Ženský fotbal

Slávistky porazily i druhého nováčka

Fotbalistky Slavie po týdnu nastoupily proti dalšímu nováčkovi, tentokrát si zastřílely proti Jihlavě a áčko i juniorka vyhrály shodně 9:0. O branky A týmu se postaraly dvakrát Tomášková a Nováková, po jedné přidaly Budošová, Pincová, Holečková, Králová a Krůzová. Prohlédněte si 10 fotografií.

V sestavě chyběly zraněné Tesková s Voňkovou, v zahraničí je Vytásková. Fotbalistky Slavie vstoupily do utkání velice dobře, hned v páté minutě se dostaly do vedení, přičemž už to mohlo být klidně o tři branky. Hosté od samého úvodu urputně bránili od vlastního vápna, takže bylo jasné, že budeme pouze dobývat. Po první brance nám však vyschl střelecký prach, plno nebezpečných situací zneškodnila dobře chytající Pojezná. Největší převaha byla v úvodní čtvrthodině, kdy jsme mnohokrát vystřelili na branku, Pěničková dokonce dvakrát trefila břevno. I když se Jihlava prakticky nedostala na naší polovinu, tak k ideálnímu výkonu slávistek chybělo víc zdařilých akcí a vstřelených branek. Jen v prvním poločase jsme z patnácti střel mezi tyče dali pouze tři branky, přitom dalších osm pokusů skončilo mimo tyče. Ve druhém poločase jsme se konečně začali více střelecky prosazovat, takže skóre neustále rostlo. Převaha byla vytrvalá, o čemž svědčí statistiky - Jihlava nevystřelila ani jednou na branku, mimo tyče a neměla žádný roh! Za týden nás čeká pohárové utkání se Starou Lysou, ale kvůli reprezentačním povinnostem a nemožnosti si utkání přeložit odehraje zápas juniorka.

Brankové situace:
5. minuta - Pěničková přeneslu hru na volnou Budošovou a vyslala nechytatelnou střelu pod břevno. 1:0.
34. minuta - Prudký přízemní centr poslala Divišová do vápna ze standardní situace a Pincová ve skrumáži tečovala mezi tyče. 2:0.
42. minuta - Velice pěknou přihrávku vyslala Králová mezi obranu na Holečkovou, která šla do úniku, udělala kličku brankářce a v pohodě zakončila. 3:0.
53. minuta - Po přiťuknutí Budošové prošla Králová před vápno, kde se opřela levačkou do míče a vymetla šibenici jihlavské branky. 4:0.
58. minuta - Pincová vysunula Krůzovou, která se dostala před branku, kde přihrála volné Tomáškové, která v pohodě zakončovala do prázdné branky. 5:0.
65. minuta - Budošová poslala balon na Krůzovou, která zakončovala v těžké pozici z prvního doteku k tyči. 6:0.
70. minuta - Pěničková chtěla vystřelit, ale pokus byl zblokován, míč se dostal na malé vápno k Novákové, která nekompromisně vystřelila do šibenice. 7:0.
75. minuta - Důrazným průnikem se Nováková dostala před brankářku a následně jí překonala. 8:0.
89. minuta - Divišová rozehrála roh a jedna z nejmenších hráček na place Tomášková hlavičkovala do protipohybu brankářky. 9:0.

Slavia - Jihlava 9:0 (3:0)
Slavia:
Vranová - Kulichová (60. Bottová), Králová, Pincová (72. Kuklová), Benýrová - Tomášková, Pěničková, Budošová, Krůzová (67. Nováková) - Holečková (46. Mészárosová), Divišová
Jihlava: Pojezná - Fišerová, Dibelková, Žampová M., Žampová Z. - Žampová P., Tichánková, Svobodová (46. Čermáková), Pokorná - Prchalová, Šerá (46. Krpálková)
Branky: 58. a 89. Tomášková, 70. a 75. Nováková, 5. Budošová, 34. Pincová, 42. Holečková, 53. Králová, 65. Krůzová
Střely na branku: 27 - 0, mimo branku: 15 - 0, rohy: 10 - 0, fauly: 7 - 7
Rozhodčí: Urbancová - Pelová, Vejrostová
Diváci: 40
ŽK: bez karet

Juniorka:
Juniorky se vrhly na svého soka zhurta, hned ve druhé minutě poslala míč za obranu Bělohlávková a nabíhající Marková z úhlu střílela nekompromisně pod břevno. Převaha byla velká, holky se snažily často o střelbu, jen za první půli vystřelily mezi tyče čtrnáctkrát. Další úspěšně provedená akce byla ve 14. minutě, kdy Nováková uvolnila Čmakalovou, která se dostala před brankářkou a poslala jí míč mezi nohy. Mezi velkými příležitostmi byla i tyč Novákové. Ve 30. a 37. minutě proběhly dvě akce jak přes kopírák, v obou případech se Komárková uvolnila po lajně a následně poslala přízemní centr před branku, kam si naběhla Plzáková a s přehledem z voleje překonala brankářku.

Ve druhém poločase jsme nedokázali již tolik střílet na bránu, veliké množství pokusů bylo zblokováno. Ale měli jsme alespoň dobrou produktivitu, ze šesti přímých střel jsme dali pět branek. V 52. minutě po centru Plzákové prodlužovala Burešová a Komárková se prodrala před hráčku a z první střílela k tyči. O deset minut později Čmakalová vyslala do zakončení Burešovou, která střílela z úhlu na vzdálenější tyč. Další povedený pokus předvedla v 68. minutě Čmakalová, po rohu k ní brankářka odrazila míč a prudkou střelou propálila vše před sebou. Břevno rozezvučela po střele i Dvořáková. V závěru jsme přidali ještě dvě branky, v 76. minutě Burešová posunula míč do pravé strany na Čáslavskou, která následně z lajny poslala centr do vápna, kam si naběhla Burešová a střelou na přední tyč překonala brankářku. V závěru si mohla připsat hattrick Čmakalová, ale ve vápně našla lépe postavenou Necidovou, která zakončila střelou k tyči.

Slavia - Jihlava 9:0 (4:0)
Slavia:
Šolcová - Marková, Stanková (48. Ondrášková), Beránková, Dvořáková - Komárková (55. Čáslavská), Kuklová (41. Necidová), Bělohlávková, Čmakalová, Plzáková - Nováková (41. Burešová)
Branky: 14. a 68. Čmakalová, 30. a 37. Plzáková, 62. a 76. Burešová, 2. Marková, 52. Komárková, 79. Necidová
Střely na branku: 20 - 0, mimo branku: 9 - 0, rohy: 8 - 0

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)