Ženský fotbal

Slávistky vyhrály v Pardubicích

Fotbalistky Slavie po zaváhání v minulém kole zabraly a bez problémů porazily Pardubice 6:0, když dvě branky dala Holečková, po jedné přidaly Divišová, Voňková, Pěničková a Šeranová. Juniorky potvrdily výsledek z derby a tentokrát vyhrály 3:1.

Zápasový report:
První poločas nenabídl pohledný fotbal. Slávistky se dlouho nedostaly do tempa, chyběl pohyb, větší nasazení a snaha o zakončení. Jediná přímá střela na branku v prvním poločase skončila gólem, více jsme si nevytvořili. Soupeř byl úplně neškodný, nedostal se k žádném zakončení a nevybojoval si ani roh. Kromě vstřelené branky stojí za uvedení situace z 29. minuty, kdy Divišová utekla po lajně, ale Budošová přihrávku nedokázala v pádu usměrnit mezi tyče. Jinak to byla bída.

Po trochu hlučnějším proslovu trenéra v kabině nastoupila do druhého poločasu jiná Slavia, ihned od úvodu jsme soupeře napadali a získávali míč. Holky začaly běhat, dokázaly si dát lepší přihrávky do nohy a hlavně si vytvářely brankové sitauce. Od 50. minuty již o výsledku bylo rozhodnuto, pak jsme navíc během čtrnácti minut přidali čtyři branky, ale radovat jsme se mohli i vícekrát. Do šancí se dostala Divišová, Voňková či Holečková. Výkon ve druhém poločase byl vydařený a jen škoda, že jsme zaspali ten první.

Brankové situace:
21. minuta - Po rohu vybojovala míč Holečková, ve vápně obešla obránkyni a z blízka prostřelila brankářku. 0:1.
50. minuta - Benýrová poslala parádní centr do vápna, kde zůstala osamocená Divišová. Její zakončení bylo ukázkové, trafila pravý horní růžek domácí branky. 0:2.
63. minuta - Divišová zatáhla míč po pravé straně, dostala se do vápna, kde vybídla ke skórování Voňkovou, která se z pár metrů nemýlila. 0:3.
70. minuta - Po centru Voňkové zakončovala do prázdné branky Holečková. 0:4.
73. minuta - Ve středu hřiště vybojovala Pěničková míč, před vápnem se zbavila obránkyně a parádní střelu do šibenice nedala brankářce šanci. 0:5.
77. minuta - Střídající Kulichová přesnou přihrávkou z vlastní poloviny vyslala do brejku Šeranovou, která v pohodě prostřelila vybíhající brankářku. 0:6.

Pardubice - Slavia 0:6 (0:1)
Slavia: Zbořilová - Přibyslavská (56. Bottová), Králová, Pincová, Benýrová (69. Kulichová) - Šeranová, Pěničková, Budošová (63. Tesková), Holečková (73. Mészárosová) - Divišová, Voňková
Branky: 21. a 70. Holečková, 50. Divišová, 63. Voňková, 72. Pěničková, 77. Šeranová
Střely na branku: 1:10, mimo branku: 1:6, rohy: 2:6


Juniorky:
Juniorky Slavie pokračují v dobrých výkonech v jarní části soutěže, po vítězství nad Spartou potvrdily body i v utkání v Pardubicích. Od úvodu byly holky lepší a měly častěji míč na kopačkách. Soupeřky se k naší bráně prakticky nedostaly, pouze vystřelily jednou mimo branku. Slávistky byly efektivnější, ve 26. minutě se po rohu Stankové prosadila zblízka Nováková. A tři minuty před poločasem po centru Týlové se nemýlila Tomášková.

Ve druhém poločase jsme byli stále lepší a hned po čtyřech minutách přidali třetí pojišťovací branku, když Čmakalová se před vápnem uvolnila a přesnou střelou k tyči překonala brankářku. Zápas jsme měli pod kontrolu, ale další branky jsme nedokázali přidat. Pardubice občas zazlobily, ale až druhá střela na branku skončila gólem, v 75. minutě se před vápno dostala Trojáková a nechytatelnou střelou k tyči překonala Šolcovou. Juniorky si tak pojistily třetí místo, důležitý zápas je však čeká za čtrnáct dní na hřišti čtvrtého Slovácka.

Pardubice - Slavia 1:3 (0:2)
Slavia: Šolcová - Kulichová (41. Beránková), Stanková, Čmakalová, Dvořáková - Komárková (49. Ondrášková), Kuklová, Týlová, Bělohlávková, Tomášková (41. Mádlíková) - Nováková (59. Burešová)
Branky: 75. Trojáková - 26. Nováková, 37. Tomášková, 44. Čmakalová
Střely na branku: 2:7, mimo branku: 1:3, rohy: 0:8

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)