O Slavii

György Józsi nepřijde

Další dva hráči nebudou členy slávistického A týmu v příští sezóně. Zkušený stoper Martin Müller se rozhodnul neprodloužit ve Slavii smlouvu a dále se Slavia nedohodla na finančních podmínkách příchodu Maďara Györgye Józsiho.

Maďarský reprezentant György Józsi ve Slavii nastoupil ke dvanácti jarním zápasům a zejména v zimní přípravě a v úvodu jara předváděl výborné výkony. Byl ve Slavii na hostování s následnou opcí, podle které Józsiho mateřský klub Zalaegerszeg měl hráče za 6,5 milionu korun do Slavie uvolnit na přestup. Hráč podle svých vyjádření do Slavie chtěl přijít, problémem bylo tedy jen sehnat šest milionů, což se nepodařilo. „Chtěli jsme Jozsiho získat na prodloužené hostování, nebylo momentálně možné dát tolik peněz i za talentovaného hráče. S dalším hostováním bohužel Zalaegerszeg nesouhlasil,“ vysvětlil mluvčí Slavie Alexandr Kliment. Na finančních podmínkách zřejmě ztroskotal i příchod útočníka Attily Tököliho, který podepsal smlouvu v Kolíně nad Rýnem.

Slavii opustil i Brazilec Jefferson Luis. Přišel v zimě na post levého záložníka na osmnáctiměsíční hostování, ale ve třech utkáních za áčko se nepředvedl dobře a ukázalo se, že byl pořádným šlápnutím vedle. Navíc se zranil a ani v několika zápasech za B tým ve třetí lize herně nepřesvědčil.

Citelnou ztrátou bude odchod Martina Müllera. Zkušený stoper přišel v létě 2001 z Drnovic a i když nehrál v některých sezonách pravidelně, většinou podával standardní a spolehlivé výkony. Na jaře pod trenérem Csaplárem odehrál plný počet minut. „Oznámil nám, že podepsal čtyřletý kontrakt v Blšanech. Moc nás mrzí, že nezůstal u nás, ale je to jeho rozhodnutí,“ řekl manažer A-týmu Josef Jinoch. Spolu s dvouletým prodloužením za velmi slušných podmínek Slavia nabízela i možnost studia trenérské profilicence a po skončení aktivní kariéry přechod k některému z mládežnických mužstev. Stanovisko Martina Müllera k přestupu se zatím nepodařilo získat.

Do podzimní sezóny se nepočítá s Milanem Zachariášem, o kterého mají nevětší zájem Blšany, poptávka byla i ze Žižkova. Tomášem Hašler s Radkem Slámou trénují v Bohemians, David Kalivoda byl přeřazen do B týmu. Na hostování již zamířili Lukáš Kreuz s Filipem Herdou na Kladno, kde strávili i loňskou sezónu. Gólman Martin Slavík je nyní na testech v druholigovém izraelském týmu. Do týmu nováčka druhé ligy Ústí nad Labem zřejmě zamíří obránce Tomáš Šilhavý.

V jednáních o příchodech stále figuruje jméno libereckého gólmana Miroslava Samoela, o kterém se Slavia s Libercem dohaduje již přes měsíc. Na odchodu do Drnovin je i gólman Jindřich Skácel, Alexandr Kliment však nechtěl zveřejnit částku, kterou za něj slavia požaduje. I když hodně hráčů tým opustilo, tak pětice, která přijde do A týmu, patří mezi dobré hráče, největší posilou budou Lumír Sedláček a Miroslav Holeňák, u nich snad nehrozí nestabilní výkony. Další tři hráči jsou mladí a i když na jaře hráli dobře, těžko říct, co se od nich dá očekávat.

V Nymburce má trenér Josef Csaplár nyní k dispozici devatenáct hráčů. Jsou to: Radek černý, Matúš Kozáčik, Miroslav Samoel, Miroslav Holeňák, Karel Kratochvíl, Lukáš Došek, Martin Latka, Jakub Chleboun, Radek Bejbl, Lumír Sedláček, Karel Piták, Michal Švec, Martin Lukeš, Patrik Gedeon, Ivo Táborský, Tomáš Hrdlička, Adauto, Pavel Kuka a Pavel Fořt. Csaplár uvedl, že by si představoval v kádru dvacítku hráčů, čemuž se skutečný počet přiblížil. Je však třeba si uvědomit, že bude mít k dispozici na střídání do pole jen pět hráčů, což není moc na to, že budeme bojovat na třech frontách. Počet hráčů se může zmenšit nejen kvůli žlutým kartám a zraněním, ale také kvůli reprezentačním povinnostem Iva Táborského a Jakuba Chlebouna. V úvodu sezóny se nedá počítat ani s tím, že by hrál naplno po zranění Pavel Fořt.

