Fortuna liga

Zítra proti Brnu

Zítra nás čeká další ligové utkání, na Strahov zamíří dosud neporažené Brno. V sestavě Slavie dojde k několika změnám.

Původně měl trénink začít v 19:00, jenže Bohemians hrála zápas, takže se začátek posunul o půl hodiny. Dnes dorazilo osmnáct hráčů, z toho tři brankáři, jmenovitě to byli tito hráči – černý, Kozáčik, Samoel, Holeňák, Chleboun, Bejbl, Latka, Došek, Rychlík, Švec, Sedláček, Gedeon, Piták, Stibůrek, Táborský, Kuka, Fořt, Adauto.

 

Celý trénink byl zaměřen převážně na herní prvky. Velkou část byla hra na dvě mužstva, jedno o deseti lidech, což bude nejspíš základní sestava, a druhé ze zbylých hráčů doplněné o asistenty. Josef Csaplár znova a znova hráčům opakoval, že musí hrát pressing, agresivně, ale hlavně dohrávání, tedy když někdo ztratí míč, musí okamžitě sprintovat zpět, protože z těchto situacích se soupeř často dostává do brejků. Jak známe, třeba Karel Piták, když se ztratil míč, tak se často vrací pozvolným tempem. A nejen on. Dále trenér upozornil na velmi dobrou defenzivu Brna.

 

Po celou dobu hráče nešetřil, neodpustil si svoje klasická peprná slova. V první části tréninku také přihlížel generální ředitel Vladimír Leška. Taky jsem se snažil zaměřit na novou posilu Jiřího Rychlíka. Připadal mi dobrý, ale je těžké hodnotit po té chvilce. Po skončení tréninku pak ti zkušení probírali, jak by měli hrát, radili se Bejbl, Kuka, radili Rychlíkovi, co od něho očekávají, domlouvali se i se Sedláčkem.

 

A opět asi to nejzajímavější, tedy sestava proti Brnu. Pár změn by nastat mělo, do sestavy se dostane Patrik Gedeon i Jiří Rychlík. A Pavel Kuka konečně opět bude v útoku.

černý – Došek, Latka, Bejbl, Rychlík – Piták, Gedeon, Švec, Sedláček – Kuka, Adauto

 

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Brnem dosud 22 utkání s celkovou bilancí 13-6-3 a vysoce aktivním skóre 42:16. Poslední vzájemný duel skončil nerozhodně. V pondělí 5. dubna remizovala Slavia v dohrávce 24. kola v Brně 2:2, kdy bod pro červenobílé zachraňoval v poslední minutě útočník Tomáš Došek. V posledním vzájemném ligovém zápase na Strahově zvítězila Slavia. Na konci září minulého roku porazila moravský tým 4:1.

 

Na lavičce již bude připraven nastoupit Miroslav Holeňák, na základní sestavu to zatím není. Dá se očekávat, že by podle vývoje utkání mohl v jejím průběhu nastoupit. Tomáš Hrdlička i nadále není zcela fit a obávám se, že po příchodu nových hráčů se do sestavy neprobojuje.

 

„Vyřazení z předkola Poháru UEFA se mě hluboce dotklo. Proti Brnu chceme určitě vyhrát,“ řekl kouč Josef Csaplár. „Brno musíme doma porazit,“ uvědomuje si útočník Pavel Kuka.

 

Utkání začíná ve 20:00 a přestože jsme vypadli z Poháru UEFA, bylo by fajn podpořit hráče a vyburcovat je k maximálnímu výkonu. Proto očekávám, že i přes zklamání všichni přijdete.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)