání. V 56. minutě utekla Kateřina Došková do vápna, kde přihrála podél brány na druhou stranu volné Ciglbauerové, ta však nezachovala klid a hned vystřelila, naší brankářku zastoupila u brankové čáry kapitánka Marková a pomocí celého těla se jí podařilo míč vyrazit mimo bránu. Kdybychom v této chvíli dostali branku, bylo by to pro nás velmi složité.

Po dvaceti minutách začínala mít Sparta územní převahu, slávistkám jakoby docházely síly. Naše obrana však pracovala skvěle a nepřipustila, aby si hosté vytvořili nějakou šanci. V závěru utkání jsme se již soustředili na brejky, které se nám nakonec podařilo proměnit.

Nejdříve v 82. minutě nahrávala podél vápna Mocová na Chlumeckou, ale v pádu nedokázala míč dobře usměrnit, takže vystřelila mimo. O pět minut později se situace opakovala, tentokrát však Chlumecká v pádu míč vracela na značku pokutového území, kam nabíhala Zubková, vystřelit se jí však nepodařilo, protože obrana to dokázala zablokovat, míč se však nadále potuloval kolem malého vápna, ležící Chlumecká rychle vstala a levačkou uklidila míč k levé tyči.

Sparta byla šokována, Slavia byla v euforii. Hosté se snažili vrhnout vše do útoku, ale nedařila se jim kombinace. Hřebíček do rakve jsme Spartě vsadili v posledních sekundách zápasu, když jsme z vlastní poloviny zahrávali standardní situace, naše hráčka nakopla míč do vápna, kde však míč odhlavičkovala Heroldová, ale přímo k Zubkové, která z voleje přehodila hodně vyběhnutou Pincovou.

Vyhrát dva nula je úžasné, zvláš? v pohárové matematice. Jenže Sparta má silný mančaft, takže stále musíme být obezřetní. Naše výchozí pozice do odvety je velmi dobrá a bylo by škoda, kdyby se nám nepodařilo obhájit titul. Tímto bych chtěl všechny fanoušky vyzvat, aby přišli na Strahov podpořit naše holky, budou to potřebovat.

Ještě bych chtěl vyzdvihnout přítomné fanoušky a i některé chuligány. Asi po deseti minutách zápasu přišla čtyřčlenná skupina chuligánů, která mimo jiné hraje i Hanspaulku. Přestože měli v sobě dosti alkoholu a někdy vyváděli blbosti, tak fandili skvěle. Neustále naše holky podporovali. Ale nebyli jediní. Za jednou z branek byli i další slávisté, kteří zapojili své hlasivky. Opravdu všem přítomným děkuji!

„Utkání mělo očekávaný náboj, bylo to bojovné, důrazné. Hráčky se navzájem zabezpečovaly, proto se těžko v prvním poločase pronikalo k jedné či druhé brance. Spartě v posledních dvaceti minutách první půle pomáhal vítr, který byl dosti silný, takže se dostali do tlaku, ale poločas skončil po zásluze bez branek. Do druhého poločasu jsme šli se záměrem opět neudělat zbytečnou chybu a ještě zvýšit výkon některých hráček na maximum. Sparta od dvacáté minuty druhé půle začala přebírat otěže zápasu, měla mírnou převahu, dvakrát se dostali do šance, které jsme přežili a nakonec se nám podařilo udeřit v posledních deseti minutách, kdy jsme se vymanili z obležení a podnikali nebezpečné protiútoky. A hned druhý se nám podařil díky Gábině Chlumecké proměnit. Sparta se snažila po brance vše vrhnout do útoku, ale vytratila se jim přesnost a my využily chyby v obranné činnosti Sparty a podařilo se nám ještě vstřelit důležitý druhý gól,“ zhodnotil utkání trenér Josef Duchek.

Přestože jsme vyhráli o dvě branky, není o ničem rozhodnuto. „Bude to těžké, protože jsme v polovině zápasu. Jelikož se to hraje pohárovým způsobem a plno mančaftů měla takovýto i vyšší náskok, tak i přesto na hřišti soupeře to neudrželi. Jsme na poloviční cestě a musíme se pokusit to dotáhnout do úspěšného konce. Stále je to otevřené,“ prozradil kouč.

