Ženský fotbal

Starší žákyně prohrály v derby

Starší žákyně sehrály první historické derby v této věkové kategorii a i když je potkal loňský mistr a velký favorit, v utkání, které nakonec skončilo prohrou 2:5, nezklamaly a svým výkonem překvapily i představitele Sparty. Dvěma góly se opět blýskla kanonýrka Simona Necidová.

Starší žákyně:
Slávistky vstoupily do utkání bez tří hráček základního kádru, což bylo značné oslabení, zvlášť v utkání jako je toto. Přesto jsme začali velice dobře, v 5. minutě Palková vyslala mezi obranou Necidovou, která šla sama na brankářku, míč si však moc předkopla a i když poté dokázala zakončit, trefila vyběhnutou brankářku. Velká škoda, že jsme nedokázali jít do vedení, sparťanky bychom tím hodně zaskočili. I tak holky o sobě daly hodně vědět. Bohužel ve 12. minutě přišla smolná branka, ve vápně předvedla Palková velice dobrý obranný zákrok, ostatní holky však přestaly hrát, míč se dostal na hranici vápna k Jahnové, která zakončila k tyči a nedala brankářce Šolcové šanci. Dokázali jsme se z toho oklepat a nadále bojovat. Sparta musela být hodně obezřetná, přesto v 19. minutě dokázaly udělat hrubku, když Lívová obrala o míč stoperku, šla sama na bránu, ale v poslední chvíli byla její střela zblokována na roh vracející se obránkyní. Z následného rohu parádně Palková zkusila překvapit brankářku, ta si však dobře zatočený kop pohlídala a vyrazila. Domácí postupně získali více ze hry, ale potřebný tlak si nedokázali vytvořit. Čtyři minuty před koncem jsme na levé straně zaspali, do úniku se dostala Napoleaová, první střelu Šolcová parádně zneškodnila, ale na následnou dorážku již neměla šanci. Jenže hned o dvě minuty později jsme snížili, Šrámková nakopla míč, Necidová si ho prodloužila a následně dokázala utéct obraně a z úhlu nekompromisní střelou překonala brankářku Majerovou. V poslední minutě ještě Šolcová předvedla další dobrý zásah, když vyrazila nepříjemnou střelu. Slávistky tak v prvním poločase všechny zaskočily a výsledek byl tak nadále otevřený.

Ve druhém poločase jsme dlouho soupeře k ničemu nepustili, možná i měli o něco více ze hry, ale ani my se k zakončení nedostali. Postupně se však domácí prosazovali více a korunovali to třetí branku v 54. minutě, kdy se po centru prosadila na malém vápně osamocená Štormová. Slávistky se pokusily s výsledkem něco udělat, ale o sedm minut později jsme v defenzivě zaváhali, po straně unikla Krajčiříková, dostala se před Šolcovou a poslala míč na vzdálenější tyč. Výsledek vypadal krutě, proto si slovo vzala opět nejlepší střelkyně Slavie, Čáslavská vhodila aut k vápnu na Necidovou, která se obtočila kolem obránkyně a parádní střelou levačkou pod břevno překonala brankářku. Dvě minuty před koncem se bohužel sparťanky radovaly i potřetí, po standardní situaci Šolcová vyrazila těžký míč, ale přímo ke Štormové, od které se dokutálel do branky.

Slávistky sice prohrály, ale výkon je dalším příslibem do budoucnosti a přestože se to před začátkem soutěže nečekalo, mohou bojovat o nejvyšší příčky a rovnat se i s těmi nejsilnějšími protivníky. Snad se brzy uzdraví marodi.

Sparta - Slavia 5:2 (2:1)
Slavia:
Šolcová - Večerová, Vlčková, Klesnilová, Bažoutová - Šrámková (60. Havelková), Čáslavská (68. Jedličková), Palková, Rzycká - Necidová, Lívová (65. Mikšovská)
Branky: 54. a 64. Štormová, 12. Jahnová, 31. Napoleaová, 61. Krejčiříková - 33. a 64. Necidová
Střely na branku: 12 - 4, mimo branku: 3 - 3, rohy: 5 - 2


Mladší žákyně:
Nejmladší hráčky čekal asi nejtěžší protivník ze soutěže. Zkušenost byla na straně Sparty, kterou také v zápase prokázaly. Po celý zápas byly lepší a naše holky se statečně bránily. Výsledek se zdá sice velký, ale pro neustále tvořící tým jsou tyto zápasy o nabírání herních zkušeností, nikoliv o výsledcích.

Sparta - Slavia 11:0 (5:0)
Slavia:
Šuleková (31. Hrubá) - Bublová, Vajnerová, Schlitzová, Šimurdová, Urbánková, Molhancová, Řeháková, Jandusová, Čechová, Kotrhonzová, Havelková

Komentáře (3)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Starší žákyně prohrály v derby

    DrFe1     před 16 lety 24.09.2008 23:46 |  
    0 0

    Simona Necidová :-) To je sestra ?