Ženský fotbal

Slávistky obhájily mistrovský titul

Fotbalistky Slavie po roce opět slaví mistrovský titul. V odvetném finálovém utkání sice prohrály se Spartou 0:1, k celkovému prvenství jim však stačil náskok z prvního zápasu, který před týdnem vyhrály 2:0.

O průběhu utkání čtěte na oficiálním webu zde.

Některé slávistky do zápasu nastupovaly se sebezapřením, ale pro úspěch obětovaly vše. Makalo se naplno, do posledních sil. A vyplatilo. Díky domácí výhře jsme se mohli soustředit na obranu a hrozit z brejků, i proto měla Sparta více ze hry.

Na Strahově vytvořili naši fanoušci domácí atmosféru. Přestože početní síly byly vyrovnané, naši fandové se shromáždili ve své blízkosti a neustále svými hlasivkami povzbuzovali. I díky tomu hráčky jezdily po zadku. Na začátku druhé půle známí chuligáni zapálili i tři bengálské ohně.

Po obdržené brance se nervozita na slávistické střídačce dala krájet. Všichni jsme byli velmi netrpěliví, čas utíkal pomalu a Sparta stále hrozila. Druhá branka by znamenala prodlužování, což by nemuselo dobře dopadnout. Nakonec jsme poslední sekundy přežili a všichni se mohli radovat. Radost byla velká, konečně jsme poprvé v české historii získali titul na hřišti.

Slávistky po předání poháru začaly slavit, o průběhu oslav se připravuje článek i s fotkami. Nyní jim začíná volno, které ale bude velmi krátké, již 5. července se opět sejdou, aby zahájily přípravu na novou sezonu, hlavně na Pohár UEFA, do kterého se díky domácímu titulu kvalifikovali. Naši skupinu odehrajeme od 19. do 25. července na Slovensku. Podrobnější informace o systému soutěže, soupeřích a další informace přineseme v jiném článku.

„Sice jsme dnes prohráli, ale v součtu dvou zápasů vyhráli, takže máme titul. Je to super, za úspěchem jsme šli správnou cestou už od podzimu, protože jsme naposledy v lize prohráli na začátku soutěže právě se Spartou. Rozhodl první zápas, kdy jsme hráli na doraz do posledních minut a díky skvělému závěru jsme si v posledních minutách zajistili dvougólový náskok,“ řekl trenér Josef Duchek. „Dnes jsme si dokázali, že i na hřišti to dokážeme vyhrát. V týmu je síla, nezlomil se ani po inkasované brance, kdy se utkání začalo lámat,“ pokračoval.

„První poločas jsme hráli výborně, sice měla Sparta mírnou převahu, ale do vyložených šancí jsme je nepouštěli. Ve druhé půli jsme udělali několik chyb vynucených tlakem soupeře, Sparta posílila útočnou vozbu, hrála na tři, chvílemi i na dva obránce. Vytvořili si některé šance, měli jsme i štěstí a gól jsme dostali zase po chybě po špatném odkopu,“ zhodnotil kouč utkání.

„Mám velikananánskou radost. Splnil se mi sen. Dobře to vystihl Látal, který řekl, že jeden titul s Baníkem je mnohem víc, než deset se Spartou. Tak to nyní cítím i já,“ pronesla spokojená Blanka Pěničková. „Je to velké zadostiučinění. I minulý rok jsme se vyšponovaly k velkému výkonu, měly jsme šanci získat titul, ale nevyšlo to a získaly ho až od zeleného stolu,“ pokračovala.

Síla týmu vzrostla, jak se to stalo? „Přišly posily, manažerka získala tři hráčky do základní sestavy, hlavně brankářku Taušovou a nejlepší hráčku české ligy Gábinu Chlumeckou, která přišla ze Sparty, čímž jsme je oslabily. Další taková hráčka nejspíš v čechách neběhá,“ vysekla poklonu nejvytíženější hráčka Slavie Pěničková.

„Titul pro mě znamená hrozně moc, protože je první vybojovaný na hřišti. Navíc jsem zde na hostování ze Sparty a chtěla jsem ukázat, že na to mám. Ve Spartě jsem seděla a zde chytám, za ten rok jsem prokázala, že na to mám,“ uvedla slávistická brankářka Petra Taušová.

V závěru utkání nebyl nikdo klidný. Kdyby Sparta přidala ještě jednu branku, prodlužovalo by se. „Poslední minuty byly hodně nervózní, musely jsme to udržet a nepustit Spartu do šancí. Sice nás pak tlačily, ale do koncovky se nedostaly. Hodně centrovaly, což bylo nebezpečné, ale stoprocentní šanci už neměly,“ řekla Taušová. „Bála jsem se pořád, protože brankářka musí být soustředěna po celých devadesát minut. Gól nemusel padnout, kdyby se hra přerušila, byl tam asi nějaký faul na naši hráčku. Pak jsme se semkly a už jsem věděla, že druhý gól nedostaneme,“ uzavřela.

