Ženský fotbal

Starší žákyně v premiéře uspěly

Starší žákyně Slavie uspěly v premiérovém startu první ligy starších žákyň a v domácím utkání porazily Mělník 3:0. Dvě branky vstřelila Necidová, jednu přidala Čáslavská. Mladší žákyně naopak svůj souboj prohrály 1:2. Prohlédněte si 22 fotografií z obou zápasů.

Starší žákyně:
Úvod zápasu byl oboustranně opatrný a neviděli jsme mnoho šancí, spíše to byl boj na polovině hřiště. Poprvé se ke střele dostala Bažoutová ve 20. minutě, ale uspěla až na třetí pokus a navíc mířila přímo do náruče brankářky. 23. minuta byla divoká, nejdříve hostující Jindráčková hlavičkovala do tyče a hned poté Rzycká vypíchla obránkyni míč, šla sama na bránu, ale gólmanka Slavíková ji vychytala. Radovat jsme se mohli o pět minut později, kousek za vápnem rozhodčí odpískala ruku a k přímému kopu se postavila Necidová a její prudká střela se od břevna dostala kousek za brankovou čáru.

Druhý poločas se nám vydařil mnohem lépe, soupeře jsme pustili pouze k jednomu rohu, spíše útočily slávistky. Ve 43. minutě se prodrala do vápna Necidová a z lajny poslala podél branky na vzdálenější tyč míč na Čáslavskou, která v pohodě doklepla. Měli jsme i další šance, ale závěrečnou fázi se nedařilo dotáhnout. Definitivní rozhodnutí padlo v 57. minutě, kdy po odkopu Vlčkové dokázala Necidová strčit nohu mezi obránkyni a brankářku a posunula míč mezi nohy brankářky Slavíkové. V závěru vyslala ještě nebezpečnou střelu Večerová ze standardní situace. Slávistky tak získaly první cenné vítězství, za čtrnáct dní je čeká těžká Plzeň.

Slavia - Mělník 3:0 (1:0), hráno 2x35 minut
Slavia:
Šolcová - Lívová (64. Jedličková), Vlčková, Klesnilová, Kramperová - Šrámková (36. Večerová), Čáslavská (60. Mikšovská), Bažoutová (65. Havelková), Palková (58. Jášová), Rzycká - Necidová
Branky: 28. a 57. Necidová, 43. Čáslavská
Střely na branku: 10 - 1, mimo branku: 1 - 1, rohy: 11 - 2


Mladší žákyně:
Malé slávistky čekala velká premiéra, pro řadu hráček to bylo úplně první mistrovské utkání. Mělník měl ve svém řadu několik šikovných holčiček, přesto to byl vyrovnaný zápas. Holky se snažily a bojovaly, za odměnu se dostaly do vedení, když v 15. minutě prošla přes tři hráčky Jášová a dalekou střelou do šibenice nedala brankářce šanci. Bohužel jsme vedení neudrželi, v 17. a 21. minutě jsme neuhlídali nejlepší hráčku hostí Jablončíkovou, která si pokaždé naběhla na centru a nekompromisně zakončovala. I přes velkou snahu ve druhém poločasu se vyrovnat nepodařilo, i když bychom si to zasloužili.

Slavia - Mělník 1:2 (1:2), hráno 2x30 minut, na malém hřišti 7+1
Slavia: Šuleková - Bublová, Vajnerová, Schlitzová, Šimurdová, Urbánková, Molhancová, Řeháková, Jandusová, Čechová, Jášová, Havelková, Hrubá
Branky: 15. Jášová - 17. a 21. Jablončíková

Sobotní turnaj přípravek:
"Dne 6.9.2008 se uskutečnil první z pěti turnajů, které proběhnou během celé sezony. Turnaje se zúčastnily týmy Mělníka, Plzně, Hradce Králové, Slavie a největšího rivala Sparty. Odehráli jsme čtyři kvalitní utkání, i když se nám nepodařilo ani jednou zvítězit, tak jsme předváděli velice dobré výkony. Musím podotknout, že jsme měli nejmladší družstvo, a to až o dva roky mladší holky. Smekám před všemi účastnicemi turnaje, protože se hrálo v obrovském vedru a všechny holčiny do toho daly maximum. 5.10. se hraje druhý turnaj v Hradci Králové, tak pořádně potrénujeme a věříme, že se dočkáme i prvního vítězství. Ještě jednou všem našim hráčkám děkují trenéři a jsme na vás pyšní," řekl trenér přípravek David Šulek.

Naše výsledky:
Slavia-Plzeň 0:2
Slavia-Sparta 0:5
Slavia-Hradec 1:4 (gól Šuleková)
Slavia-Mělník 0:2

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Starší žákyně v premiéře uspěly

    zz     před 16 lety 07.09.2008 18:22 |  
    0 0

    Zdravím Richi,
    Necidová, má něco společného s Tomášem Necidem?Podle gólů bych řekl ano.

    • Re: Starší žákyně v premiéře uspěly

      Richi (admin)     před 16 lety 07.09.2008 18:24 |  
      0 0

      ségra :-)

      • Re: Starší žákyně v premiéře uspěly

        zz     před 16 lety 07.09.2008 18:26 |  
        0 0

        Díky, střelecké geny jsou znát.

        • Re: Starší žákyně v premiéře uspěly

          Sokrates55 (přítel SN)     před 16 lety 07.09.2008 19:19 |  
          0 0

          Když se na ni podíváte, tak je mu podobná. A to docela dost. Tak ať se jí daří. Také děkuji za informace. Sokrates55

  2. Re: Starší žákyně v premiéře uspěly

    jardaj     před 16 lety 07.09.2008 21:17 |  
    0 0

    Gratuluji SŽ k vítězství (trenérům i hráčkám), držím palce a ať se vám daří vytvořit minimálně stejně dobrou partu, jako byla loni v žákyňkách! A snad se mi podaří se na vás někdy podívat!