Ženský fotbal

Žákyně se vrátily ze soustředění

Slávistická mládež má za sebou soustředění v Desné u Tanvaldu a týden před startem ligy je připravena na mistrovské zápasy. Prohlédněte si 23 fotografií.

Soustředění pro starší žákyně probíhalo od neděle 24. srpna do soboty 30. srpna, mladší žákyně zde trávily čas do čtvrtka 28. srpna. Každý den byl dvoufázový trénink, holky pokaždé makaly na hřišti, ke kterému musely doběhnout, takže vždy absolvovaly delší výběh. O večerech probíhala debata či různá hodnocení. Ve středu dopoledne bylo na programu volné dopoledne, takže holky mohly zajít do města.

Starší žákyně během soustředění také sehrály dva zápasy s Malou Skálou, které sice nevyhrály, ale soupeř to v dané sestavě byl silný. Zpestřením soustředění byla i návštěva z regionální televize, záznam ze zpráv si můžete prohlédnout pod odkazem pod článkem. Tréninkovou činnost oživily různé soutěže, po sečtení všech výsledků pak byla vyhlášena nejlepší trojice poslední den soustředění.

Mladší žákyně, které svůj tým stále tvoří a letos poprvé vstoupí do mistrovských zápasů v první lize mladších žákyň, odmakaly soustředění naplno a splnilo svůj účel. Děvčata také trénovala dvoufázově na hřišti a zlepšovaly své dovednosti.

Od čtvrtka do neděle pak ve stejném místě absolvovaly soustředění juniorky, které týden předtím byly na víkend v Německu. Nyní si tak můžete prohlédnout fotografie z této zahraniční návštěvy, kterých je celkem 29.

Záznam regionálním zpráv Liberecka (začátek v čase 16:16)

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Žákyně se vrátily ze soustředění

    zz     před 16 lety 31.08.2008 23:11 |  
    0 0

    Zaujala mě jedna věta, mladší žákyně měly taktickou poradu. Proč? Taktika má přijít na řadu v pozdějším věku, teď je třeba, aby měly radost ze hry, aby je fotbal bavil, naučily se práci s míčem. Třeba ve Španělsku žáci do 14 let nehrají soutěže, jen regionální turnaje, aby nebyli svazováni výsledky a taktikou. Navíc se trénuje jen na půli hřišti, aby se naučili mladí hráči dobře techniku s míčem. Proto hra Španělů je tak pohledná, proto jsou tak úspěšní v mládežnických kategoriích.

    • Re: Žákyně se vrátily ze soustředění

      (host)     před 16 lety 31.08.2008 23:13 |  
      0 0

      a

    • Re: Žákyně se vrátily ze soustředění

      Richi (admin)     před 16 lety 31.08.2008 23:14 |  
      0 0

      Tak jsem se blbe vyjadril ... tyto porady byly spis pro starsi zakyne .. opravim tu vetu.

      • Re: Žákyně se vrátily ze soustředění

        zz     před 16 lety 31.08.2008 23:25 |  
        0 0

        Doufám, že se Richi nezlobíš za připomínku. Prostě mladé žáčky i žákyně musí hlavně fotbal bavit a mít z něho radost. Je to stejné jako s výukou cizího jazyka, když do malého dítěte budou biflovat slovíčka místo zábavné formy výuky, tak ho to přestane bavit.

        • Re: Žákyně se vrátily ze soustředění

          Richi (admin)     před 16 lety 31.08.2008 23:36 |  
          0 0

          nezlobim ... vsak kdybys to videl, tak bys toto nepsal :-)) ... bylo to tam fajn a holky to bavilo :-)