Rozhovory

Rozhovor s Alicí Tomasovou

Před necelými třemi týdny jste mohli zasílat otázky na marketingovou ředitelku Slavie Alicí Tomasovou. Nyní si tedy konečně můžete přečíst odpovědi. Tématem byly marketingové plány v propojení s novým stadionem, slávistické suvenýry a fanshopy či propojení s fanklubem.

Otázky od fanoušků:
Bude nějaká masivní reklamní kampaň ohlašující návrat Slavie zpět domů do Edenu, kam patří? Bilboady, CLV, print materiály, TV....
Kampaň samozřejmě bude. Její podoba organicky a průběžně vzniká. Spolupracujeme s nejlepšími odborníky v oboru. Určitě ji nepřehlédnete, na vlastní stadión se nevracíte každý den.

Jak budeme marketingově protlačovat a zviditelňovat stánek v Edenu?
V největší možné míře. Slavia chce ve spolupráci s investorem vytěžit z obchodních příležitostí maximum. Přesun bude velkým impulsem pro klub a věříme, že i pro český fotbal. Hodně bude záležet i na fanoušcích, které zapojíme také. Na ucelené podobě kampaně se pracuje, nechci zmiňovat jednotlivosti, nechte se prosím překvapit!

Co vlastní Slavia nabízí svým fanouškům vyjma fanshopu pod Strahovem? Ve srovnání se Spartou jim musím zájem o diváka závidět, tohle Slavia bohužel nedělá vůbec nebo v horší kvalitě.
To, že Slavia pro organizuje kontinuálně akce a soutěže a neustále rozšiřuje nabídku a podporu pro fanoušky, asi není nutné zmiňovat. Spoustu plánů máme také ve vztahu k novému stadionu. Rozšiřujeme také nabídku pro členy Fanklubu a spolupracujeme s fanoušky i v jiných oblastech. Své nápady a přání můžete směřovat na slavia@slavia.cz.

Hokejové Budějovice začaly akci 3x vyprodáno a jsou díky tomuto impulsu na vlně euforie a hrají ve vyprodané arény - Slavia takovýto nápad vůbec nemá, chybí jí kreativita, jak oslovit fanouška a přitáhnout ho k sobě svým zájmem o něho. Mám dlouhodobý pocit, že převažuje v marketingu názor, že Slavia vždycky nějaké fanoušky měla a někteří vždycky na ten zápas přijdou - a to je špatný přístup. Jde přeci o kulturní záležitost s cílem co nejvyšších návštěv na jednotlivých zápasech = správná atmosféra k fotbalu + euforii po vítězství.
Slavia si fanoušků vždy vážila, stejně tak hráči vnímají jejich podporu, která je motivuje k lepším výkonům. Připravujeme akce pro fanoušky, ale rozhodně nebudeme kopírovat jiné kluby.

Na našich webových stránkách se objevují také některé příspěvky, že vstup na utkání by měl být úplně zdarma. Uvědomte si však, že jedním z hlavních příjmů všech fotbalových klubů na světě (i těch nejlepších) je příjem ze vstupného, díky tomu si pak mohou kluby dovolit dělat více akcí pro fanoušky, angažovat lepší hráče, zajistit hráčům lepší zázemí a díky tomu dosahují pak lepších sportovních úspěchů. 50000 diváků na stadionu a skvělé sportovní výkony - to je skutečně euforie a skvělá atmosféra.

Jaká je každodenní náplň vaší práce?
Má práce zahrnuje obchodně-marketingové aktivity klubu. Je velmi těžké všechno postihnout v několika řádcích, tudíž uvedu jen několik příkladů:
- vyhledávání, oslovení a získání partnerů, příprava smluv,
- zajištění plnění smluvních partnerských a dodavatelských vztahů,
- prodej reklamních ploch a dalších služeb a televizních práv (evropské poháry),
- příprava sportovních, společenských a dalších akcí pro partnery,
- zajištění výroby reklamních nosičů pro partnery,
- příprava sortimentu a designu jednotlivých propagačních předmětů,
- příprava designu a zajištění výroby vstupenek, permanentních vstupenek, VIP, parkovacích karet, hlavičkových papírů, plakátů a dalších tiskovin,
- marketingové aktivity klubu - radiové spoty, inzerce v tisku, bannery, spolupráce s webovými portály atd.,
- participace na organizaci utkání Slavia - organizace VIP zóny, cattering VIP zóny, zajištění hostesek, organizace partnerských soutěží na stadionu a dalších prezentačních akcí apod.
Pod marketingové odd. spadá také kancelář předprodeje vstupenek a další aktivity.