Podle Klimenta stále trvá zájem o Martina Zbončáka. „Máme vytipovaný i okruh případných posil, jsou to buď hráči, kterým končí smlouva nebo kteří by přišli na hostování.“

V následné rekapitulaci jsou změny v soupisce A týmu po skončení jarní části sezóny. V odchodech jsou i hráči, kteří sice v A týmu nebyli, ale měli ve Slavii smlouvu a klub je prodal. V příchodech pak jsou uvedeni i hráči, kteří již za A tým v průběhu jara nastoupili, ale patřili buď do B týmu, nebo byli na hostování.

Odchody (i v jednání): Tomáš Hašler, Tomáš Došek, Michal Václavík, Martin Müller, Milan Zachariáš, David Kalivoda, Jindřich Skácel, György Jószi, Václav Koloušek, Jefferson, Matej Krajčík

Příchody ( i v jednání): Miroslav Holeňák, Miroslav Samoel, Tomáš Hrdlička, Jakub Chleboun, Ivo Táborský, Lumír Sedláček

Komentáře (14)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: György Józsi nepřijde

    (host)     před 20 lety 21.07.2004 21:45 |  
    0 0

    Jestlize pocita s dvaceticlenym kadrem, pak mi vychazi 7 nahradníku do pole, 2 do brany a 11 zaklad (7+2+11=20). Jinak sestavu odhaduju: černý - Latka/Hrdlička, Holeňák, Bejbl, Došek - Hrdlička/Lukeš, Sedláček, Gedeon, Piták - Kuka/Fořt, Adauto, další náhraníci :
    Kozáčik, Samoel - Kratochvíl, Chleboun - Švec - Táborský

    • Re: György Józsi nepřijde

      (host)     před 20 lety 21.07.2004 22:41 |  
      0 0

      Musím Ti poblahopřát. Sestavu jsi odhadnul moc dobře. Na druhou stranu, když není z čeho vybírat, tak je těžké netrefit se.

      Letošní sezóna má pro nás jednu výhodu. Nebudeme se vůbec muset stresovat. Ani s výsledky, protože věřím, že nedojde na nejhorší a s takto "posíleným" kádrem se budeme pohybovat v rozmezí od 5 do 12 místa, což žádné vzrůšo nepředstavuje. A my otcové od rodin nebudeme mít ani problémy s účastí na stadionu. Účast v pohárech nebude mít dlouhého trvání a stejně na to nepůjde kouket.

  2. Re: György Józsi nepřijde

    Marrak     před 20 lety 21.07.2004 22:40 |  
    0 0

    Hlavne mrzi ten Józsi, :( kazdopadne myslim, ze nas kadr je i tak konkurence schopny, doufejme, ze neprijdou nejaka zraneni...

    • Re: György Józsi nepřijde

      (host)     před 20 lety 21.07.2004 22:49 |  
      0 0

      Konkurenceschopný rozhodně je. Jen jde o to, komu a čemu má konkurovat. Jestli myslíš Blšanům, Mladé Boleslavi nebo českým Budějovicím, tak snad. I na Opavu bychom mohli s tímto "posíleným" kádrem stačit. Na ostatní v lize už to bude těžší. No a pohár UEFA? Tam to bude horší. Mužstva, která se tam probojují z jiných zemí asi nebudou provádět výprodej jako my.

  3. Re: György Józsi nepřijde

    Marrak     před 20 lety 21.07.2004 22:40 |  
    0 0

    Hlavne mrzi ten Józsi, :( kazdopadne myslim, ze nas kadr je i tak konkurence schopny, doufejme, ze neprijdou nejaka zraneni...

  4. Nejhorší je, jak mluví každou chvíli jinak

    (host)     před 20 lety 22.07.2004 11:24 |  
    0 0

    Napřed nejsou schopní sehnat 6,5 mil.na Jozsiho (to je dost oslabení), pak, že chtějí Zbončáka (Rusáci budou celí natěšení ho pustit zadara, když má smlouvu, takže taky nepřijde) a že mají vytipované další posily, kterým končí smlouvy - když nemaj ani vindru na Jozsiho, tak jak maj schrastit prachy na přeplacení volného hráče?!?! To se nakonec projevilo u Doška a nově i u Mullera!! Jen krmí lid bláhovými sliby!

