Ženský fotbal

Slávistky čeká Women´s Cup

Slávistky se od 19.7. do 25.7. zúčastní Poháru UEFA, mužské obdoby Ligy mistrů. Loňský rok jsme hráli ve Švédsku, letos se turnaj odehraje na Slovensku ve Žiaru nad Hronom.

Letošní sezona Women´s Cupu se hraje novým systémem. Celkem 43 týmů bude hrát v tomto ročníku. Obhájce trofeje, švédská Umea, s kterou jsme loni prohráli těsně 1:2 a která ve finále porazila německý Frankfurt 3:0 doma a 5:0 venku, byla nasazena do druhého kvalifikačního kola. Spolu s nimi se do další fáze dostalo šest nejlepších týmů podle koeficientu. česká republika je prozatím na desátém místě.

Zbývajících 36 týmů bylo rozděleno do tří sekcí po 12 týmech podle rozmístění států. V těchto sekcí se rozlosovaly skupiny po čtyřech. Celkem je tedy v prvním kvalifikačním kole devět skupin. Z každé bude postupovat pouze vítěz.

Ve druhém kvalifikačním kole budou čtyři skupiny po čtyřech, odkud postoupí dva nejlepší celky do prvního kola, respektive čtvrtfinále, které se už bude hrát pohárových systémem.

Slavia se dostala do skupiny A1, ve které bude mít následující soupeře:
Alma KTZH – Kazachstán
FK MŠK Žiar nad Hronom – Slovensko
FC LP Super Sport Sofia – Bulharsko

První zápas budeme hrát proti slovenskému celku. Všechny zápasy budou vždy začínat shodně v 17:30. Kdyby se nám podařilo postoupit z této skupiny, tak už známe potenciální soupeře v další fázi. Zde bychom potkali těžké celky z Norska a Dánska.

Případní soupeři ve druhém kvalifikačním kole – skupina B4:
SK Trondheims-Ørn – Norsko
Brøndby IF – Dánsko
Vítěz skupina A1
Vítěz skupiny A2

Ze skupiny A2 nejspíše postoupí ruský celek FC Energy Voronezh, protože je to poloprofesionální tým. Mají zde několik profesionálek a loňskou sezonu vypadli ve čtvrtfinále s budoucím vítězem Umeou.

„Týmy, které máme ve skupině, moc neznáme. Skupina je to ale rozhodně hratelná,“ prozradila manažerka Jaroslava Rinnerová. Týmy z Kazachstánu a Bulharska loni nehráli v Poháru UEFA, naopak slovenský celek Žiar hrál kvalifikaci. Letos se do Poháru UEFA dostal i před druhé místo v lize, protože mistr Slovan Bratislava se nepřihlásil.

Cíl Slavie je jednoznačný. „Budeme se snažit postoupit do druhého kvalifikačního kola,“ prohlásila manažerka. Další fáze však bude již mnohem těžší. „Bude to velmi těžká skupina, ale není tam Umea, takže každý je hratelný, i když tam jsou i profesionální hráčky,“ dodala Rinnerová.

Letos se koná již čtvrtý ročník Women´s Cupu, v prvních dvou hrála Sparta, nyní se jim vyrovnává i Slavia. „Je jedno, kdo hraje Pohár UEFA, ale všichni se snažíme dobře prezentovat český ženský fotbal. I letos pro to uděláme vše, co bude v našich silách,“ řekl vedoucí družstva a tiskový mluvčí Richard Šubrt.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)