O Slavii

Slávisté budou bojovat o užší kádr jednadvacítky

Velmi příjemnou zprávu se dozvěděla trojice slávistických hráčů Jiří Studík, Pavel Eliáš a Jakub Chleboun. Dostali se do širšího výběru trenéra Ladislava Škorpila a zúčastní se turnaje ve Francii, který se hraje od 15. do 25. května v Toulonu a okolí.

Tito tři hráči jsou následovníky Martina Latky a Pavla Fořta, takže je výborné, že ve výběru má Slavia opět své zastoupení. "O tom, že jsem v nominaci, jsem se dozvěděl v pátek od táty, kterž to četl v novinách," popisoval včera Jiří Studík. Jak pro něj, tak i Pavla Eliáše to byla první nominace do juniorských reprezentací, Jakub Chleboun působil již v týmu do 19 let. "Mám z toho určitě příjemný pocit, je to poprvé, co jsem v širší juniorské reprezentaci. Předtím se mi asi tak nedařilo, proto jsem se do nich nedostal. Jsem přesvědčen o tom, že si mě trenér Škorpil všimnul až teď, když jsem odehrál pár zápasů za A tým," pokračoval Studík. Česko čekají na turnaji zajímaví soupeři. "Máme ve skupině Čínu, Portugalsko a Argentinu, samí atraktivní soupeři, těším se." Ve druhé skupině pak hrají Francie, Mexiko a Nizozemsko. "S trenérem Škorpilem jsem nemluvil, takže ani nevím, jestli má na turnaji vzniknout užší tým." Tato varianta je však pravděpodobná, dalším utkáním jednadvacítky je v září zápas s Kyprem v rámci kvalifikace na ME 2007.

Připomínám, že Jakub Chleboun hostuje od léta na Xaverově a Pavel Eliáš nebyl včera kvůli drobným zdravotním potížím na tréninku, takže jeho reakci na nominaci bohužel nemáme.

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)