  5. Re: György Józsi nepřijde

    (host)     před 20 lety 22.07.2004 11:28 |  
    0 0

    Jestli bude v termínu stát stadion, pak uznám, že tahle příšerná situace stála za to,když totiž nemáme ani 6,5 milionu na prověřenýho perspektivního hráče, ketrej k nám chce jít, tak si musim namlouvat, že ty peníze (ale který?) fakt vrážej do stadionu, buď, a nebo je taky možný že peníze nejsou ani na hráče ani na stadion, pak budu za 454 dnů 7 hodin 4 minut a 25 sekund řvát LEŠKA VEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Jedeme dolů a už nám to ani moc nevadí

    Kopcem     před 20 lety 22.07.2004 18:13 |  
    0 0

    Na situaci ve Slávii je krásné to, jak se potvrzuje, že člověk si zvykne na všechno. Za pana Korbela a v prvních letech kralování pana Lešky jsme si zvykli, že se pohybujeme v nejvyšších patrech tabulky. Brblali jsme, když jsme byli druzí. Další fungování našeho současného generálního ředitele ve spojení s ENICem nás už zase postupně připravilo na fakt, že jsme se vrátili tam, kde jsme byli v dobách komunistických. A nikdo už ani moc neprotestuje.Klidný střed, občas třetí místo. Ale pozor!!!! Byl tam ovšem také sestup do druhé ligy!!!

    Proč tvrdím, že jsme na nezadržitelné cestě dolů? Sestupný trend je možné s jednou výjimkou pozorovat od nástupu ENIC. Loňská sezóna byla určitě nejhorší od příchodu pana Korbela. Výrazné oslabení kádru v průběhu sezony, čtvrté místo a až na výjimku tragické výkony. I v sezoně 2001 – 02, která byla předzvěstí současného stavu, jsme vyhráli alespoň pohár. Vedení jako reakci na tristní stav loňského roku přichystalo lék – další oslabení kádru. Porovnávejme:

    Obrana:
    na podzim Došek (Kratochvíl), Petrouš, Müller, Zachariáš (Hrdlička) a jiní. Nejlepší byli Petrouš s Müllerem. V zimě odešel A. Petrouš, místo něj hrál Latka, který byl mj. nejhůře hodnoceným hráčem mužstva. Teď máme k dispozici Holeňáka. Je asi na úrovni A. Petrouše. Výborný fotbalista. Snad mu nebude dlouho trvat zvykánína nové spoluhráče. Odešel ale Müller. Hrát budou další mladíci. Takže jsme tak na stejné úrovni jako na jaře, oproti podzimu je kvalita o něco nižší.

    Záloha:
    Na podzim Piták, Dostálek, Gedeon, Skácel, Bejbl, Lukeš, Kalivoda…… Ještě v průběhu podzimu odešel Skácel, postupně se zranili Gedeon a Dostálek. V zimě přišli Koloušek a Joszi, odešel Dostálek. Teď se vrátili uzdravený Gedeon a Sedláček, talentem má být Švec. Bohužel nemůže hrát Koloušek a odešel Joszi. Podle mě jednoznačné oslabení. Gedeon je sice vynikající, ale není to tvůrce hry. A jak jsme hráli bez tvůrce, na to můžeme zavzpomínat z loňské sezony.

    Útok:
    Na podzim Adauto, Kuka, Došek, Fořt. V zimě se zranili Adauto s Fořtem. Teď odešel T. Došek. Nepřišel zatím nikdo. K dispozici budou uzdravení Adauto s Fořtem. Hráči, kteří na podzim zrovna nezářili, navíc po dlouhém tréninkovém výpadku zaviněném vážnými zraněními. Z 23 gólů, které jsme dali na jaře, jich 12 zaznamenali T. Došek a Koloušek. Ti jsou mimo. Pro mě je to jednoznačné oslabení.