„Utkání hodnotím kladně, protože jsme vyhrály. Ze začátku zápasu to bylo dosti vyrovnané, ale nakonec jsme si vytvořily více šancí, ale některé jsme bohužel neproměnily. Máme teď rozhodně lépe nakročeno k obhajobě titulu,“ okomentovala utkání Kateřina Hejlová.

Hejlová se mohla i gólové prosadit, ale její šanci Pincová vyrazila. Možná v té chvíli mohla zkusit nahrávat. „Jsem typ hráče, který se za každou šanci snaží dotlačit míč do brány. Neuznávám nahrávat z před brány někam na penaltu či vápno, protože se to může zkazit stejně tak jako jsem to nedala já. Když jsem tedy ve vápně, chci za každou cenu zakončit,“ řekla.

Euforie hráček po skončení byla velká, všechny se radovaly, skandovaly. „Je to skvělé, vyhrály jsme, všichni jsou strašně moc š?astní,“ uvedla Hejlová. Během utkání se také dost fandilo, po skončení se slávistky šly rozloučit a podělit o radost s fanoušky. „Atmosféra byla skvělá, byli tu jak slávisté, tak spar?ané, takže se navzájem překřikovali, bylo to prostě super. Takových zápasů by mělo více.“

„Nejdříve bych chtěl Slavii pogratulovat k vítězství,“ začal s hodnocením trenér Sparty Dušan Žovinec. „Dnes se nám zápas bohužel nepovedl, neprosadili jsme se ani kombinační hrou. Na tomto malém a také hrbolatém hřišti nám nevycházela koncovka. Máme mladý mančaft, který nemusí tyto vypjaté situace zvládnout, což se nám stalo. řada hráček bylo nervózní, některé nehrály obvyklý standard, naopak slávistky praktikovaly jednodušší styl nakopávaných míčů, což nám nesedělo,“ pokračoval.

Miska vah se naklonila na naši stranu. „Jestli trenér Slavie před zápasem mluvil o šancích 60 ku 40 ve prospěch Sparty, tak teď to vidím obráceně. Na Strahově však hrajeme takovým stylem, který nám zabezpečí brankové příležitosti, jen je musíme proměnit. Střílíme zde hodně branek a věřím, že teď tam budou taky padat,“ prozradil optimisticky. „Ale bude to hodně těžký.“

Slavia - Sparta 2:0 (0:0)

Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková, Šteffanová, Petranová - Hejlová, Pěničková, Budošová, Ižová (81. Zubková) - Chlumecká, Mocová (88. Holečková)

Branky: 87. Chlumecká, 92. Zubková

Fotografie:








Komentáře (13)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Spartu!

    (host)     před 20 lety 12.06.2004 23:02 |  
    0 0

    Něco málo postřehu ze zápasu přidám i já.Každý trošku normální fanoušek musí souhlasit,že SKS prasila až to hezký nebylo(první poločas),jedna z hráček Sparty odcházela,lépe řečeno odkulahala se zavázanou nohou a vypadalo to na zlomeninu.Takhle hnusný hřiště jsem už hodně dlouho neviděl, bylo pro obě mužstva stejný,nicméně to smazává kvalitu hráček.Snad ještě k chování vašich:jedna hráčka při hře,když sejmula Doškovou začla známým říkat"Je to dobrý Došková se valí po zemi,jsem spokojená" což mě vyrazilo dech.A aby byl každý v obraze tak za druhý poločas se SKS ve více než dvou lidech dostala za půlku 4x,byly z toho dva góly,což je samozřejmě skvělá bilance a nutno podotknout,že druhý gól byl opravdu výstavní,by? náhodný.Uvidímě na Strahově,kde je normální hřiště;o)......

    • Re: Slávistky porazily Spartu!

      Richi (admin)     před 20 lety 12.06.2004 23:12 |  
      0 0

      Ano, Sparta ve druhem polocase nas zatlacila, ale nevytvorila si nejak moc sanci, krome jedne velke. Dobre jsme branili.

