Ženský fotbal

Slávistky ve středu zahájily přípravu

Slávistky zahájily tuto středu přípravu na novou sezonu. Za sebou mají teprve dva tréninky, ale již za pár dní odjíždí na Slovensko hrát Pohár UEFA.

Již dva tréninky má za sebou nový trenér Pavel Hejhal, který se do Slavie vrátil po třech letech. „Nečekalo mě tady nic nového, protože jsem přišel do prostředí, ve kterém jsem trénoval téměř dvacet let,“ řekl kouč. Přesto tu jedna změna je. „Teď trénuji dámy místo chlapců,“ uvedl. „Jsem ale příjemně překvapený, jsou tu hráčky, které opravdu hrát umí a něco již dokázaly, takže po dvou trénincích jsem spokojen, uvidíme, jak to bude pokračovat dále, jestli se budeme zlepšovat, zda bude kvalita tréninků děvčatům vyhovovat a zda unesou tréninkovou zátěž,“ pokračoval Hejhal.

 

Rozdíl mezi kluky a děvčaty je zřejmý, toho si samozřejmě trenér taky všiml. „Rozdíl je v nasazení, agresivitě, ale i po technické stránce, ve výbušnosti a obratnosti,“ jmenoval.

 

Kvalita našeho kádru je dobrá, což si trenér pochvaluje. „Máme zde několik schopných hráček, takže naše síla je zřejmá. A to mě mile těší,“ pronesl Hejhal.

 

Ambice Pavla Hejhala pro tuto sezonu jsou jasné, chce pokračovat v cestě, kterou jsme se vydali. „Pokud budou všichni zdraví a budou k tomu přistupovat zodpovědně a plnit úkoly, které jim řekneme, tak by mohly dosáhnout na ty nejvyšší mety,“ myslí si.

 

Slávistky si budou muset zvyknout i na nový herní systém. „Chtěl bych v obraně hrát v lajně, tedy klasicky 4 – 4 – 2, krajní záložníci by měli umět z lajny zaútočit, naběhnout, přečíslit obranu,“ uvádí svou představu. Ale pro Pohár UEFA prozatím zůstaneme u starého systému se stoperem a předstoperem. „Na turnaji systém ještě měnit nebudeme, protože by to byl pro ně nezvyk, někdo by se mohl zapomenout a hořelo by to.“

 

Gábina ChlumeckáHráčky se oficiálně dozvěděly změnu trenéra ve středu na prvním tréninku. Většinou se to však již dozvěděly z novin či z internetu. Gábina Chlumecká, naše jedna z klíčových hráček, se pokusila trochu zhodnotit nového trenéra po dvou trénincích. „Je to ambiciózní trenér a asi ví, co chce, myslím, že to teď potřebujeme trochu oživit, přidat na fyzičce, abychom zase v nové sezoně obhájili titul. Příprava kvůli Lize mistrů bude letos jiná, asi tvrdší,“ prozradila. A změnily se nějak tréninky? „Zatím se rozkoukáváme, jak jedna, tak druhá strana. Ale zatím nejsou náročnější,“ myslí si.

 

Letošní dovolenou měly hráčky velmi krátkou. „Já žádnou neměla, tu budu trávit na Slovensku,“ usmála se útočnice. „Ale bylo to hrozně krátký, fotbal mi vůbec nechyběl,“ dodala. Titul v době volna již moc neslavila. „Já to oslavila jen doma s rodinou s colou a nanukáčem,“ zakončila.

 

Slávistky příští týden ještě absolvují minimálně tři tréninky, poté v pondělí 19.7. v dopoledních hodinách odcestují na Slovensko, kde se hned následující den střetnou se slovenským celkem Žiar nad Hronom. Koncem července navíc na soustředění odjíždí reprezentace, kde máme tři hráčky, Blanku Pěničkovou, Petru Taušovou a Kateřinu Hejlovou.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)