Proč se Slavia zbavuje prodeje svých suvenýrů přenecháním zisku jiné firmě a jen si nechá zaplatit stabilní částku? Vždyť tato činnost nemůže být výdělečná, například zapalovač v ceně cca. 5 Kč se prodává za desetinásobek. Pokud chci víc s logem mého klubu, chápu, že si musím připlatit, ale zároveň mě štve, že ty mé peníze nejdou milované Slavii, ale jiné firmě. Navíc Slavia zřejmě nemůže moc mluvit do svých suvenýrů. Můžete mi to vysvětlit?
Slavia se rozhodně nezbavuje prodeje slávistických suvenýrů. Každý jednotlivý návrh suvenýru prochází před samotnou výrobou našima rukama, určujeme z čeho bude suvenýr vyroben, jak bude vypadat každý detail či barva, konzultujeme také doplnění sortimentu. Cílem je, aby se sortiment suvenýrů stále rozšiřoval, aby slávistické suvenýry byly k dostání ve větším množství prodejen a aby fanshopy byly pro fanoušky příjemným prostředím. Slavia nemá vlastní síť prodejen, a proto spolupracujeme s partnerem, který má ve výrobě a prodeji merchandisingu zkušenosti a má potřebné zázemí. Součástí této spolupráce bylo např. vybavení a otevření nové prodejny v Myslbekově ul. na Praze 6 - máte představu, kolik takové zřízení jednoho fanshopu stojí?

Mrzí mě, že když jdu po centru Prahy, tak v obchodech se suvenýry mají téměř všude sparťanské suvenýry, za to najít něco slávistického tématu nelze. A třeba zahraniční turisté by si rádi na památku odvezli něco slávistického. Půjde s tím do budoucna něco udělat?
Pracujeme na rozšíření míst, kde bude možné zakoupit slávistické suvenýry. Určitě si změn všimnete v průběhu následujícího půlroku.

Chápu, že peněz není mnoho, ale nemohlo by se více věnovat na propagaci klubu? Mám na mysli například pronájem billboardu či třeba ničeho méně nákladného. Aby byla Slavia více na očích a fanoušci mít možnost být hrdí na svůj klub.
Propagaci klubu se opravdu věnujeme. Pravidelně na každý zápas máme krásné vizuály v deníku Sport, Blesk, 24hodin, deníku Metro, s deníkem 24hodin organizujeme soutěže. Spolupracujeme s několika webovými portály, Slavii můžete vidět v časopisech, které se nacházejí na palubách letadel Travel Service, v klubech (Partžurnál), v měsíčnících vydavatelství Springer Media. Pravidelně máme také spoty na Evropě 2 a Frekvenci 1. Připravuje se rozsáhlá propagace nového stadionu - již probíhají soutěže o prohlídku staveniště, určitě jste také zaznamenali představení projektu v rádiích a tisku. Plánujeme také řadu dalších aktivit, nákup billboardů však mezi nimi skutečně není, neboť jak pronájem billboardových ploch, tak i výroba samotných billboardů je nesmírně drahá.

Spolupráce s Eurolines jistě klape, ale nebylo by lepší pořídit si vlastní autobus ve svých barvách a s logem klubu? Vypadá to reprezentativně a musím se přiznat, že v tomhle Spartě závidím. Vlaječka za sklem je sice také pěkná, ale je to málo. Nešlo by případně s Eurolines třeba dojednat přestříkání autobusu? Jinak nový autobus by se dal pořídit za cca. 5 milionů korun (ojetý 6 let starý cca. 2 miliony).
Vlastní červenobílý autobus je hezká představa. Nyní stavíme stadion, pak bude třeba autobus. Přestříkání autobusu je otázka spíše pro zástupce Eurolines.


Otázky autora článku:
Jak jste již zapadla do fotbalového prostředí za dobu, co působíte ve Slavii?
Zapadla a věřím, že proniknu v dalších letech ještě více. Práce ve fotbale mě baví.

Podařilo se vám za dobu vašeho působení sehnat zajímavého sponzora, na kterého jste hrdá?
Každý sponzor, kterého Slavia získá, je důležitý.

Je práce ve fotbale v oblasti marketingu složitější než ve vašem dřívějším působení?
Sportovní marketing má určitě svá specifika. To, co činí sportovní marketing ve fotbalovém prostředí v současnosti složitějším, je to, co ze své pozice mohu jen těžko ovlivnit - korupční aféry a rozmíšky ve fotbalových orgánech a další události.

Je problém sehnat nadále sponzora, ovlivňuje stav stále korupční aféra?
Medializovaná korupční aféra bude bohužel ovlivňovat prostředí fotbalových klubů ještě dlouhou dobu.

Má vliv na sponzory i to, že Slavia se nachází na Strahově a nemá vlastní stadion?

Samozřejmě to vliv má. Na Strahově máme veškeré dostupné zázemí, ale zdejší marketingové příležitosti jsou úplně na jiné úrovni. Předpokládáme výrazně zvýšený zájem o klub - Eden nabízí zcela odlišnou úroveň a servis pro sponzory.

Ozývají se sponzoři či partneři, kteří by rádi spolupracovali na novém stadionu v Edenu?
Neustále.

V zimě skončila spolupráce s Adidasem, proč se tomu stalo? V médiích bylo řečeno, že smlouva byla ukončena k 31. 12. 2006, proč takto nezvyklé datum, když je normálně zvykem uzavřít smlouvu alespoň na rok?
Smlouva s Adidasem byla uzavřena jen do 31.12.2006, tudíž byla ukončena v řádném termínu.

Jak byste shrnula vzájemnou spolupráci s Adidasem?
Spolupráce s Adidasem probíhala úspěšně mnoho let a byla pro klub velkým přínosem.

Probíhá nějaká spolupráce marketingu a Fanklubu? Přeci jen Fanklub je cesta k fanouškům.
Ano, chceme spolupráci Slavie a Fanklubu upevnit, aby mohli fanoušci sdružení ve Fanklubu čerpat co nejvíc výhod a zároveň efektivně podpořit svůj klub. Výborových schůzí Fanklubu se pravidelně účastní zástupci akciovky.