      Hriste nevyhovuje ani slavistkach, nadavame na to take, kdybychom mohli, hralo by se jinde. Asi az od pristi sezony. Takze kvalita byla snizena u vsech, nejen u Sparty. Zkusene hracky se s tim vsak musi vyporadat.

      Slavia neprasila, jen hrala dost agresivne. Kdybychom prasili, dostali bychom mnohem vice zlutych karet. Spartanky jsou asi zvykli, ze je nikdo nenapada, takze nejsou zvykle, jakmile se hraje vice tvrde.

      Kazdopadne zraneni Ciglbauerove me mrzi, uz ani nevim, jak k tomu doslo, bohuzel i to se stane, mozna to byla nestastna nahoda.

      A ze nekdo rekl, ze je spokojena, ze Doskova lezi na zemi? A coz takhle to brat jako hecovani? Je to preci derby. Samozrejme, pokud by se ji neco stalo, tak by tato pripominka byla dosti nevhodna, jenze clovek v ten dany moment nevi, co te hracce muze byt. Jen tak mimo, kdyz pred x lety Gabriel ze Sparty vazne zranil vlastniho hrace Labanta, slysel jsem na tribune, jak mu to lide prali, ale to bylo tim, ze nikdo netusil, jak vazne to bylo. Proste tyto reci se nesmeji brat vazne.

      • Re: Slávistky porazily Spartu!

        (host)     před 20 lety 12.06.2004 23:32 |  
        0 0

        Ta hráčka to říkala zrovna,když Došková ležela na zemi a ošetřovali jí a při nástupu hráček do druhýho poločasu to více méně zopakovala.....hecování je fajn,ale tohle opravdu nebylo hecování,to byl záměr jí sejmout.Helebrant absolutně netrestal kartou opravdu hnusný zákroky,jak píšu v prvním poločase to bylo opravdu o zdraví,druhý byl v pohodě,ani bych se nedivil,že Helebrant o přestávce vašim domluvil popřípadě to začal krotit váš trenér,proto byl druhý poločas už v pohodě.Kartu vyndal až na nalehání fanoušků Sparty,ale to byl už asi 10 zákrok na žlutou,to si myslím,že jsem opravdu objektivní a relativně hodně slušnej známej ten z toho byl taky kyselej jak prasíte a trošku si zanadával.Tvrdá hra není záludná s přišlapáváním achylovek a podobně.....
        Ale ženský fotbal musím doporučit,zvláště se dívat na Doškovou to je něco,myslím,že by se dost ligovejch fotbalistů zastydělo,jak do toho jdou a hlavně bez simulování a pěti minutovým poleháváním....
        A ještě jeden postřeh máme mnohem!!! hezčí holky,zvláště pravá spar?anská strana,jsou opravdu hezký holky;o)
        Ještě bych poprosil aby byl připraven více než jeden míč,spíš to byl záměr,ale hra tím docela trpěla,pochopil bych to ke konci,když vám docházel dech(paradoxně jsme dostali 2 góly,když už jste se ploužili po hřišti),ale zdržovat od začátku....???;o)

        • Re: Slávistky porazily Spartu!

          Richi (admin)     před 20 lety 12.06.2004 23:41 |  
          0 0

          Mice byly za obema brankami a pak dva mezi stridackami. Takze zadny zdrzovaci zamer tam rozhodne nebyl.

          Me prislo, ze Helebrant piskal dobre. Asi by to chtelo se podivat na video. Je fakt, ze hlavne ze zacatku zapasu jsem mel plnou hlavu jinych starosti. Ale deset zakroku na zlutou? To nesouhlasim. Ted tu mame dva nazory a kazdy je jiny :-).

          Ohledne krasy hracek se nebudu radeji vyjadrovat, to mi neprislusi :-)).

          Jinak taky souhlasim, ze zensky fotbal doporucuji, hlavne kdyz je derby, protoze je se na co koukat. Snad na odvetu prijde jeste vice lidi.

        • Re: Slávistky porazily Spartu!

