O Slavii

Do přípravy se zapojí i hráči béčka

V pondělí začíná Slavii letní příprava, která vyvrcholí boji o třetí předkolo Ligy mistrů. Do přípravy se zapojí několik hráčů z B týmu, kteří se tak mohou poprat o svou šanci. Někteří však začátek nestihnou kvůli mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě.

Čtyři hráči byli nominování na mistrovství světa dvacetiletých, jedná se o Petra Jandu, Marka Suchého, Marcela Gecova a Michala Helda. Slavii se však nelíbí, že jedou i hráči, kteří byli dlouho zranění a hrozí, že se jim zdravotní problémy vrátí Chyběli by pak Slavii v předkole Ligy mistrů. Jedním z nich je Marek Suchý, který se rychle léčí a navíc má speciální karbonovou masku vyrobenou v Německu. "Náš klíčový obránce je po velmi vážném úrazu, klub rozumí jeho touze hrát na prestižním šampionátu, přesto má obavy z toho, zda na něj bude dobře připraven, čtyři týdny totiž netrénoval," uvedl manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal v tiskovém prohlášení. Stejný je i případ u Petra Jandy, kterému skončila sezona ve 29. kole pro zranění kotníku. Klub na druhou stranu samozřejmě těší, že nás mohou reprezentovat na mistroství světa. "Jsme rádi, že máme tak kvalitní hráče, bez kterých se reprezentace neobejde, na druhou stranu se bojíme toho, aby se jejich nedávná zranění na náročném turnaji neobnovila," doplnil Zlámal. U výše jmenovaných je problém, že nejdříve se vrátí ze zámoří 8. července, pak budou potřebovat i čas na dovolenou a aklimatizaci, takže do přípravy se budou moci zapojit až v závěrečné fázi. Navíc herní soustředění v Německu začíná již 16. července!

Do přípravy se však zapojí talentovaní mladí hráči ze slávistické juniorky. O příležitost se poperou Lukáš Vácha, Tomáš Jablonský, Ondřej Vrzal, Michal Šmíd, Jakub Diviš a Jiří Studík. Našemu webu to prozradil Miroslav Držmíšek, vedoucí A mužstva. Do přípravy se tak zatím nezapojí třeba bratři Dejmkové či Karel Kratochvíl, vracející se z hostování z Kladna.

Začátek přípravy nestihne zatím ani další talent slávistické líhně - Milan Černý. Ten nadále rehabilituje v Regensburgu.

O pár dní později možná do přípravy zasáhnou slovenští reprezentanti Matej Krajčík a Dušan Švento, kteří jsou po kvalifikačním utkání s Německem, které se hrálo 6. června, poměrně unaveni. K odpočinku by měli přibližně jen deset dní, což není mnoho.

Slavii začíná příprava již v pondělí 18. června, kdy se koná i tisková konference. Jak už bylo oznámeno, v přípravě se utkáme třeba s gruzínským týmem Amery či německou Bochumí. Druhé předkolo Ligy mistrů je na programu 31. července či 1. srpna.

Komentáře (4)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Do přípravy se zapojí i hráči béčka

    (host)     před 17 lety 15.06.2007 07:22 |  
    0 0

    Zdravím, mám jen takovou malou poznámku, Milan Černý není jistě "další talent slávistické výhně", ale slávistické líhně:-)) Thomas

  2. Re: Do přípravy se zapojí i hráči béčka

    (host)     před 17 lety 15.06.2007 22:17 |  
    0 0

    Zajímalo by mě, co je na tom pravdy.Jak píše to hovado Vandas na www.totalsport.cz . Jestli máme opravdu tak amaterské vedení(Doležal a spol.)

    • Re: Do přípravy se zapojí i hráči béčka

      (host)     před 17 lety 15.06.2007 22:56 |  
      0 0

      myslim si, ze pravdy je na tom hodne. napriklad Suchy netrenoval pouze dva tydny a ne mesic, jak jsme se mohli nekde docist. Cela ta akce zverejnena do medii je absolutne postavena na hlavu.

      • Re: Do přípravy se zapojí i hráči béčka

        mart     před 17 lety 17.06.2007 15:49 |  
        0 0

        Take si myslim, ze je to cele postavene na LZI. Narozdil od pana Skramlika si ale dovoluji uvazovat. Musim si tede polozit pomerne jednoduchou otazku. Hracuv agent tvrdi, ze Slavia Sucheho nechce, a vlastne ve stejne vete uvadi, ze Slavia odmita dat do smlouvy klauzu na 30 milionu. Kdo tedy lze? Myslim, ze odpoved je na snade. Pane Skramlik po ranu radeji nic nepiste. Kocovina je svinstvo.mart