Jak jste spokojena s prací ve Slavii? Překvapilo vás něco za dobu, co tu jste?
Práce pro Slavii mě těší, potkala jsem tu spoustu báječných lidí a užívám si atmosféru utkání. Podílet se na rozvoji klubu s takovou historií je čest. A jestli mně něco překvapilo - ano, hned po nástupu do klubu - představa člověka zvenku, jak to ve fotbalových klubech chodí, je skutečně odlišná od každodenní klubové reality.


Na závěr bych chtěl požádat pana Jánského, který též zasílal dotaz, aby se ozval na můj email subrt@slavistickenoviny.cz!

Komentáře (53)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Díky,ale......

    (host)     před 17 lety 04.03.2007 14:48 |  
    0 0

    No jen samozřejmě fajn udělat rozhovor s někým z užšího vedení SKS,ale příště by bylo záhodno,aby i odpovědi byly alespoň v rámci možností konkrétní.Možná,uvidíte,neustále,v budoucnu a podobné abstrakta asi nikdo z nás slyšet nechce.škoda
    demos

    • Re: Díky,ale......

      (host)     před 17 lety 04.03.2007 19:48 |  
      0 0

      Tento rozhovor na mne udělal jasný dojem: Ta paní je zcela nekompetentní. Nedělám si patent na rozum, ale například styl jakým popsala činnosti... Panebože, začínám se bát, že to co tu mnozí píšou o vedení je fakt pravda. Chtěl bych aby to koupil majitel co má o to zájem, už jen pro to, aby dosadil na zodpovědná místa špičkové profíky. Marketing fakt neni o tom, že zařídim hostesky a nechám natisknout vstupenky.... Vydím, že obrovská díra Slavie bude narůstat, obzvlášť na Spartu. Říkat, že bilboard je drahej, že zřízení prodejny je drahý, ta si snad dělá legraci. Zaplaťte jí panebože stáž někde v Německu, tam vědi, jak se dělá sportovní marketing. Myslim, že ses asi Richi musel smát, když si slyšel její odpovědi. Znovu mi to potvrdilo, že jediné co ve Slavii za něco stojí je v mých očích stále ještě kvalitní brand, mládež a současný realizační tým i kádr A a B mužstva. Jestli P. Doležal zaměstnává tuto ženu, tak ho nechápu, pokud tedy samozřejmě nejsou domluvení na tom, že budou dělat to co dělaj a řikat tomu marketing.

      • Re: Díky,ale......

        Richi (admin)     před 17 lety 04.03.2007 19:57 |  
        0 0

        rozhovor byl konán skrz email.

        • Re: Díky,ale......

          (host)     před 17 lety 04.03.2007 23:00 |  
          0 0

          Mohu vedet proc pres e-mail? Pokud na prani Slavie tak je to dost smutny. Z pozice funkce ma pani bojovat o co nejvice rozhovoru. Tohle je bud neschopnost nebo arogance. Pavel

          • Re: Díky,ale......

            Richi (admin)     před 17 lety 04.03.2007 23:02 |  
            0 0

            Ja to tak chtel. Nemam cas dojednavat si schuzky a delat rozhovory.

            • Re: Díky,ale......

              (host)     před 17 lety 05.03.2007 01:02 |  
              0 0

              Ty jo Richi, komu myslela, že odpovídá. Někomu, kdo nic netuší? Takový lži: Rozšiřujeme nabídku.... nabídku skoro všeho rozšiřujou. Že jsme si nevšimli. A že na setkání fanklubu choděj zástupci a. s. - no tak to je teda pecka. Takhle si ta pani představuje vstřícnost? Příště zkusme oslovit Pepika Vyskoče s Koloprd, řekne nám toho víc. Poskytl si Richi celkem slušnej obrázek, v tom je tenhle rozhovor dosti cenný. Zapoměla napsat větu: Tuto informaci vám nemohu potvrdit, ani vyvrátit.

        • Re: Díky,ale......

          (host)     před 17 lety 05.03.2007 02:33 |  
          0 0

          from Cliff, pak jsou dve moznosti, pozadat nekoho o pomoc a rozsirit tym lidi, kteri se na strankach podileji nebo to nedelat vubec. Rozhovor mailem povazuji osobne v mych ocich za akt pohrdani druhou osobou. Chtit delat rozhovor a ve finale si nenajit cas na osobni setkani je opravdu nedustojne, kdyz se chova vedeni stejne, nadavame. Jiste, mas toho hodne, osobni zivot, skola, zajmy,... ver, moc si vazim poskytovanych informaci, jiny jinych zdroju moc neni, ale pokud delat praci, mela by se delat poradne a zodpovedne. Jak rikam, je to muj nazor, zel kvuli jistym vecem nemuzu vic nez jej jenom napsat.

          • Re: Díky,ale......

            Richi (admin)     před 17 lety 05.03.2007 09:34 |  
            0 0

            Tak asi to hold delat nebudeme no ... rozsirit jsme chteli .. ale copak jde najit schopne lidi jen tak? Delame to osm let a mit k nekomu takovou duveru, aby zvladl jit na osobni setkani a udelat rozhovor, no nevim nevim. Chtel jsem vyuzit moznost aspon skrz email.