          (host)     před 20 lety 12.06.2004 23:50 |  
          0 0

          Ve slově achilovka se píše měkký i...

        • Re: Slávistky porazily Spartu!

          KADE     před 20 lety 13.06.2004 00:55 |  
          0 0

          Skoro to vypada jako bych byl na jinem zapase, 10x zakrok na zlutou, tak to trochu prehanite, rekl bych tak 3x.

          Pokud ale berete kazdy osobni za zlutou kartu , tak mozna. Ale myslim, ze hra s vysoky nasezenim nemuze byt odmenovana zlutyma kartama.

        • Re: Slávistky porazily Spartu!

          (host)     před 20 lety 13.06.2004 13:36 |  
          0 0

          chci jen podotknout, že pokud bys sázel karty za hrubost na jedné straně, tak na druhé straně bych našoupala několik karet za simulování. Jména vašich hráček neznám, ale hráčka č.7 padala pravidelně ve tříminutových intervalech a to občas i mimo kontakt. Co se týče krásy, to je asi docela subjektivní, že jo a hlavně to možná ani nepatří do téhle diskuze, navíc i když připustím, že spar?anky jsou hezčí, tak slávistky jsou sympatičtější...ale to bysme se mohli taky pustit do diskuze kdo má hečí dres, nebo lépe oholené nohy...Jinak zvu všechny fanoušky a fanynky, a? přijdou podpořit Slávistky, holky si to určitě zaslouží...a atmosféra, která byla včera ke konci zápasu taky není každý den

          • Re: Slávistky porazily Spartu!

            Richi (admin)     před 20 lety 13.06.2004 13:40 |  
            0 0

            Spartanska hracka s cislem sedm se jmenovala Lucie Martínková. Vypíšu kdyžtak všechny jména a čísla spar?anek.

            1 - Zuzana Pincová
            2 - Irena Martínková
            3 - Věra Ciglbauerová
            5 - Monika Matysová
            7 - Lucie Martínková
            8 - Lucie Heroldová
            9 - Eva Šmeralová
            10 - Alexandra Mouchová
            11 - Kateřina Došková
            12 - Milada Fuchsová
            17 - Markéta Matějková

            Do hry se v průběhu hry dostaly tyto hráčky:
            14 - Kateřina češpivová
            20 - Simona Kohoutová

            I já věřím, že přijde na Strahov plno slávistických fanoušků!! Máme možnost dokázat, že jsme si titul před rokem zasloužili!!

    • Re: Slávistky porazily Spartu!

      Poctar     před 20 lety 13.06.2004 15:26 |  
      0 0

      No jo, téhle hře se říká fotbal:).

      No remorse!

  2. Re: Slávistky porazily Spartu!

    KADE     před 20 lety 13.06.2004 00:39 |  
    0 0

    Vcera jsem byl poprve na zenskym fotbale a musim napsat,ze to bylo hodne dobry a pokud nevite, jak stravit pristi sobotu , tak se urcite jdete podivat na holky, je to fakt dobry. A pokud uz mate nejaky plany , tak je zmente, protoze to stoji za to. !!!!

    Jak jsem napsal urcite prijdte, holky hrajou s takovym nasazenim ktere jsem uz dlouho nevidel.

  3. Re: Slávistky porazily Spartu!

    Poctar     před 20 lety 13.06.2004 15:28 |  
    0 0

    Také jsem se včera chtěl jít mrknout na ženskou kopanou. Třeba mohli mít stejný nápad i někteří fanoušci ACS:). Výsledek je jinak super. Jo a velmi mě pobavili fotky známých opilců s vlajkou Red-White Supporters:).

    • Re: Slávistky porazily Spartu!

      Richi (admin)     před 20 lety 13.06.2004 16:14 |  
      0 0

      Bylo by fajn, kdyste prisli na odvetu. Holky by potrebovaly velkou podporu, bude to na Strahove hodne tezke.

  4. Re: Slávistky porazily Spartu!

    KADE     před 20 lety 13.06.2004 21:37 |  
    0 0

    Richi diky za přidání čísel k soupisce.