Fortuna liga

Slavia - Brno 3:0

Slávisté po nejlepším výkonu letošní sezóny zvítězili v dohrávce 4. ligového kola nad dosud neporaženým Brnem vysoko 3:0.

V základní sestavě se objevil po více jak roce Patrik Gedeon a nová posila Jiří Rychlík. A právě tito dva hráči vnesli do naší hry čerstvost. Gedeon dokázal neuvěřitelně bojovat, tak jak jsme u něho byli zvyklí před jeho zraněním, vrátil se tedy ve velkém stylu a stal se nejlepším hráčem zápasu. Dobře si vedl ve spolupráci s mladým Švecem, který odvedl hodně černé práce, jen by to chtělo zlepšit rozehrávku. Naštěstí vše vynahrazuje velkou bojovností a nasazením.

 

Hned od úvodních minut jsme jen koukali, co se to na hřišti děje. Nepoznávali jsme tu naši Slavii. Hráči bojovali, nabízeli se, předváděli pohledné kombinace. Prostě něco, na co jsme velmi dlouho nebyli zvyklí.

 

První zával radosti nastal až ve třicáté minutě, přestože jsme předtím měli několik velkých šancí. Po rohu se k odraženému míči dostal Gedeon a nechytatelnou ranou k tyči zakončil. O chvíli později po dalším rohu nejvíce vyskočil Latka, lehce lízl míč a mohl se podruhé v této sezoně radovat z branky.

 

Klíčovým okamžikem se možná stala 49. minuty, kdy jsme málem obdrželi branku. Dvakrát za sebou z brankové čáry odkopával Sedláček. Poté jsme i nadále vládli na hřišti. Pojistku zajistil až střídající Fořt, který střelou z hranice vápna nedal Václavíkovi šanci. A právě on byl velkou oporou svého týmu od většího debaklu. To, co někdy předvedl za zákroky, bylo neuvěřitelné. Byl to asi nejlepší hráč Brna.

 

Po zpackaném vypadnutí z Poháru UEFA nám hráči udělali konečně radost, výhra 3:0 je super, navíc po bojovném výkonu, kdy jsme Brno do moc šancí nepustili. Teď to jen bude potřebovat potvrdit v dalším zápase, škoda, že je reprezentační přestávka.

Slavia - Brno 3:0 (2:0)

Sestava: R. černý - L. Došek, M. Latka, R. Bejbl, J. Rychlík - K. Piták, P. Gedeon (88. F. Stibůrek), M. Švec, L. Sedláček - E. Adauto da Silva (83. I. Táborský), P. Kuka (79. P. Fořt)

Branky: 30. P. Gedeon, 34. M. Latka, 81. P. Fořt

ŽK: 36. M. Latka, 54. L. Došek, 54. R. Bejbl - 59. P. Siegl, 74. J. Trousil, 87. L. Baláž

Lavička: M. Kozáčik, M. Holeňák, J. Chleboun

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia - Brno 3:0

    (host)     před 20 lety 31.08.2004 08:49 |  
    0 0

    Musím uznat, že to co říkal Csaplár o Švecovi se mi včera potvrdilo. Co ten toho oběhal a kolik míčů vybojoval, to bylo až neuvěřitelné. Ale abychom jenom nechválili (i když toho bylo hodně), tak bych se rád zastavil u třech hráčů.
    1. Lukáš Došek - strašný. Až na tuším dva úniky v druhé půli byl vyděšený, jakmile se k němu přiblížil protihráč, tak okamžitě míč vracel do středu obrany.
    2. Celý útok (Kuka, Adauto) - pánové, takhle ne. Když dostanete balon na malé vápno, tak se prostě góly dávají. Spousta lidí se vysmívá Bicanovi, ale Pepi měl pravdu, že šancí je stále stejně, jenom to tam ti útočníci nedávají.......
    Ale jinak díky všem za snahu a za slušnej výkon.

    • Re: Slavia - Brno 3:0

      (host)     před 20 lety 31.08.2004 11:01 |  
      0 0

      Mám ze zápasu naprosto stejný pocit. I když je Pavel Kuka pro mě bůh. Už to prostě není ono. Adauto je taky trochu kouzla zbavený. Jenže problém je v tom, kdo za ně. Fořt je ještě větší kopyto. Tak možná ten Vlček nebo snad Chleboun?

      • Re: Slavia - Brno 3:0

        (host)     před 20 lety 31.08.2004 12:41 |  
        0 0

        Jakub Chleboun je stoper, tak ho furt necpete do utoku. Csaplar ho tam dava proto, ze se vi o jeho ofenzivnich schopnostech, je to vysoky hrac vhodny na standardky, ale jeho stabilni misto je v obrane.

    • Re: Slavia - Brno 3:0

      PetCC     před 20 lety 31.08.2004 11:16 |  
      0 0

      K Doškovi - toho co píšeš jsem si nevšimnul, ale než aby krajní obránce dělal kličky nebo riskoval přihrávky na obsazený hráče je lepší si to rozehrát v obraně.

  2. Re: Slavia - Brno 3:0

    Markus     před 20 lety 31.08.2004 10:38 |  
    0 0

    Pěkný výkon a důležité body. Teď to ještě potvrdit v dalších zápasech a? to nevypadá že nám tohle jen dovolil soupeř. Teď když dorazí Zbončák a Vlček, myslím že by stálo za úvahu zkusit hrát opět starým dobrým systémem 3-5-2 nebo zkusit 3-4-3, myslím že na to budeme mít docela hráče. Tragédi typu Lukáše Doška a? raději sedí na lavičce.