Ženský fotbal

Slávistky porazily Hradec

Fotbalistky Slavie po zaváhání v posledním zápase vyhrály nad Hradcem Králové bez problémů 4:0. Dvě branky vstřelila Tesková, po jedné přidaly Divišová a Pěničková. Slávistky díky výhře postoupily také do finále Poháru ČMFS, kde se utkají se Spartou. Juniorka vyhrála 5:2.

Slávistky v zápase začaly aktivně, ve třetí minutě ohrozila poprvé bránu Divišová, o dvě minuty později už se radovala, když po přihrávce Budošové využila samostatný brejk. I nadále jsme si vytvářeli příležitosti, branku jsme ale nedali. Hradec byl dlouho neškodný, poprvé zahrozil až ve 35. minutě, kdy utekla Nepokojová, ale Zbořilová parádně zasáhla. O dvě minuty později jsme se radovali, po akci Šeranové, Budošové a Teskové posledně jmenovaná zakončovala. Další pokusy do konce poločasu zůstaly nevyužity.

Druhý poločas hosté zlobili, ale i slávistky byly nebezpečné. Střela Budošové skončila nad bránou, dva pokusy Teskové brankou neskončily. V 55. minutě trefila Budošová tyč. Rozhodující okamžik nastal v 76. minutě, kdy po faulu na Divišovou zahrála standardní situaci Pěničková a nemýlila se. O tři minuty později po přihrávce Divišové přidala svou druhou branku Tesková.

Slavia - Hradec Králové 4:0 (2:0)
Slavia: Zbořilová - Kulichová (85. Mézsárosová), Králová, Pincová, Benýrová - Šeranová (81. Bottová), Budošová (83. Hušková), Pěničková, Tomášková (79. Holečková) - Tesková, Divišová
Branky: 37. a 79. Tesková, 5. Divišová, 76. Pěničková


Juniorky:
Zápas juniorek měl od začátku jednoznačný průběh. Již ve třetí minutě vstřelila úvodní branku Nováková, jen o chvilku později využila chyby v rozehrávce soupeře Voňková. Místo očekávaného uklidnění se nám ale příliš nedařilo kombinovat, hra byla poměrně neurovnaná a děvčata se uchylovala k nakopávaným míčům. Po půl hodině hry přidala třetí gól Kuklová a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Po přestávce sešívané juniorky konečně předvedly několik pěkných kombinací, ale paradoxně po nedorozumění v slávistické obraně soupeř snížil. Jenže jako odpověď přišly dvě rychlé branky Voňkové a Novákové a další vyložené šance, které ovšem již zůstaly nevyužity. Konečnou podobu výsledku pak dala další individuální chyba, po které Hradec snížil na vzhledem k průběhu milostivý rozdíl tří branek.

Slavia - Hradec Králové 5:2 (3:0)
Slavia: Šolcová - Komárková (60. Ondrášková), Stanková, Beránková (61. Mádlíková), Dvořáková (68. Palková) - Bělohlávková - Týlová, Kuklová, Nováková, Plzáková (51. Burešová) - Voňková
Branky: 3. a 58. Nováková, 7. a 54. Voňková, 30. Kuklová - 52. Prouzová, 71. Legerská
Střely na bránu - 6:3, střely mimo bránu - 3:1, rohy - 2:2

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)