            • Re: Díky,ale......

              (host)     před 17 lety 06.03.2007 05:43 |  
              0 0

              nechtel jsem Te urazit ci se Te nejak dotnout, ja si Tve prace nesmirne vazim, vim ze je to na ukor volneho casu, zadarmo a vetsinou si tou praci clovek jenom pohorsuje. Opavdu se nikdo nenajde? Myslim, ze by byla velka skoda koncit tak jedinecny projekt, jakym slavisticke noviny bezesporu jsou. S pozdravem, Cliff

      • Re: Díky,ale......

        (host)     před 17 lety 05.03.2007 16:59 |  
        0 0

        ty jo, ty to mu nak rozumis???tak to delej ty!!udelas kus podstatne prace pro svoji slavii a jeste te to uzivi a vyrazne

        • Re: Díky,ale......

          (host)     před 17 lety 06.03.2007 05:47 |  
          0 0

          jo, kdybych nezil v Nashville tak bych se na to treba i dal, ale pokud travis kolem 18ti hodin denne v laboratori a na klinice (vcetne vikendu a svatku) asi sam uznas, ze toho casu az tak moc nezustava. S pozdravem, Cliff

        • Re: Díky,ale......

          (host)     před 17 lety 06.03.2007 20:11 |  
          0 0

          komu to cpes ty amerikane zasranej tahni se cpat hamburgrem a nespamuj SN.. kuka1

          • Re: Díky,ale......

            (host)     před 17 lety 07.03.2007 00:31 |  
            0 0

            a pak ze slavii fandi jenom inteligentni lidi, Ty jsi prikladem toho, ze tomu tam neni a asi iani dlouho nebude (vic nez deset asi nemas, co?). Jinak, jsem cechofrancouz, nikoliv american a jeste neco, kritizujes zemi kterou jsi dle meho nazoru nikdy nenavstivil a znas ji maximalne z mapy. Jsou-li Tve vedomosti odrazem Tveho chovani tak o US asi moc nevis! Z tepla domova se kritizuje velmi lehce, prijed sem ukazat co umis - vsichnu tu na lidi jako jsi Ty netrpelive cekaji.

      • Re: Díky,ale......

        (host)     před 17 lety 06.03.2007 12:14 |  
        0 0

        No nezlob se na mě,ale jak můžeš napsat že je nekompetentní!!
        To si jako myslíš že Ti ukáže smlouvy nebo Ti přesně řekne kolik dává kdo peněz-zkrátka podrobnosti atd...?? To seš teda vážně Jaryn!! Ona přišla z marketingové firmy a jsou za ní vidět slušný výsledky.Ale o tom Ty asi nemáš ani tuchy.Zdůrazňuji,že na ní nemám žádný vazby ani jí neznám.Držím se jenom faktů.Nekompetentní......že neděláš nějakýho prognostika,když o ní víš že je nekompetentní

      • Re: Díky,ale......

        (host)     před 17 lety 06.03.2007 13:52 |  
        0 0

        No nezlob se na mě,ale jak můžeš napsat že je nekompetentní!!
        To si jako myslíš že Ti ukáže smlouvy nebo Ti přesně řekne kolik dává kdo peněz-zkrátka podrobnosti atd...?? To seš teda vážně Jaryn!! Ona přišla z marketingové firmy a jsou za ní vidět slušný výsledky.Ale o tom Ty asi nemáš ani tuchy.Zdůrazňuji,že na ní nemám žádný vazby ani jí neznám.Držím se jenom faktů.Nekompetentní......že neděláš nějakýho prognostika,když o ní víš že je nekompetentní

  2. máte představu, kolik takové zřízení jednoho fanshopu stojí?

    _Sedative_Youth_     před 17 lety 04.03.2007 15:26 |  
    0 0

    ... ano, máme. Slečno/ Paní Tomasová, tento rozhovor není určen dětem, tak si prosím tyto výchovné otázky příště odpusťte (btw. když už se takhle blbě zeptáte, hoďte taky nějaká tvrdá čísla jako odpověď a nevymlouvejte se na vizuály, konzultace, aktivity a specifika). Myslím ale, že se na poli marketingu, který byl dlouhou dobu pole neorané, začíná v posledních 2 letech hodně věcí měnit k lepšímu a že postupně doháníme velkou ztrátu, kterou máme v tomto ohledu na u-trap-s; doufám, že to takto půjde dál.

  3. Richi...

    (host)     před 17 lety 04.03.2007 15:31 |  
    0 0

    ...neslo by sem umistit fotku nasi marketingove reditelky ? myslim, ze vetsina z nas ji jeste nevidela...

      • Re: Richi...

        (host)     před 17 lety 04.03.2007 19:36 |  
        0 0

        kdyz nic aspon ze je pekna :)

        • Re: Richi...

          Luke (host)     před 17 lety 04.03.2007 20:10 |  
          0 0

          ... mám jinačí vkus. :o)

          • Re: Richi...

            (host)     před 17 lety 06.03.2007 20:13 |  
            0 0

            dyt je to hrozna tlama(ale kozy ma velky) a navic chodila do tridy s Blazkem(ano s tim golmanem) :D

            • Re: Richi...

