Ženský fotbal

Slávistky rozdrtily Pardubice

Velice dobře vstoupily do sezony fotbalistky Slavie, v prvním zápase rozdrtily o několik hráček posílené Pardubice vysoko 10:0. Dvě branky daly Voňková, Krůzová, Holečková, Divišová, po jedné Budošová a Pěničková. I juniorky si zastřílely a vyhrály 8:3. Prohlédněte si 21 fotografií ze zápasu A týmů a 12 fotografií z juniorek.

Fotbalistky Slavie vstoupily do sezony úspěšně, navíc ve zbrusu nových dresech UMBRU i s logem Canaria Travel. V kádru chyběla Veronika Přibyslavská, která odešla do Ameriky, z hostování se vrátila Marcela Krůzová a předvedla se znamenitě. Výsledkově se premiérové utkání vydařilo náramně. Od úvodních minut jsme si vytvořili převahu, ale až teprve první branka nás uklidnila. Pak jsme soupeře zatlačili a přidali další branky, plno nadějných situací zůstalo nevyužito. Hodně jsme stříleli ze střední vzdálenosti, nebezpečně střílela dvakrát Pincová či jednou Budošová. Soupeř zahrozil pouze jednou, ale pokus skončil mimo branku.

Ve druhém poločase jsme začali výborně, během několika minut jsme přidali tři branky a soupeř definitivně odpadl a už nebyl ničeho schopen. Defenziva pracovala spolehlivě, nedopustila žádnou přímou střelu za celý zápas. Naopak v ofenzivě se dařilo, proto jsme nakonec dali celkem deset branek a k tomu navíc Budošová měla další velkou příležitosti a osm minut před koncem Pěničková trefila břevno a následně Nováková dorážela pouze do nohou brankářky. Vstřelené branky byly navíc krásné, takže přítomní diváci mohli být předvedeným výkonem slávistek spokojeni.

Brankové situace:
14. minuta - Po faulu na Pěničkovou ve vápně proměnila pokutový kop Lucie Voňková. 1:0
23. minuta - Králová zahrála standardní situaci, míč propadl vápnem a Krůzová následně hlavou překonala brankářku. 2:0.
30. minuta - Dlouhý míč po lajně hlavou prodloužila Voňková, Tesková se dostala do úniku a šla sama na bránu, brankářce udělala kličku, ale dostala se do velkého úhlu, míč však vrátila Budošové, která z malého vápna v pohodě zakončila. 3:0.
45. minuta - Krůzová zahrála standardní situaci ze strany, míč směřoval na bránu, před brankářkou chtěla hlavičkovat Pincová, míč však minula, ale zmátla brankářku a nestihla již reagovat na stále letící balón, který tak v pohodě dopadl do branky. 4:0.
47. minuta - Holečková získala na polovině soupeře míč, zatáhla k vápna a krásnou střelou vymetla šibenici. 5:0.
51. minuta - Pěničková poslala nádherný centr na zadní tyč, kde byla osamocená Divišová a z první z úhlu prostřelila Cvrčkovou. 6:0.
56. minuta - Krůzová ve vápně vrátila balón Voňkové, která zakončovala z vápna do branky. 7:0.
64. minuta - Před vápnem Budošová přiťukla Pěničkové, která z první parádně vystřelila k tyči, brankářka nedokázala zareagovat. 8:0.
83. minuta - Budošová zacentrovala do vápna, kam si naběhla Divišová a zblízka prostřelila brankářku. 9:0.
84. minuta - Dlouhý balón poslala do vápna Tomášková, kde byla osamocena Holečková a z úhlu parádně prostřelila Cvrčkovou. 10:0.

Slavia - Pardubice 10:0 (4:0)
Slavia:
Zbořilová - Kulichová (46. Mészárosová), Králová, Pincová, Benýrová - Divišová, Pěničková, Budošová, Krůzová (66. Nováková) - Voňková (57. Tomášková), Tesková (40. Holečková)
Branky: 14. pen. a 56. Voňková, 23. a 45. Krůzová, 47. a 84. Holečková, 51. a 83. Divišová, 30. Budošová, 64. Pěničková
Střely na branku: 22-0, mimo branku: 11-1, rohy: 8-1, fauly: 9-8
Diváci: 50
Rozhodčí: Kramlová - Šafránková, Hasíková

Juniorky:
Juniorky vstoupily do utkání skvěle, hned ve třetí minutě trefila Burešová břevno, ale o dvě minuty se konečně prosadila. Jenže hosté o sobě dali vědět a nebezpečnou situaci v poslední chvíli hasila Čmakalová. Hra pak ztratila na rytmu, takže jsme toho příliš neviděli, přesto těsně před svým vystřídáním vstřelila nádhernou branku opět Burešová, která po přiťuknutí Vytásková střelou pod břevno nedala brankářce šanci. Uběhly dvě minuty, Tomášková utekla po levé straně, poslala nadýchaný centr do vápna, kam si naběhla Komárková a zblízka překonala brankářku Trojákovou. Soupeř dokázal zareagovat tři minuty před koncem, kdy Drobná dalekonosnou střelou překonala Šolcovou.

Druhý poločas se nám vydařil, hlavně v úvodu, kdy jsme během sedmi minut vstřelili tři branky. Ve 42. minutě šel míč od Bělohlávkové přes Komárkovou k Vytáskové, která v těžké pozici dokázala zklopit míč a napálila ho suverénně pod břevno. 46. a 47. minuta znamenala další dvě povedené akce, nejdříve krásně centrovala na zadní tyč Komárková a Plzáková hlavičkovala k tyči, poté po dalším centru Ondrášková stejná střelkyně střílela nohou ke vzdálenější tyči. V 55. minutě jsme si vybrali slabší chvilku, nechali uniknout Drobnou a v samostatném úniku se nemýlila. V 64. minutě jsme předvedli další z řady hezkých akcí, Vytásková vyslala do levé strany Plzákovou, která následně vracela zpět před vápno, kam si stihla naběhnout opět Vytásková, míč však přiťukla do pravé strany na Komárkovou, která se podívala na postavení brankářky a nekompromisní střelou z hranice vápna vymetla šibenici hostující branky. Slovo si opět vzaly Pardubice, po zbytečné ztrátě míče následovalo rychlé přečíslení a po centru zakončovala do prázdné branky potřetí Drobná. Šest minut před koncem vybojovala na polovině soupeře míč Čmakalová, unikla po lajně a následně předložila ideální přihrávku Bělohlávkové, která zakončovala do prázdné branky. Zápas se nám celkem vydařil, ale nevyvarovaly jsme se individuálních chyb, které by se neměly opakovat.

Slavia - Pardubice 8:3 (3:1)
Slavia:
Šolcová - Marková, Stanková, Čmakalová, Dvořáková - Komárková, Kuklová (41. Ondrášková), Vytásková, Tomášková (41. Plzáková) - Nováková (48. Mádlíková), Burešová (32. Bělohlávková)
Branky: 5. a 29. Burešová, 31. a 64. Komárková, 46. a 47. Plzáková, 42. Vytásková, 74. Bělohlávková - 37., 55. a 68. Drobná
Střely na branku: 13-4, mimo branku: 6-1, rohy: 2-2, fauly: 2-8

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky rozdrtily Pardubice

    slaviator     před 16 lety 07.09.2008 20:03 |  
    0 0

    Mno, jen tak dál... :-)