O Slavii

Slavia zahájila přípravu

Fotbalisté Slavie se dnes sešli na Strahově, aby se připravili na boje o ligu mistrů. Na tiskové konferenci prodloužil smlouvu o dva roky Stanislav Vlček a generální ředitel Petr Doležal zopakoval zájem o posílení kádru zkušeným Šmicerem a Holeňákem.

Slavia má nadále velký zájem o Vladimíra Šmicera, který čeká, zda neobdrží atraktivní nabídku ze zahraničí. Přeci jen by si rád dokázal, že nadále má na to hrát třeba ve Francii. Lákadlem je pro něho i Ivan Hašek, takže pokud získá angažmá, možná za ním zavítá právě i Šmicer. "Jednání probíhají. Zatím čeká, zda nejpřijde lukrativní nabídka ze zahraničí," uvedl generální ředitel Petr Doležal. "Rádi bychom to ukončili co nejdříve. Pravděpodobně s námi odjede na soustředění do Krkonoš a snad to do konce týdne vyřešíme," doplnil.

Velký zájem je o Miroslava Holeňáka, se kterým mluvil i Stanislav Vlček. "Mluvil jsem s ním, protože se známe. Byl to spíše kamarádský rozhovor, žádné přemlouvání. Teď záleží na něm, jak se rozhodne. Slavia zájem má, určitě by nám pomohl," uvedl. On sám s klubem dnes podepsal smlouvu na další dva roky. "Odmítl jsem plno nabídek, rozhodla rodina a sportovní cíle. Navíc nabídka Slavie byla výborná," doplnil.

Ze Slavie možná odejde Tomáš Hrdlička, klub však o něho má zájem. "Tomáš má konkrétní nabídku, ale ještě se nerozhodl. Odpoledne se dostaví se svým manažerem a budeme zase jednat," řekl Doležal. Letní přípravu však u nás zahájil.

Do přípravy se zapojili i před pár dny zmínění mladí hráči Tomáš Jablonský, Lukáš Vácha, Michal Šmíd, Jiří Studík a Ondřej Vrzal. Martin Latka však naplno zatím nemůže trénovat, doléčuje si zranění stehenního svalu. "Do konce měsíce nebudu nohu zatěžovat, jen chodit do posilovny. Pak začnu postupně s tréninkem," uvedl Martin Latka.

Včera odehrál Michal Švec celý zápas na mistroství Evropy v Nizozemsku proti Itálii, k týmu se připojí po návratu a menším odpočinku. Stejně na tom jsou nominovaní hráči, kteří se účastní mistrovství světa do 20 let v Kanadě.

Slavia ve středu odjede na soustředění do Krkonoš, první přátelské utkání sehraje 1. července proti Teplicím. Následně se zúčastní turnaje v Čelákovicích. Pak nás čekají třeba FC Amery, Kladno či Most. Od 15. do 21. července budeme na herním soustředění v Německu. První ostrý start přijde na řadu 31. července či 1. srpna.

Komentáře (2)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slavia zahájila přípravu

    dejva     před 17 lety 18.06.2007 16:12 |  
    0 0

    no tak prosím, s tím šmícou to vypadá velice nadějně:-))

  2. Re: Slavia zahájila přípravu

    (host)     před 17 lety 20.06.2007 14:27 |  
    0 0

    a já vám povím, že poslední prohlášení a komentáře ve mne vzbuzují pocit radosti!:o) většina lidí poslední dobou jen nadávala, malovala čerta na zeď. Ale den roste jako z vody, udrželi jsme mančaft+ to vypadá nadějně i co se týče posil. Ještě trochu štěstí při losu, víc sešívených na každém mači a bude to OK! amon