              Luke (host)     před 17 lety 06.03.2007 20:39 |  
              0 0

              říkám že mám jinačí vkus.. :)))

  4. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    (host)     před 17 lety 04.03.2007 19:08 |  
    0 0

    To je furt samý pracujeme na tom pokusíme se o tom už sme o tom pře mýšleli aneb zasse jen sliby sliby sliby bla bla bla :/

  5. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    (host)     před 17 lety 04.03.2007 19:18 |  
    0 0

    To je žena na pravém místě pěkně nám odpověděla ta už někdy musela pracovat pro Ležku

  6. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    (host)     před 17 lety 04.03.2007 19:42 |  
    0 0

    from Cliff, hezky den, ac jsem cetl rozhovor asi trikrat nic jsem se nedozvedel, tedy to, ze je treba cekat na to, na to a jeste na to, ze se pracuje na tom a na tom a na tom a vsechno se ukaze v budoucnu a musime cekat. A budou nove obchody, sponzori, stadion,... mohla pridat jeste tu o Sipkove Ruzence, ta je taky hezka. Ale snahu hodnotim, jiste autor nemuze ovlivnit tradicni mlzeni celnich predstavitelu klubu.

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      mart     před 17 lety 04.03.2007 21:21 |  
      0 0

      ...asi tak. Kdyby nam pani Tomasova jeste rekla, za na Klondike snezi, mel bych dojem absolutni informovanosti :D. Teda vazne, takovejhle rozhovor ??? Richi neber si to na sebe, Tvou snahu cenim, ale ta pani si opravdu myslila, ze to jse do "Ctyrlistku".mart (dost vydesenej)

      • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

        edenian     před 17 lety 04.03.2007 23:38 |  
        0 0

        Slečna je slušně vyškolená----kecy-prdy-beďary------.Myslíte pánové,
        že jde někdy z práce unavená? Snad jsem nepoužil příliš silný výraz.

        • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

          (host)     před 17 lety 05.03.2007 00:51 |  
          0 0

          Tak Alice je především dobrá kamarádka té velmi schopné slečny ze chance. Známe to, takové to domácí babské tlachání.
          Však víme. Snad bych zaved vládu komuny, provedeme defenestraci a Slavii začneme řídit my, nejchytřejší odborníci na vše kolem fotbalového klubu Slavia, diskutéři na tomto webu.
          Sponzorů asi moc nesehnala, ale co, hlavně, že je pohoda. Slávie to do naší smrti nějak doklepe. Řekl bych, že marketing ve Slavii je trošku v nekomfortní situaci. Ale jenom tak maličko. Sparťani dneska celej zápas skandovali Leška ven. Díky kluci, hřálo mě to u srdce i když jste nemysleli Vládíka sedmilháříka.

  7. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    Bejbl     před 17 lety 04.03.2007 20:24 |  
    0 0

    Strahov je hroznej, počkejte na Eden... Ale domů se vrátíme až za rok a něco! Je před námi jaro, kdy máme reálně šanci se porvat o titul, Liberec ztratil opory, Boleslav je za vlnou euforie a Sparta zatím nepřesvědčuje. Prostě máme šanci, lidi s Ostravou ukázali, že by i chodili, ale místo toho je nalákat, jen takový keci. Počkejte na Eden.
    Tak zas na Východě bude otevřenej jeden záchod na celou tribunu, chodit na záchod budeme ven před stadion, brr! K tomu jeden, dva stánky s přepálenou klobásou. Tak snad ten fotbal nás potěší, my skalní přijdeme, ale je potřeba nalákat další, neskalní. A k tomu je potřeba nejen kvalitní fotbal.

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      (host)     před 17 lety 04.03.2007 21:14 |  
      0 0

      Bejble, nestraš. To už tady prezentuju dlouhou dobu a všichni akorát řikaj, že na fotbal se nechodí na záchod a na klobásu, vedení říká, že to nemůže ovlivnit, protože neni Strahov jejich (ó, jakej debil teda podepsal smlouvu o pronájmu za takto nevýhodných podmínek, kdyby bylo nachcáno na sedačkách, tak to také nemohou ovlivnit?), propagace je podle vedení drahá, soutěže pro fanoušky o dres nebo míč co se s nim hrálo jsou podle nich na nic, výroba atraktivních suvenýrů je na nic, marketingový průzkum je na nic ale až bude Eden.... Jó, to bude jiná. Slibotechna s.r.o. Až vám prodaj savo místo koly s tim, že kolu si snad nekupuje aby jí pil, ale aby se koukal na tu flašku, tak taky nebudete spokojeni. Stejně jako člověk, co zajde na Slavii a nefandí jí. Ten se potom nevrátí. Stejně jako k nám nepřijdou cizinci co jsou tu na výletě. Ale hlavně, že máme kvalitní hostesky a oldschoolový design tiskovin, permanentek nebo lístků. Aspoň kdyby si koupili to zařízení, které zalije permanentku do folie. Stojí asi 3 tisíce korun. Ale jinak myslim, že by se mohl Philip Kotler od marketingu Slavie učit, především strategii mají dokonalou (žádnou, takže na ní není nic špatného).

