Archiv

Slavia B - Kolín 2:0

Juniorka Slavie vyhrála i ve svém druhém domácím zápase, tentokrát si poradila s Kolínem 2:0. O branky se postaral Necid a Dočkal. V tabulce po čtyřech zápasech máme šest bodů.

Slávisté nastoupili proti zkušené sestavě Kolínských, kteří měli velkou věkovou převahu, kapitán Doseděl byl dvakrát starší než většina našich hráčů. Z konkrétních jmen pak zaujal Lukáš Kalivoda, bratr Davida, který hrál naposledy v Xaverově.

Prvních třicet minut větší vzrušení nepřineslo, hosté se sice dostali k zahrávání několika standardních situací, ale nic z nich nevytěžili, slávisté se do zakončení téměř nedostali. Až poslední čtvrt hodiny se neslo ve znamení útočných akcí, nejdříve Necid těsně minul branku po průniku Váchy a centru Jablonského, v další šanci chyběl Jablonskému důraz a rychlost. Hosté také zahrozili, po centru Kalivody mířil vedle Svoboda, hlavička Doseděla po rohu mířila vedle pravé tyčky Divišovy branky. Ve 43. minutě Dočkal zprava přihrál před bránu Necidovi, už to vypadalo, že svou příležitost promarní, ale nakonec se s balónem otočil a vstřelil vedoucí gól.

Úvod druhé půle představovaly hned tři tutové šance slávistů. Nejdříve z uhlu Borovský nastřelil levou tyčku, o minutu později po průniku Gecov nahrál doleva na nabíhajícího Necida - jeho střela zazvonila o levou tyč. A v té samé minutě Necidovu hlavičku po centru Borovského vychytal Čižinský. V 78. minutě si Kolínští vytvořili malý závar, ale odražené míče se za záda Diviše nedostaly. Pět minut před koncem pak po nebezpečné hlavičce Doseděla, kterou naše obrana odrazila, a následné rychlé rozehrávce Diviše, prošel hřištěm Vácha, přihrál Dočkalovi a ten zvýšil na 2:0.

"Dnes byla na mužstvu vidět touha po vítězství, hráli jsme zdravě agresivně. I když jsme na začátku trochu díky nervozitě kazili rozehrávku. Důležitá byla branka před přestávkou, první část druhého poločasu byla z naší strany výborná, mohli jsme dát tři branky. To se nepovedlo, proto do konce nebylo o výsledku rozhodnuto, s náporem soupeře jsme si poradili tím nejlepším způsobem, výborným brejkem," zhodnotil zápas trenér Luboš Kozel pro oficiální web. Pochválil také výkon obranných řad. "Hra směrem dozadu se mi líbí, nejenom od obránců, ale od všech hráčů," dodal.

Slavia B - Kolín 2:0 (1:0)
Sestava Slavie B: Diviš - Bauer, Radek Dejmek, Šmíd, Švamberg - Dočkal, Gecov (83. Vagrčka), Vácha, Jablonský (73. Vrzal) - Necid, Borovský (61. Robin Dejmek)
Branka: 42. Necid, 85. Dočkal

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)