O Slavii

Nové představenstvo zvoleno

Na očekávané valné hromadě Slavie proběhly změny, o kterých se mluvilo. Navýšilo se základní jmění o 400 mil. Kč a do tříčlenného představenstva byli zvoleni předseda Matthew Collecott a členové Vladimír Leška a Tomáš Rosen.



Navýšení kapitálu
Valná hromada trvala přibližně čtyři a půl hodiny. Všichni členové byli seznámeni se situací v klubu. Následně pak proběhlo předem zveřejněné navýšení základní jmění z původního 22,4 mil. Kč minimálně o 400 mil. Kč. „Tento krok znamená kapitálové posilnění a finanční stabilizaci společnosti,“ uvedl Vladimír Leška. „Toto rozhodnutí přijalo téměř 90 % minoritních akcionářů,“ dodal. Své k tomu řekl i nový předseda představenstva Matthew Collecott. „Bylo důležité uvést klub do stabilizace, dluh se tak stal kapitálem společnosti, což je pozitivní krok,“ prozradil. Účetně je to hodně podstatné. Doposud jsme měli velký dluh krytý malým základním jměním, což není dobrá vizitka. Jenže nyní nám tento dluh zmizí a základní jmění se stane větším, takže je možné krýt větším majetkem. Je to hlavně důležité pro investora či banky, nyní nám poskytnou úvěr, předtím by s tím byl problém.
 
Nové představenstvo
Důležitým bodem bylo zúžení představenstva ze sedmi na tři členy. Předsedou se stává Matthew Collecott, který je zároveň finančním ředitelem Tottenhamu. Novým členem, pro veřejnost neznámým, se stal Ing. Tomáš Rosen. Tato osoba je společníkem ve firmě Rotto, která je dlouhodobým sponzorem Slavie. Před touto změnou byl členem dozorčí rady. Své místo obhájil dosavadní člen a generální ředitel Ing. Vladimír Leška. „ENIC se bude daleko více podílet na každodenní činnosti společnosti,“ řekl Collecott.
 
Dozorčí rada
I zde proběhly změny. Z dosavadních tří členů jich bude šest. Předsedou se stal Miroslav Ondříček, který předtím byl předsedou představenstva. Dalšími členy jsou profesor Ing. Jaroslav Daňhel, Doc. MUDr. Václav Smetana a Ing. Jiří Huptych. Tito tři pánové též působili v předchozím představenstvu. Z minulé dozorčí rady tak zůstal pouze Michal Lobkowicz. Jediný, kdo skončil, byl Martin Dlouhý. Poslední šesté místo bude obsazeno zástupcem strategického partnera.

Marketing ve Slavii
„Příjem ze sponzoringu, co se týká zimní přestávky, se nám mírně navýšil, tedy podařilo se nám rozšířit sponzorské portfolio. I přes negativního publicitu se nám podařilo zachovat pozitivní trend, který je hmatatelný delší období. Největším obchodním propadem je z přínosu televizních práv. Jednak na základě umístění v minulém ročníku Gambrinus ligy, čtvrté místo znamenalo určité krácení příjmu od společnosti STES. Druhou a nejvýznamnější kapitolou je neúčast v evropských pohárech. Byli jsme vyřazeni již v předkole, takže jsme neměli možnost realizovat televizní a další marketingová práva z evropských pohárů,“ uvedl marketingový ředitel Jiří Vrba.
 
Fanklub
„Minulý rok jsme na tiskové konferenci oznámili založení Fanklubu Slavie, který k dnešnímu dni čítá cca 2500 aktivních členů. Fanklub se čím dál výrazněji bude zapojovat do činnosti kolem klubu, který se aktivně podílí na nejrůznějších výhodách a? už našich obchodních partnerů či klubu samotného. říkám pouze na vysvětlenou, protože se v médiích objevily informace o tom, že podobné záležitosti jsou pro Slavii pouze ve fázi snu. Tento projekt tady existuje,“ řekl Vrba.
 
AUDIO:
Matthew Collecott odpovídá na otázky novinářů, jeho odpovědi jsou v angličtině.
Délka: 9:55
Velikost: 1,7 MB
Přenosová rychlost: 24 kbps
Stahujte: ZDE

Komentáře (11)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Nové představenstvo zvoleno

    (host)     před 19 lety 24.02.2005 19:05 |  
    0 0

    Tak pořád nevim, kdo je ten v představenstvu, kterej má blízko k fotbalu, že by LEŽka?Lordedmund

    • Re: Nové představenstvo zvoleno

      Richi (admin)     před 19 lety 24.02.2005 19:08 |  
      0 0

      Tomáš Rosen je podle Collecotta fanouškem a dobrým obchodníkem, který se kolem Slavie motá již delší dobu. Více se dozvíte později v dalším článku, kde bude správný překlad toho, co Collecott řekl, tlumočnice to často špatně řekla a tím docházelo k nejasnostem.

