Ženský fotbal

Veronika Přibyslavská míří do USA

Fotbalovou Slavii opouští dlouholetá slávistka Veronika Přibyslavská a míří za velkou louži do USA, kde získala sportovní stipendium a kromě studia ji čeká fotbal za univerzitní tým. Na svou zahraniční misi se vydá v pondělí krátce po poledni ...

Veronika Přibyslavská se do Slavie dostala ve svých čtrnácti letech. Zezačátku nastupovala v B týmu, první minuty za A tým odehrála v patnácti letech. Napevno se do prvního kádru zařadila v šestnácti letech, kde se postupně dostala do základní sestavy. Nejdříve nastupovala v útoku a poté v záloze, ale své místo nakonec našla na pravém bekovi. Za A tým odehrála celkem 83 zápasů a vstřelila sedm branek. Prosadila se i do reprezentace do 19 let, za kterou odehrála 18 zápasů, vstřelila tři branky a v závěru byla dokonce kapitánkou. Připsala si start i za reprezentaci A, a to proti Německu.

Pro samotný klub je to ztráta, byla důležitou členkou základní sestavy, ale Slavia nebránila v možnosti vyzkoušet si zahraniční angažmá a získat neocenitelné zkušenosti do života. "Je to pro nás ztráta, patří do základního kádru. Verče přejeme hodně úspěchů v USA. Bude těžké ji nahradit, ale poradíme si s tím," řekl trenér Martin Šeran.

Odcházíš do USA, kam přesně a co tam budeš všechno dělat?
Odjíždím do Kentucky a budu studovat na Murray State University a zároveň za ni hrát i fotbal. Kromě studia zatím nevím, co přesně budu dělat, každopádně budu bydlet na koleji a má spolubydlící je také nový přírůstek do týmu a pochází z Norska.

Máš informace, jakou úroveň bude mít místní univerzitní klub?
Hrají nejvyšší univerzitní soutěž, minulý rok postoupili. Více jsem zatím nedokázala zjistit, měla jsem hodně zařizování kolem svého přesunu do Ameriky.

Jak dlouho tam budeš působit?
Škola je na čtyři roky s tím, že stipendium mám zatím podepsané na rok...

Pokud budeš tedy zvládat studium, můžeš tam být až čtyři roky ...
Přesně tak, pokud to budu zvládat, můžu tam být celé čtyři roky.

Mluvila jsi s trenérkou o tvé úloze v týmu?
S trenérkou jsem v kontaktu od začátku, domlouvaly jsme spolu veškeré věci, co byly potřeba a samozřejmě se mě ptala, jaký post hraji ve Slavii. Více jsme se o tom konkrétně nebavily.

Jak se těšíš na americký život? Nebojíš se, že propadneš hamburgerům?
Tak já myslím, že hamburgerům jsem propadla už i tady (úsměv). Ale těším se, bude to velká zkušenost. A možná to pro mě bude do února trochu těžký, protože tam je plnoletost od 21 let. Takže si ještě půl roku počkám, než budu moct jít někam do baru (úsměv).

Jsi ráda, že se s fotbalem dostaneš do zahraničí a navíc získáš velké zkušenosti do života?
Určitě jsem ráda, i když z toho mám trochu respekt. Začátek pro mě bude těžký, ale zároveň velká zkušenost a doufám, že mi to do života pomůže.

Ve Slavii působíš od svých čtrnácti let, jak se ti bude odcházet, co všechno musíš opustit?
Bude to pro mě hodně těžké, protože Slavie je pro mě srdeční záležitost. Navíc teď je tam skvělá parta. Určitě mi budou holky chybět, ale i trenéři  A samozřejmě tréninky, cesty autobusem na zápas, soustředění, ale i naše hra. Ale jsem si jistá, že spolu zůstaneme v kontaktu, prostřednictvím internetu.

Ve Slavii jsi toho hodně zažila, na co budeš vzpomínat? Na co třeba nezapomeneš?
Tak já myslím, že vzpomínat budu na všechno, ať už dobrý nebo zlý... Ale na co se zapomenout nedá, je například turnaj v Itálii, kde jsme si se Slováckem navzájem fandily, nebo třeba poslední soustředění ve Vrchlabí... Mohla bych tady toho vyjmenovat opravdu spoustu.

Budeš v USA nadále sledovat výsledky Slavie jak holek, tak chlapů?
Českou ženskou ligu i ligu mužů si ujít nenechám. Budu oběma SKS týmům fandit na dálku a doufám, že chlapi obhájí titul a holky ho taky vyhrají.

Verčo, hodně štěstí! A těšíme se, až se vrátíš, v týmu své místo budeš mít stále rezervované.

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Veronika Přibyslavská míří do USA

    ElvisPresley     před 16 lety 17.08.2008 10:07 |  
    0 0

    Fotbalová kráska odchází za velkou louži. Veroniko, děkujeme za to, cos pro dívčí fotbal ve Slavii udělala a přejeme úspěšný nejen fotbalový život v USA!!!

  2. Re: Veronika Přibyslavská míří do USA

    coolair     před 16 lety 17.08.2008 10:15 |  
    0 0

    Verča je hrozně milá, sympatická a krásná slečna, je škoda, že odchází. Ale budou to pro ni neocenitelné zkušenosti, takže - Verčo, hodně štěstí!

  3. Re: Veronika Přibyslavská míří do USA

    LukySKS     před 16 lety 17.08.2008 11:05 |  
    0 0

    To jsem z toho celý smutný:( Tak hlavně at se daří!:)

  4. Re: Veronika Přibyslavská míří do USA

    Coudy_no1 (přítel SN)     před 16 lety 17.08.2008 11:08 |  
    0 0

    hodně štěstí a ať se daří Verčo;-)

  5. Re: Veronika Přibyslavská míří do USA

    KING25     před 16 lety 17.08.2008 12:20 |  
    0 0

    Tak Verče to přeji a bude to pro ní určitě obrovská zkušenost a zaslouží si jí. Já si myslím, že Verča je mazaná holka a tak stím barem to zase až takový problém nebude :-) Tak přeji hodne štěští a a zpoustu skvělých žážitků za ty minimálne 4 roky!

  6. Re: Veronika Přibyslavská míří do USA

    jirkapou     před 16 lety 17.08.2008 17:22 |  
    0 0

    kurna ta je pěkná :-) tak at se jí tam daří teda :-)