Ženský fotbal

Slávistky porazily Žiar

Skvěle do turnaje vstoupily slávistky vysokým vítězstvím 4:0 nad domácím slovenským celkem Žiar nad Hronom. Druhý zápas vyhrála Alma nad Sofií 5:1.

Slavia Praha – Žiar nad Hronom 4:0 (3:0)

 

Sestava: Taušová – Hreňová – Marková, Šteffanová, Petranová – Hejlová (76. Kaplanová), Pěničková, Budošová, Ižová (67. Holečková) – Chlumecká, Jeřábková (56. Zubková)

 

Branky: 7. Jeřábková, 38. Ižová, 45. a 59. Chlumecká

 

ŽK: 18. Hejlová, 54. Pěničková

 

Přes vysoký výsledek to nebyl rozhodně jednoduchý zápas. Počasí nepřálo, bylo úplně jasno a teplota kolem třiceti stupňů. Přesto jsme to zvládli lépe.

 

Úvod nám vyšel skvěle. Vletěli jsme na Žiar a hned ve třetí minutě zahrozila Jeřábková hlavou po centru Chlumecké, ale míč byl zblokován. O chvíli později jsme se již poprvé radovali. V sedmé minutě Budošová vyslala Chlumeckou, která se dostala až k lajnové čáře ve vápně, podívala se a přízemním centrem našla hrající asistentku Jeřábkovou, která na dvakrát míč propasírovala do brány.

 

Nadále jsme si udržovali mírnou převahu, ale do vyložených šancí jsme se nedostávali. Pěknou akci jsme předvedli ve dvacáté minutě, po pár nahrávkách se do brejku z levé strany dostala Ižová, před brankářkou zkusila dloubáček, ten však skončil pouze na tyči.

 

Domácí Žiar v následné čtvrthodině získal územní převahu, my jsme často chybovali, začali ztrácet balony. Do břevna se trefila čmiková, později po pěkné nahrávce v jasné šanci pouze do brankářky Taušové střílela Paxnerová.

 

Z tlaku jsme se dostali vstřelenou branku. Ve 38. minutě zacentrovala Hejlová, míč se však dostal k domácí obránkyni, ta však zazmatkovala a nechala se obehrát Ižovou, která zblízka s přehledem prostřelila domácí brankářku Hatalovou.

 

V závěru poločasu jsme přidali ještě třetí branku. Jeřábková pěkně nahrála Ižové, které si obehrála soupeřku, šla sama a před bránou nahrála úplně volné Chlumecké, jež v pohodě doklepla do prázdné branky.

 

Druhý poločas byl docela vyrovnaný. Více nebezpečný byl však domácí celek, my však produktivnější. Poslední branku jsme přidali v 59. minutě, tentokrát skvěla obešla Budošová čtyři protihráčky, dostala se před bránu a nahrála na druhé straně volné Chlumecké, jež opět zakončila do prázdné.

 

Přestože více měli míč na kopačkách domácí, my hrozili více. Jednou se do brejku dostala Ižová, ale skvěle vyrazila brankářka. Poté dvakrát zahrozila Hejlová, jednou z úhlu střílela mimo, poté střílený centr skončil na břevně. Hosté opět zahrozili v posledních minutách zápasu, Lonásová z přímého kopu z 35 metrů trefila břevno. Poté dvakrát vypadl míč naší brankářce Taušové, díky čemuž vznikl velký závar, který jsme ale zažehnali.

 

Nakonec se radujeme z důležité výhry 4:0. Po úvodních předpokladech nás nejtěžší soupeř teprve čeká. V posledním utkání nás čeká Kazašský celek Alma, jež je dosti kvalitní. Je to téměř profesionální celek, hráčky si vydělávají slušné peníze, mají v kádru tři reprezentantky z Rusku, jež se zúčastnili Mistrovství světa. Mají tam i plno jiných legionářek. O postupujícím se tedy rozhodne nejspíš mezi námi a Almou.

 

„Jsem spokojen s výsledkem, ale ne již tolik s předvedenou hrou. Vidím zde zlepšení, několikrát jsme předvedli kombinaci na jeden dotek. Soupeř odehrál vyrovnanou partii, výsledek je pro ně ale, i když jsme si vypracovali více vyloženějších šancí. V útočné fázi jsme měli navrch,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hejhal.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Žiar

    jiri     před 20 lety 21.07.2004 11:18 |  
    0 0

    mno, jsem trochu zklamán, že na ofiko stranách není ani řádka.... Kdepak je komunikační chyba??

    • Re: Slávistky porazily Žiar

      Richi (admin)     před 20 lety 25.07.2004 07:37 |  
      0 0

      Jo, nastalo mensi nedorozumeni, to se stane.