      • Re: Nové představenstvo zvoleno

        (host)     před 19 lety 24.02.2005 19:13 |  
        0 0

        OK, budu se tě?it..

  2. Re: Nové představenstvo zvoleno

    brtas     před 19 lety 24.02.2005 19:36 |  
    0 0

    Takže je to přesně tak, jak jsem nedoufal bývalý členové představenstva se akorát o židli popošoupli, alespon že zástupce majoritního akcionáře (ENIC) a zástupce strat. partnera v dozorčí radě budou blíže dění v klubu. Snad bude lépe a konečně se snad postaví i stadion.

    • Re: Nové představenstvo zvoleno

      (host)     před 19 lety 24.02.2005 20:06 |  
      0 0

      Hra zvana krabice,krabice hejbejte se,nikdy nic dobreho neprinesla.Jestlize nekdo neco dela spatne,tak at sedi na jakekoliv zidli,bude to delat spatne dal a naopak.Pokud je nekdo schopny,tak je schopny i kdyz bude sedet jen na vetvi jako opice...

  3. Re: Nové představenstvo zvoleno

    (host)     před 19 lety 25.02.2005 02:33 |  
    0 0

    Může mi některý z ekonomicky fundovanějších lidí vysvětlit, jaký přínos bude mít Slavia z tohoto škatulata škatulata hejbejte se. V záležitostech fungování akciových společností se nevyznám.

    Může mi někdo poradit, zda někdy viděl nějaké vyúčtování fungování, které by jasně ukázalo, kolik ENIC do Slavie formou půjček opravdu napumpoval? Pro nás jednodušší takové vyúčtování funguje asi takhle:
    Rok...
    provoz a-mužstva...
    provoz b-mužstva...
    ostatní...
    platy realizačního týmu...
    platy předsednictva akciovky...
    platy dozorčí rady...
    nákupy nových hráčů...
    zisky z prodeje hráčů...

    Já nikdy nic takového neviděl. Přitom pan Matthew Collecott v rozhovoru v průběhu minulé návštěvy říkal, že hospodaření ENIC je naprosto transparentní. Možná, že v akciových společnostech to ale funguje jinak.

    Kopcem

    • Re: Nové představenstvo zvoleno

      (host)     před 19 lety 25.02.2005 17:47 |  
      0 0

      Ten přehled na který se ptáš dostává každý rok, každý z akcionářů. I ti úplně nejmenší...

      • Re: Nové představenstvo zvoleno

        Kopcem     před 19 lety 25.02.2005 18:04 |  
        0 0

        Pro ostatní je to tajné?

    • Re: Nové představenstvo zvoleno

      honzah (přítel SN)     před 19 lety 25.02.2005 22:22 |  
      0 0

      Vidím to podobně jako ty. Vladimír Leška zvýšil svůj vliv v představenstvu z 1/7 na 1/3. Určité vyúčtování proběhlo letos v létě tady na SN, dlouhodobé tendence sleduje Miroslav Tryner z týdeníku Euro.

  4. Re: Nové představenstvo zvoleno

    (host)     před 19 lety 25.02.2005 02:40 |  
    0 0

    Záznam z tiskovky jsem si přečetl na i-dnes. Mohl by mi někdo moudřejší vysvětlit, jaké otázky dávají novináři ve Velké Británii? Doposud jsem se domníval, že angličtí novináři bývají opravdu ostří. Možná, že pan Collecott je ale přesvědčen, že britští novináři by se o opakované dluhy nezajímali, šlo by jim pouze o technické podrobnosti právě provedené významné změny. Asi by je ani nezajímalo, jak se změny projeví v hospodaření klubu, který v poslední době proslul hlavně neplacením dluhů!!!

  5. Re: Nové představenstvo zvoleno

    (host)     před 19 lety 25.02.2005 18:06 |  
    0 0

    Už nám nezbývá než si říkat s Komenským:
    Věřím i já Bohu, že po přejití vichřic hněvu, vláda věcí tvých k tobě se zas navrátí, o lide český.
    tantalos