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      (host)     před 17 lety 05.03.2007 19:44 |  
      0 0

      St im zá chodem a občerstvenim máš naprostou pravdu!!! A s Edenem taky,ale třeba se pletu,ale jit na Slavii(ikdyž by lupeny mohly byt levnější...) by mělo vyjádřit že se jdu podívat a podpořit SVŮJ klub!!! v tom má ta "hvězda" z marketingu pravdu.... Mě Ostrava taky příjemně překvapila návštěvou a myslim,že nejenom mě.... AKI

  8. Marketingoví experti.

    (host)     před 17 lety 05.03.2007 07:56 |  
    0 0

    Vždycky jsem věděl, že většina fanoušků jsou geniální trenéři. To je v pohodě, patří to ke sportu. Jsem překvapený, kolik je mezi vámi špičkových marketingových expertů. Zajímalo by mne, kolik z nich má praxi v marketingu, že si dovolí takto kritizovat. MH

  9. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    (host)     před 17 lety 05.03.2007 08:02 |  
    0 0

    Slávisti jsou snad jediný fanoušci na světě, který se jako první neptají, co mohou udělat pro svůj klub, ale vykřikují co má Slavia udělat pro ně. Dva tisice lidi na stadionu, pulka zrusenejch zajezdu na zapasy venku, ale mesto ma bejt polepeny milionovejma bilbordama a na kazdym rohu prazdnej fanšop. Permici nejlip zadarmo a zalepenou ve zlatym pouzdre, na fotbal nejdu, protoze mi tam nechutna klobasa, je tam blbej zachod, vstupenky maji debilni design. A to kluci hraji o titul, nedej boze, ze by hrali o desaty misto. Sparte muzeme zavidet jedine to, ze se jejich fandove seberou a prijedou fandit - kdykoliv a kdekoliv, nepotrebujou k tomu zadny nablbly souteze, bilbordy a vstup zadarmo. Mimo jiny jejich propagaci zrejme zadarmo hradi jejich mecenasi z Vltava Labe press, takze to jim vopravdu musime zavidet. Stavi se Eden, uz mate jen rok na to, aby ste dali dohromady duvody, proc do nej nejezdit - drahy vstupny, preplneny tramvaje, blby parkoviste, prodali jsme jednoho hrace, kde jsou posily...Tomasova udelala dost prace, ale vy videt nechcete, je prece treba najit nekoho, na koho je potreba nadavat. Ted kdyz to neni v mode proklinat Lesku.

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      (host)     před 17 lety 05.03.2007 08:55 |  
      0 0

      Možná, źe udělala, ale vidět to opravdu neni a tímto rozhovorem, nám ji rozhodně nepŕiblížila. A to je chyba,protoźe základem práce je nejen ji dobře dělat, ale umět ji i dobře prodat. Snad jen ta spolupráce s Umbrem, ale jestli je to oproti adidasu výhoda, nebo jestli by bylo výhodnější prosadit pokračování Adidasu, těžko říct. Sparťanů chodí víc, protože jich prosté víc je a víc je jich z mnoha a mnoha důvodů. jedním z nich je zrovna prezentace klubu a spolupráce s fanoušky.
      Dostavba Edenu neni samospásná, ale Slavii moc pomůže a věřim, že tribuny i kasička se zaplní. LordEdmund

      • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

        Bejbl     před 17 lety 05.03.2007 09:37 |  
        0 0

        Přesně tak, naprostý souhlas s Lordem. Je jiná doba, než před lety, jen kvalitní fotbal na přilákání neskalních Slávistů už prostě nestačí. Oni by chodili, i na Strahov. Mě nepřijde Strahov špatný. Doprava autem velice dobrá, výhled z horních ochozů také dobrý a víc nepotřebuji. Vlastně ano, rozumný čas výkopu. Ne pondělí od pěti...
        Neskalní ale hold potřebují větší komfort, ale to se i na Strahově dá zajistit. Prostě v této oblasti vidím velké rezervy, není to o hledání důvodů, proč nechodit na Strahov.

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      mart     před 17 lety 05.03.2007 09:52 |  
      0 0

      Aha, uz tomu rozumim. Cili kdyz jsem teda slavista, tak budu sedet na spinavy sedacce. Moc dobry. Clovece proberte se, jsme uz par let v jednadvacatem stoleti. mart

      • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

        Bejbl     před 17 lety 05.03.2007 18:15 |  
        0 0

        Sedačky neřeším, stojíme u zábradlí:o) Jinak jsme názorově zajedno, manželku na Strahov vzít nemůžu....

        • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

          (host)     před 17 lety 05.03.2007 23:16 |  
          0 0

          Já tam manželku beru, iv dešti (na Teplicích) i ve větru i v zimě (na Ostravě), i když de o život (Sparta-Slavia - Milánkovo derby, to bylo tedy na letné). Celkem se jí tam i líbí a chutná jí strahovská klobáska. Když si vezmete kvalitní deku na sedačku, tak se nemusíte na hlavní tribunu manželku vzít. Navíc jí nekontroluje ostraha, takže s sebou může vzít třeba samopal:)) Máme oba na Strahov permanentky a jestli hypotéka dovolí, tak je budeme mít i do Edenu. Víc se jí samozřejmě líbí v Sazce, ale to je úplně jiná kategorie. Pedros

          • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

            Bejbl     před 17 lety 06.03.2007 09:24 |  
            0 0

            Jestli máte oba permice, tak to už jste oba v kategorii skalní, co něco překousnou:o). Moje žena fotbalu moc nehoví, ale občas se mnou zajde. Jde mi o získání k pravidelným návštěvám Strahova, těch "váhavých". Jinak Ti docela závidím, určitě doma nemusíš řešit otázky, že zas jdeš na fotbal:o)

            • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

              (host)     před 17 lety 06.03.2007 19:30 |  
              0 0

              Moje žena určitě není skalní. Ale prostě se mnou na Slavii chodí.