    Vzpomene si ještě někdo, jak to na tomto webu vřelo v roce 2001, když se nám vedení také snažilo nahradit kvalitní prodané hráče posilami tipu P. Novotného? Dnes si tak spokojeně brumláme, jak jsme konkurenceschopní, že mladí porostou, Sedláček je jistota a Holeňák špička. Vedení nám pak šikovně pustilo zprávu, že by mohl odejít i Gedeon. Nakonec ale neodejde!! Je to dobrý, udrželi jsme ho!!! Zatím se nikdo nezamyslel nad nesmyslností možnosti, že by někdo dal 30 milionů za hráče, který byl rok mimo kvůli vážnému zranění a nikdo neví, jak na tom bude. Podle mě účelově vypuštěná kachna.

    Už se moc nemluví o titulu, ale „dobrý to určitě bude“. Hlavně, abychom postavili stadion. Většina tomu věří. Já ne. Proč si to myslím:

    1) Nevěřím, že management firmy, který není schopen zvládnout její fungování při obratu cca 100 milionů Kč je schopen zvládnout investici ve výši přesahující 1 miliardu.
    2) Náš stadion má být postaven jako multifunkční areál, kde budou také byty, VIP prostory. Měl by si na sebe sám vydělat. Mé pochybnosti.
    a. Byty
    Mají se za ně prý získat desítky, ne-li stovky milionů. Cílem prý je, aby si byty kupovali slávističtí fanoušci, důchodci, kteří budou z oken sledovat, jak dorostenci trénují. Pěkná představa. Tak do USA. U nás vidím minimálně dva zásadní háčky:
    - Když se má vydělat tolik peněz, asi to nebudou levné, sociální byty. Kde na ně tedy ti slávističtí fanoušci, důchodci, vezmou? To jim dodá ENIC výhodnou půjčku?
    - Kdyby někdo z Vás měl miliony na koupi bytu. Koupil by si ho v areálu stadionu? Já tedy ne. Na Slavii chodím od 5 let. Do Edenu, na Strahov, je mi to jedno. Ale koupit si tam byt? Riskovat, že mi to tam minimálně 1x za 14 dní může vymlátit horda řvoucích fanoušků? A to jsou naši relativně mírní. Ale nejméně 1x do roka se tam také objeví Spar?ani nebo Ostraváci. Pokud je mi známo, u drahých bytů je kladena hlavní pozornost na bezpečí. Na Praze 10 má do roku 2008 vyrůst 1.300 nových bytů. Proč by si je měli bohatí lidé měli kupovat zrovna v areálu fotbalového stadionu?


    b. VIP lóže
    Kdo si je pronajme? Proč by to dělal? Firmy si VIP lóže pronajímají v místech, kde se něco děje. Všude se píše, jaké jsou s tím problémy třeba i v Sazka Aréně. A kdo přijde na Slávii? Už dnes se tam sejde v průměru 4 tisíce diváků 1x za 14 dní. Pokud se nám kvalita kádru bude zlepšovat stále stejným způsobem, bude to ještě horší.

    Dost často někdo z diskutujících projeví obavy, aby se budoucí stadion nejmenoval Carrefour Arena. Přiznám se, že já takové obavy nemám. Pokud jsou mé pochyby liché (v což doufám), a? se budoucí stadion jmenuje třeba Leška Arena nebo ENIC Arena. Já se spíš bojím toho, že v Edenu nakonec vznikne např. „Obytné a komerční centrum“, kde fotbalový stadion bude sloužit třeba na tělocvik žáků nějaké z prestižních zahraničních škol. A mě by tedy neutěšilo ani to, kdyby areál nesl jméno „na Slávii“ nebo „Pepi Bicana“.

    • Re: Jedeme dolů a už nám to ani moc nevadí

      (host)     před 20 lety 22.07.2004 22:06 |  
      0 0

      Myslim si, ze jsou v Praze mnohem horsi mista ke koupi bytu, nez areal stadionu Slavie a stejne sehnat ubytovani byva problem, o tohle bych se tolik nebal, zvlast o vymlaceni ze strany fanousku. Copak je okoli Letny liduprazdne? A to se zde nekona jenom okolo 20-30 zapasu ligove a vyssi urovne rocne, ale take megaakce typu Roling Stones.
      I kdyby nikdo VIP loze dlouhodobe nepronajimal, tak takove prostory jsou v pozadavkach pro CHL a postavit moderni fotbalovy stadion, ktery nesplnuje pozadavky CHL by byly vyhozene penize kdekoliv v Evrope.
      Osobne jsem ale zvedav na studii navratnosti, te budu verit prece jenom vic nez sobe nebo vam ostatnim.

