O Slavii

Názory na situaci ve Slavii v MF Dnes

V dnešní MF Dnes v příloze Praha byli vytištěny názory několiká lidí, co volali na horkou linku MF Dnes. Proto je zde uvádím, zdroj je tedy MF Dnes z 19.10.2001.

Zlatá éra začala za Korbela! Kde jsou peníze za Poborského? Pokud nebude nový stadion, na Slavii nepřijdu. To jsou některé z mnoha názorů čtenářů, kteří se dovolali na horkou linku PRAHA DNES.

Stanislav Votoček, Strahov: Celé vedení Slavie má zastaralé myšlení a jejich politika se nehodí do dnešní doby. Dokazuje to třeba příklad Švancary. Toho koupí za dvacet milionů až po pohárech. Pan Leška dokonce prohlásí, že nebude kupovat drahé hráče, pokud Slavia nepostoupí do Ligy mistrů. Ale takhle se hráči přece normálně nekupují. Mužstvo, které chce do Ligy mistrů postoupit, tak posiluje před ní. Podle mne by celé vedení Slavie mělo okamžitě opustit Strahov. Samotného mne mrzí, když slyším, jak nadávají i kluci ze Slavie. Chodím totiž s kolegy do stejného baru, kam chodí i hráči Slavie. Taky už víme, že ve Slavii vládně partička hráčů, jako Kuka a spol. Situace ve Slavii je skoro na hranici stávky.

Jiří Boček, Spořilov: Pokud Leška neodejde, tak Slavii nemá rád. Slavia se od roku 1996 jen oslabuje. Koupit Došky byl jediný dobrý nákup za ta léta. Slavie si nedokázala udržet žádné dobré hráče.

Josef Vychodil, Vršovice: Na Slavii jsem chodil celý život, než se přestěhovala na Strahov. Vlastně jsem na ní vyrůstal. Bohužel se domnívám, že Slavia kráčí cestou Dukly. Záhadná transakce s prodejem Enicu, při které se snižovalo základní jmění firmě, ta ve Slavii získala majoritu, ale stále za ní nejsou vidět výsledky.Je úsměvné, pokud si přečtu článek, ve kterém se píše, že Leška stojí za úspěchy Slávie od roku 1996 až dodnes. Pět druhých míst a dvě vítězství v poháru nepovažuji za úspěch, ale za povinnost Slavie. O poháru raději nemluvit, jak odchodili zápas s Viktorkou, o tom je škoda mluvit. Když se fanoušci loučili s Edenem, vedení Slavie slibovalo nový stadion, a ani teď se neví, kdo ten stadion zaplatí a jak to bude s pozemky.

Václav Chlada, Vršovice: Pan Leška v rozhovoru bohužel nezodpověděl základní otázku, kam přišly peníze, které dal do klubu pan Korbel. Ještě za vedení pana Jiřího Epsteina tam dal tři sta milionů. Za jeho vedení nakoupili auta pro sekretariát, mladý pan Epstein to pak rozsekal a oni to neuznali ani za vhodné odepsat. Přestupová politika - oni koupí Švancaru, Ličku, Kozáka, kteří stejně nehrajou, možná tak za béčko. A hráči, kteří jsou bez formy, tak je Pešice pořád staví. Dostálek dělá chybu za chybou, černý už při svých posledních zápasech byl z formy. A trenéři se tam také pořád střídají. A kde jsou kluci z dorostu?

Jiří Míčka, Strašnice: Slavii by měl prospět tvrdší přístup k hráčům. Dobrým příkladem je Bohemka. Tam hráči mají nasazení a dřou. Druhou věcí, která by měla pomoci, je stadion. Vždy? do Slavie už Boris Korbel nacpal šílené peníze a mně připadá, že ty peníze se ztratily záhadným způsobem a nic z nich nebylo. Dalším nesmyslem bylo, že Neudrželi Labanta. Největší chyba byla, že zrušili béčko. Stejně tak byla chyba, že se zrušila věková hranice devatenácti let jako hranice pro dorostence. To bylo podle mne to nejhorší, čeho se na českém fotbalu dopustili. Další chybou bylo, že si Slavie nechala vzít Grygeru. A že Slavie pustila famózního Malára. Obrovským zklamáním je Dostálek.

Budeme rádi, když nás odměníte

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)