  10. Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

    BELL     před 17 lety 05.03.2007 10:26 |  
    0 0

    aUTOBUS V KLUBOVÝCH BARVÁCH JE KRÁSNÁ VĚC, A URČITĚ NE ANI TAK STRAŠNĚ NÁKLADNÁ, TED SE NEMUSÍ NIC PŘESTŘÍKÁVAT ALE VŠE SE LEPÍ FOLIEMI.TO JE ALE VĚC NÁJEMNÍ SMLOUVY A URČITĚ TEN AUTOBUS NEBUDE JEN PRO HRÁČE ALE V TÝDNU NAPŘÍKLAD SLOUŽÍ K JINÝM ÚČELŮM.

    • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

      (host)     před 17 lety 05.03.2007 10:53 |  
      0 0

      Mul sef tady mel brachu z Kanady poradce parlamentu, chtel poznat ceskou ligu tu soucasnou, vyrazili jsme a zakoupili listky na hlavni tribunu, spina, hnusne obcerstveni jinak fotbal nic moc, zaver to by u nas neproslo rikal zklamany host, to jen proste dokresluje stav, pani Tomasova pokracuje v trendu ostatnich nasich bafiku, hlavne nic nerict a jeste k tomu nazoru, ze bych jako fanousek mel ja podporovart klub , je to vzdycky neco za neco, nelze ode mne cekat , ze budu podporovat slepe neco o cem nejsem presvredcen , ze mne to naplnuje, to muzu klidne fandit z domova, jeste jedna poznamka, asi pred mesicem jsem se ptal co chysta Slavie na jaro pro nase fanousky, tenkrat byla odpoved, ze je jeste brzo, dnes byla odpoved , ze uvidime. Eden sam o sobe bez poradneho marketingu a obchodni cinnosti praci udelat nemuze, navic furt mne nikdo nevysvetlil, kdo vlastne bude dostavat penize z prodeje boxu ci ze vstupneho. Karel

      • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

        mart     před 17 lety 05.03.2007 13:42 |  
        0 0

        Taky sem z toho dost vyjevenej. Navic par lidi i tady si asi neuvedomuje, ze to maj bejt profesionalove - t.j, ze jsou za to placeni. Vazne z toho cisi kompletni nezajem, a pokud je to podeprene takovymhle EXCLUSIVNIM rozhovorem. (????). Ja sam to mam na Strahov docela z ruky (pres 1000km), ale presto jsem na lize nejmin 4krat za sezonu,...jenze s sebou nemuzu vzit zenu, ani pratele. Takze musim jit do SAZKY na hokej - ovsem pouze pokud si koupim listky v predprodeji(terminalu), protoze jinak bych asi videl jen 2 tretiny.mart (smutnej:()

        • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

          Luke (host)     před 17 lety 05.03.2007 16:16 |  
          0 0

          Marte, odkud jsi? Brusel?:o) Jinak ale díky, já to mám na Strahov desetkrát blíž než ty (100 km) a letos jsem Slavii viděl naživo pokud nepočítám Sazka Arenu a Most, kde jsem to měl z centra města kousek... Dvakrát:o( Hold mi furt chybí řidič(ák), polepším se! Musím trufnout aspon Tebe! :o)) Díky!:o))

          • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

            mart     před 17 lety 05.03.2007 19:03 |  
            0 0

            Dobry :D, ale vono je nekdy 100km vic nez tisic. Na druhou stranu se ale asi budes MUSET snazit, protoze az bude Eden, tak to bych mel bejt mnohem casteji:o)).zdravi mart

            • Re: Rozhovor s Alicí Tomasovou

              Luke (host)     před 17 lety 05.03.2007 19:51 |  
              0 0

              Mno, tak ale jsem na tom ještě furt "hůř" než slavisti co to maj v Praze pět kiláčků..:)) Ale uvidíme, až bude řidičák, tak... Tak bude řidičák:o)) A to se to bude jezdit, nejen na Strahov a pak do Edenu, ale hezky i dál :o)) Uvidíme, každopádně se těším, a fakt se začínám modlit, aby se ta výstavba o měsíc a pul opozdila, nic víc, nic mín nechci... :o)) Přesně na dvacetiny aby se otevíral, desátého května, hold jsem trochu sobec, hehe..:o)) Ale to by byl... Záážitek ajk hrom:o) A těším se: ale jak říkám a) trochu to opozdit (navíc by Slavia dostala prachy pokud se nemýlím za zpoždění, penále..:o)) b) nesmí být repre pauza c) nesmí se hrát venku d) nesmí se hrát v neděli.. :o))) Ale uvidíme, uvidíme... Klidně at se otevře v březnu a já si tam na narozky zalezu sám pak..:o) Když mě vpustí..:o)) Ted hlavně aby to už BYLO, se fakt nemužu dočkat..:o)) Jako malej..:o))

  11. Tak to je síla :-))

    kerouac     před 17 lety 05.03.2007 15:33 |  
    0 0

    Mám takovej dojem, že s tímhle komentářem to byl poslední rozhovor co nám někdo z vedení dává :-)). Ne že bych vás nechápal, ty odpovědi jsou všeobecný jako kdyby byla u Moravce, ale nerozumím proč se tu navážíte do Richiho. On jako jedinej z nás dělá aspoň něco a ještě mu tady za to nadáváme. To dost dobře nechápu. No a Alice i kdyby nic jinýho, tak je pěkná kost. Viděl jsem ji na strahově a je fakt kočka ;-).