      • Re: Jedeme dolů a už nám to ani moc nevadí

        (host)     před 20 lety 23.07.2004 00:09 |  
        0 0

        Kolik takových akcí, jako je megakoncert Roling Stones se v Praze ročně pořádá? A to tomu konkuruje třeba právě ta Sazka Aréna. A kdyby se podařilo magakoncert pořádat 2x do měsíce, tím spíš by se asi do koupi drahých bytů nikdo nehrnul. Tam nejde o to, že jsou horší místa k bydlení, ale že to má být asi místo pro drahý bydlení. Kopcem.

      • Re: Jedeme dolů a už nám to ani moc nevadí

        (host)     před 20 lety 23.07.2004 00:27 |  
        0 0

        Ještě k multifunkčnosti. Já si původně myslel, že pan Leška udělal dohodus s Carrefourem. Postaví se stadion, vedle mall. Vždycky v době konání zápasu se vyhlásí obzvláš? zajímavé slevy, tatíci půjdou na fotbal a maminy do svého chrámu. To mi připadalo vpodstatě geniální. Ale byty s kongresovými prostorami na stadionu, to mi smrdí. Jen aby nakonec na místě chrámu fotbalového nestal chrám konzumu. Parkoviště by se dalo použít, nakupující by bydlícím nevadili. Neřvou, nevymlacujou okna a neodpalujou dýmovnice. Kopcem

    • Re: Jedeme dolů a už nám to ani moc nevadí

      (host)     před 20 lety 23.07.2004 11:01 |  
      0 0

      Konečně někdo vidí situaci střízlivým pohledem. Dovolil bych si ještě pár doplnění.
      1. Závazky Slávie přesahují její jmění, jedná se tedy jednoznačně o předluženou firmu. Kdo půjčí miliardu na stadion někomu, kdo je už teď v hluboké propasti červených čísel? Dle slibu vedení má stát stadion za 14 měsíců. Ale nejen, že dosud není zajištěno financování, ale ještě neexistuje ani studie návratnosti, ani žádný náznak dohody o financování.
      2. Případy, kdy vedení bez skrupulí lhalo fanouškům už snad ani nelze spočítat. Sliby posil, tvrzení, že Slavia nedluží hráčům atd., atd....
      3. Slavia podle mne směřuje za osudem AEK Atény, pod nějž se černým písmem podepsal právě ENIC.
      4. Už jsem to tu kdysi psal a napíšu klidně znovu. Podle mne by nejlepším řešením pro Slavii byl bankrot, odkup seriozním zájemcem a vybudování klubu znovu od začátku na zelené louce.
      5. Jsem skálopevně přesvědčen, že loajalita fanouška není měřena tím, že tlaská všem a všemu, ale tím, že chce pro svůj klub to nejlepší a tím, že se postaví těm, kteří klubu škodí. Jenže slávističtí příznivci nic takového nikdy neudělali, jednou se k tomu schylovalo, na to si jistě mnozí vzpomeneme. Ale pár slibů (stadion, posili, peníze) stačilo k uchlácholení nespokojenosti. A že se sliby nesplnily? To už je tu přeci zvykem...

  7. Re: György Józsi nepřijde

    (host)     před 20 lety 23.07.2004 13:57 |  
    0 0

    tak tak, vracíme se do časů průměrnosti. pánové Leška a Jinoch nás mohou chlácholit jak chtějí a cim chteji, ale ani jeden z nich není (alespoň díky výrokům posledního roku) důvěryhodný. poslal bych je na trávník, potit se v dresu Slavie. aby i oni vyslechli spokojenost fandů. - zatím jsou zřejmě nedoslýchaví. či snad spokojení? a kde jsou slova pana Lešky, že Slavii stabilizoval jako českou klubovou dvojku? byl to další z jeho nepovedených vtipů? možná jako celé jeho působení ve Slavii. z postkorbelovské euforie nás zdárně převedl k leškovské kocovině. zašti?ujíc se mistrovským titulem a třemi prvenstvími v poháru. oooo, blahorodí...! (slavista_telem_i_dusi)

  8. Re: György Józsi nepřijde

    (host)     před 20 lety 23.07.2004 20:26 |  
    0 0

    To už nelze ani komentovat- toho maďara je fakt škoda, měli pustit Gedeona- teda kdyby ho někdo chtěl a za ušetřené peníze koupit maďara, Mullera nekomentuju k nemu jsem měl vždy antipatie. S Leškou jdeme na věčné časy do háje.