Ženský fotbal

Juniorka se vrátila z Německa

Juniorky Slavie přes víkend absolvovaly krátké herní soustředění v německém Norimberku a sehrály s místním mládežnickým týmem dva zápasy.

Hostitelé se o nás postarali parádně, v pátek jsme měli zajištěnou večeři, v sobotu dopoledne proběhla organizovaná prohlídka Norimberka. Odpoledne proběhl první zápas proti mládežnickému týmu Norimberku a večer společná večeře slávistek i domácích hráček. Zajímavý program byl završen nedělním dopoledním utkáním proti stejnému týmu posilněnému o hráčky, které byly na výběru Bavorska. Zápasy se odehrály v tréninkovém areálu Norimberku, kde v neděli také trénoval A tým mužů.

"Celý víkend byl opravdu podařený. Domácí se o náš tým skvěle starali, atmosféra byla velmi příjemná. Jsme rádi, že jsme opět měli možnost porovnat možnosti našich hráček s kvalitním soupeřem. Již nyní se těšíme na plánovanou zimní odvetu," řekl Martin Svoboda.

Sobota, 23.8.2008
Norimberk U17 - Slavia U19 3:4 (2:1)
Slavia:
Šolcová - Marková (41. Jíchová), Mádlíková (41. Stanková), Beránková, Dvořáková - Ježdíková (41. Komárková), Bělohlávková (44. Palková), Kuklová, Ondrášková (41. Čmakalová), Plzáková - Burešová (61. Marková)
Branky: 15., 16., 57. Norimberk - 5. Dvořáková, 49. Kuklová, 50. a 80. Čmakalová

Slávistky nastoupily do utkání dobře, hned v páté minutě se po rohu prosadila Dvořáková střelou na vzdálenější tyč. Pak jsme přestali hrát, čehož domácí využili a během dvou minut dokázali otočit utkání. Do konce poločasu jsme byli v útlumu a moc si toho nevytvořili. Do druhého poločasu jsme prostřídali a hra se zase zlepšila. Během dvou minut holky dokázaly také otočit utkání, nejdříve Kuklová po rohu Komárkové zakončovala do prázdné branky, když hodně ve vápně práce udělala Čmakalová. Následně Komárková donutila obranu k chybě, po špatné rozehrávce se k míči dostala Čmakalová a sama před brankářkou bez problémů skórovala. Domácí dokázali vyrovnat po dalším zaváhání v obraně, přesto jsme vyhráli, v poslední minutě Čmakalová vybojovala míč a i tentokrát brankářku překonala.


Neděle 24.8.2008
Norimberk U17 - Slavia U19 3:1 (0:1)
Slavia:
Šolcová - Vandasová, Beránková (41. Mádlíková), Stanková (62. Plzáková), Dvořáková (41. Palková, 72. Marková) - Komárková (41. Pohanová), Čmakalová, Ondrášková (53. Komárková), Kuklová (73. Ondrášková), Plzáková (41. Běhohlávková) - Marková (41. Burešová)
Branky: 53., 57., 68. Norimberk - 3. Plzáková

Zápas jsme začali dobře, hned ve třetí minutě se prosadila Plzáková, když střílela z první po přihrávce Kuklové přesně k tyči. Hra byla poměrně vyrovnaná, ale o něco více měly ze hry slávistky. V závěru poločasu po uvolnění Kuklové šla sama na bránu Marková, ale brankářku nepřekonala. Ze začátku druhého poločasu parádně střílela Burešová, ale to bylo pro další minuty všechno. Soupeř kombinační hrou byl nebezpečný a bohužel jsme soupeři usnadnili vyrovnání, po chybném rozehrání naší brankářky střílely hráčky Norimberku do prázdné branky. O chvíli později jsme opět zaváhali a už jsme prohrávali. Přes snahu jsme vyrovnat nedokázali, ale naopak dostali třetí branku.

"V obou zápasech jsme vystřídali 16 hráček a udělali si tak obrázek o aktuální formě. V prvním utkání jsme hráli dlouho ustrašeně, po změně stran a prostřídání jsme ale získali na jistotě a předvedli velmi kvalitní výkon a po zásluze vyhráli. Druhé utkání už tak povedené nebylo, dařilo se nám pouze prvních 25 minut, ve zbytku zápasu už nás soupeřky přehrávaly. Každopádně byly tyto dva souboje pro nás velkým přínosem," ohodnotil dvojutkání trenér Svoboda.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: online přenos s Bohemians

    Darren7     před 16 lety 25.08.2008 16:28 |  
    0 0

    Zdravím, nevíte jestli na fotbalzive.cz není někde záznam našeho pátečního zápasu s Bohemians ? všechny ostatní zápasy jsem tam našel, ale náš ne :(

    díky