Ženský fotbal

Slávistky rozdrtily Brno!

Fotbalistky Slavie týden před derby předvedly parádní výkon a doslova rozdrtily nepříjemné Brno 7:0! Dvě branky vstřelila Pěničková a Divišová, po jedné přidaly Holečková, Šeranová a Tomášková. Juniorky proti stejnému soupeři remizovaly 1:1. Prohlédněte si 22 fotografií ze zápasu A týmu a také 17 fotografií ze zápasu juniorek.

Zápasový report:
Slávistky nastoupily v téměř kompletní sestavě, chyběla pouze Lucie Tesková, na hřišti nepříjemného Brna. Nakonec to pro nás dopadlo více než dobře. Od začátku zápasu jsme byli lepší, vytvářeli si více šancí, ale skórovat se nám nedařilo. Soupeř se prakticky do zakončení nedostal, defenziva týmu fungovala dobře, pouze po výjimečných nevynucených chybách se pokusil ohrozit bránu, ale pokaždé jsme nebezpečí zažehnali. Po vstřelení první slávistické branky se hráčky uklidnily a mohli jsme předvádět nadále pohledný fotbal.

Ve druhém poločase jsme velice rychle vstřelili třetí branku a o výsledku utkání tak bylo definitivně rozhodnuto. Díky velkému nasazení a bojovnosti jsme přidali další branky, takže výsledkem bylo opravdu velké vítězství, možná i nejvyšší proti tomuto soupeři. Teď je však třeba zmobilizovat všechny síly - příští týden, v sobotu 12. dubna, nás čeká pražské derby proti Spartě v Uhříněvsi.

Vyložené šance:
3. minuta - Holečková posunula míč k Budošové, která ihned přenesla za obranu na Šeranovou, ta však v jasné situaci překopla branku i brankářku.
13. minuta - Pěničková hlavou přihrála Voňkové, která si obhodila obránkyni a dostala se před bránu, trefila však pouze vyběhnutou brankářku.
18. minuta - Další rychlá akce, Budošová z první dávala Holečkové, která trefila brankářku a následně Benýrová dorážela nad bránu.
25. minuta - Brankářka odkopávala v tísní míč před Voňkovou, ten se dostal k Budošové, která hned z první ze 40 metrů vystřelila na bránu, od země odražený míč se otřel pouze o břevno.
68. minuta - Po zbytečné ztrátě míče šla z úhlu Svobodová sama na Zbořilovou, ta jí však vychytala.

Brankové situace:
22. minuta - Budošová parádně za obranu uvolnila Holečkovou, která prostřelila vybíhající brankářku. 0:1.
36. minuta - Tentokrát vyslala obloučkem Voňková za obranu Šeranovou, která přehodila vybíhající brankářku. 0:2.
48. minuta - Aktivní Voňková vybojovala míč, přihrála volné Divišové, která se tváří v tvář brankářce nemýlila. 0:3.
59. minuta - Po přihrávce ze středu hřiště se dostala do vápna Divišová, obešla i brankářku, která jí faulovala. Následnou penaltu bez problému proměnila Pěničková. 0:4. Foto č. 18.
71. minuta - Po standardní situaci Bottové se hlavou prosadila Pěničková. 0:5. Foto č. 20.
80. minuta - Velice vydařená akce, po přihrávce Tomášková ihned z první dávala Divišové, šla sama na bránu, ale v zakončení pouze trefila brankářku, k odraženému míči se dostala znovu Tomášková a dorazila mezi tyče. 0:6.
90. minuta - Parádička na závěr, Divišová na hranici vápna předvedla "Zidanovku", zbavila se dvou obránkyň, následně si obehrála i brankářku a zavěsila do prázdné brány. 0:7

Brno - Slavia 0:7 (0:2)
Slavia:
Zbořilová - Přibyslavská (51. Zubková), Králová, Pincová, Benýrová - Šeranová (60. Bottová), Pěničková, Budošová (75. Nováková), Holečková (72. Tomášková) - Voňková, Divišová
Branky: 48. a 90. Divišová, 59. (pen.) a 71. Pěničková, 22. Holečková, 36. Šeranová, 80. Tomášková
ŽK: 70. Zelená, 73. Širůčková - 9. Přibyslavská, 83. Zubková
Střely celkem (na bránu): 3 (1) - 19 (13), rohy: 2 - 2


Juniorky:
Juniorkám se vstup do utkání příliš nevydařil, Brno bylo aktivnější a mělo více míč pod kontrolou, ale k ohrožení branky se nedostalo. Dlouho se to neměnilo a byl to spíše boj o střed hřiště. Změna nastala v 19. minutě, když Komárková parádně utekla po pravé straně, předložila míč na malé vápno Tomáškové, ta však trefila pouze pozornou brankářku, míč se ale vrátil zpět ke Komárkové, která doklepla do odkryté branky. Od té doby jsme byli jasně lepší, soupeře dostali pod tlak, ale chyběla tomu koncovka, do které jsme se těžko dostávali. Brno se párkrát dostalo před naší bránu a bohužel využilo jeden z rohů, ve 37. minutě jsme propadli na malém vápně a na zadní tyči brněnská hráčka skórovala. Přesto jsme mohli o chvíli později přidat druhou branku, Veronika Stanková zahrála standardku z úhlu, ale trefila jen tyč.

Ve druhém poločase už nebyl k vidění pohledný fotbal, prakticky jsme nezaznamenali ani jednu šanci, pouze výjimečně plachtila střela mimo tyče. Byl to boj ve středu hřiště, ale byli jsme po celou dobu lepší, ke vstřelení klíčové druhé branky to však bohužel nevedlo, takže jsme si nakonec připsali pátou remízu v sezoně.

Brno - Slavia 1:1 (1:1)
Slavia:
Šolcová - Kulichová, Mádlíková, Stanková, Dvořáková - Komárková (50. Marková), Kuklová (67. Ondrášková), Týlová, Bělohlávková, Tomášková - Nováková (62. Burešová)
Branka Slavie: 19. Komárková
Střely celkem (na bránu): 6 (2) - 7 (4), rohy: 5 - 6

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)