Další články si můžete přečíst na iDnes zde a zde.

Sparta - Slavia 1:0 (0:0)

Sestava Slavie: Taušová - Hreňová - Marková, Šteffanová, Petranová - Hejlová, Pěničková, Budošová, Ižová - Chlumecká (84. Holečková), Mocová (90. Jeřábková)

Sestava Sparty: Pincová - Matysová - Martínková I., Heroldová, Ciglbauerová (52. Fuchsová.) - Kohoutová, Šmeralová, Mouchová, češpivová (46. Vachlová) - Martínková L., Došková

Branka: 80. Šmeralová

Fotografie ze zápasu:










Fotografie z předání poháru pro mistryně ligy:

Martina Marková titul hodně prožívá


Gratulace od soupeřky taky nechybí


Hráčky běží k našemu kotli podělit se o radost


Přistání před naším kotlem


Gratulace za skvělou atmosféru pokračují


Hráčky začínají slavit vlastním stylem


Utajené šampaňské se objevilo a stříkalo hodně


Takto vypadá pohár pro vítěze


Hop, hop, hop, hop ...


Blíží se předání poháru


A pohár je v našem držení


Zprava Benýrová, Jeřábková, Hasíková, Kaplanová, Šimanovská a Baudyšová


Blanka Pěničková (vpravo) si prohlíží medaili


Takto vypadá mistrovský tým


Vítězný vláček ...


Vláček stále pokračuje ...

Komentáře (9)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

    (host)     před 20 lety 19.06.2004 16:36 |  
    0 0

    Podrobnější informace i fotografie přineseme během nedělního dopoledne. - Richi nemůže, Richi kalí ! ;))

    • Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

      Richi (admin)     před 20 lety 20.06.2004 00:50 |  
      0 0

      Souhlas, ja kalil a nestidim se za to. Holt musis si uzit ten uspech.

      • Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

        vizzir     před 20 lety 20.06.2004 09:23 |  
        0 0

        ja bych se spis stYdel za ten pravopis..;) ale to kaleni to omlouva..;)

        • Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

          Richi (admin)     před 20 lety 20.06.2004 11:52 |  
          0 0

          No jo, nejak sem se jeste nesoustredil. No v tu dobu jsem v sobe jeste nejakej alkohol mel :-). No jeste ze je to jen v komentari, to preziju :-).

          • Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

            (host)     před 20 lety 20.06.2004 15:29 |  
            0 0

            Ještě tam oprav "prohlíží si medaili" a nejlepší je jít se proběhnout. Já to teď jdu po včerejších oslavách taky udělat. Kopcem

            • Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

              Richi (admin)     před 20 lety 20.06.2004 15:31 |  
              0 0

              Uz to opravene je. Jsem ty popisky psal v noci, primo na netu, ne pres word a uz si to nekontroloval. V tom stavu to byla fatalni chyba si to neprecist, uvedomuji si to.

  2. Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

    KADE     před 20 lety 20.06.2004 16:19 |  
    0 0

    Včera jsem měl to štěstí, že jsem byl na ženských. Sice předvedená hra nebyla ze strany slavistickejch holek taková jako minulý týden, ale zážitek byl vyvážen velkou bojovností a skvělou atmosférou, která vládla po většinu zápasu. Celý zápas bylo vidět jak do toho dávaly srdce.

  3. Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

    slaviaman     před 20 lety 21.06.2004 00:22 |  
    0 0

    No gratulace samozřejmě veliká. Co bychom ještě před dvěma lety pomysleli o člověku, který by nás "lakoval" zprávami, že děvčata získají za dva roky dva tituly? Tehdy utopie. Dnes parádní realita. Nezbývá než ocenit srdce, bojovnost atd a poblahopřát. Jsou nejlepší, co k tomu víc říct?!...

  4. Re: Slávistky obhájily mistrovský titul

    Dobi     před 20 lety 21.06.2004 09:09 |  
    0 0

    Holky, děkujem!!!! Asi před 20 lety jsem se v partě kolem trenéra Zurynka a později Duchka tak trochu "motal" kolem slávistické kopané žen. Tehdy, po éře trenéra Marzina, bylo opět druhé místo neúspěchem. Srdce Mladého světa i liga bývaly naše. Vošická, Trnková, Procházková, Poláčková a další, to bývaly naše hvězdy! Nevěřil jsem, že se tato éra za skromnějších podmínek vrátí. ALE JE TU!!!! A tentokrát ani ne od zeleného stolu, by? i loňský titul byl plně zasloužený!!!! Kdo máte čas, přijeďte druhý srpnový víkend do Lázní Bělohrad- tam se díky místní odbočce OP pořádá další ročník mezinárodního turnaje. A slávistky obhajují!!!!