    • Re: Tak to je síla :-))

      (host)     před 17 lety 05.03.2007 18:02 |  
      0 0

      Kerouacu kolik ti je? Mě je 25 a vůbec se mi ta pani nelíbí. Moje žena je tisíckrát lepší. A to i co se týče znalostí marketingu. I když paní Tomasové se spíše než marketingu věnuje marketingové komunikaci. Marketing je trošku něco jiného. Rozhovor hodnotim velice kladně, divim se, že se někdo k takovým odpovědím sníží, musí mít lidi co to budou číst za hlupáky. A to je smutný. Nejsme Sparťani.Pedros

      • Re: Tak to je síla :-))

        kerouac     před 17 lety 06.03.2007 08:17 |  
        0 0

        Helou Pedros, když tě to zajímá tak je mi 27 a chvála bohu pod pantoflem ještě nejsem. Co se tejče vizáže týhle frajerky, tak jestli ji hodnotíš jen podle tý fotky, tak se zamysli nad tím jak docházíš k úsudkům o lidech a jestli jsi jí viděl v reálu s její super figurou, v kostýmku a lodičkách a i přesto se ti nelíbila, tak máš prostě jinej vkus. Tvoje věc. Co se týče znalostí marketingu, tak samozřejmě nepochybuju, že Tvoje žena je má mi-ni-mál-ně 1000x lepší a ty je budeš mít možná lepší 2000x. Myslím že tenhle koeficient je tak průměrná úroveň marketingových znalostí a schopností místních přispěvovatelů. Nejlepší z místních expertů to možná vytáhne tak na 10.000x lepší úroveň než Alice. Taaakováááá škodaaa, že aspoň jeden z nich nepracuje pro slavii, za rok bysme hráli na NouCampu. Jak říkám, ty její odpovědi jsou opravdu přitroublý, souhlas, ale kritika od lidí co vo tom absolutně nic nevěděj (kromě Tvojí ženy, promiň) je možná ještě hloupější.
        Ahoj

        • Re: Tak to je síla :-))

          (host)     před 17 lety 06.03.2007 19:38 |  
          0 0

          Ahoj. Já paní Tomasovou vidím na každém zápase doma a přesto jí nemůžu přijít na chuť. Nelíbí se mi její účes a ty kostýmky stojej za prd. Moje žena bohužel nemůže prcovat ve Slavii, protože dělá v Deloitte. Já bych pro Slavii i pracoval, možná i za míň než mám teď (zas tak moc to neni). Snad se to jednou splní. Jinak souhlasim, že to tisíckrát je hovadina - ale je to nadsázka. Jediná věc, která je tisíckrát lepší než druhá je Slavia než Sparta. To budeš souhlasit ne?!

          • Re: Tak to je síla :-))

            kerouac     před 17 lety 07.03.2007 07:31 |  
            0 0

            :-)), tak to máš zatraceně recht :-))

  12. Bohužel nepřesvědčila

    (host)     před 17 lety 05.03.2007 19:19 |  
    0 0

    Je mi líto, ale po přečtení rozhovoru a především ohlédnutím se za její uplynulou činnost, mě Alice Tomasová nepřesvědčila, že je nejlepší volbou pro pozici, kterou zastává. A slovo nejlepší zdůrazňuji, protože je možná "dobrá", ale při aspiracích jaké určitě většina z nás pro klub má to nestačí.
    Myslím si že už současné staveniště v Edenu je první velká hodnota, kterou může Slavie nabídnout už dnes, i když to zní směšně, a přijde mi, že to lidé ve vedení přehlíží.

    Spíš než vyhlížení budoucnosti, plánování a hledání příležitostí se náš marketing soustředí na udržování statu quo, kde je ale laťka hodně nízko.

    Odpovědi jako fotbalová korupce a celková atmosféra ve fotbalu mi připadají více než alibistické a hlavně špatné tím že se Slavie do marastu řadí místo aby se snažila profilovat v opačném světle.

    Otevřeně říkám, že pro marketing potřebujeme někoho jiného a to se pro mě týká i našeho tiskového mluvčího, sorry, toť můj názor.


    tomahu

    • Snad presvedci jini

      (host)     před 17 lety 06.03.2007 14:44 |  
      0 0

      Uz sem se tady ke clanku vyjadroval. Neni jedina , ktera nas presvedcila o sve nekompetenci. i proto je Slavie spise mezi ceskymi velkokluby v teto veci spise mezi temi poslednimi.Presto cekat temer rok na novy stadion je blbost a verim, ze lze minimalne zvysit navstevy na prumerne 4500 az 5000, chce to jen vice napadu, ale i tak by toto navyseni prineslo klubu pres 2 miliony korun, ktere nutne potrebuje.