Ženský fotbal

Slávistky v poháru končí

Fotbalistky Slavie končí v Poháru KFŽ. Ve čtvrtém kole odehrála zápas juniorka proti lídrovi druhé ligy Staré Lysé a i když předvedla bojovný výkon, favorita překvapit nedokázaly. Výsledek byl otevřený do samotného závěru. Jedinou branku vstřelila Bottová z penalty. Prohlédněte si 15 fotografií.

Pohár KFŽ měl původně odehrát první tým, ale kvůli reprezentačním povinnostem nehrála ani jedna hráčka základní sestavy a zůstaly k dispozici pouze hráčky z lavičky - Vranová, Bottová, Vytásková a Nováková. Králová dostala volno před derby příští týden. Poprvé proti dospělým si zahrála také čtrnáctiletá Necidová.

Příležitost tedy dostaly hlavně juniorky, které tak nastoupily proti mnohem starším a zkušenějším hráčkám. První poločas byl vyrovnaný a docházelo k hodně osobním soubojům. Ani jeden tým se nedostával k zakončení, obrany pracovaly spolehlivě a prosadit se nebylo jednoduché. Mladé slávistky nic nevypustily a statečně se rvaly se zkušenějším soupeřem, ale v úvodu byla znát drobná nervozita. Na obou stranách se hráčky prezentovaly jednou nebezpečnou střelou, ale ani jedna nešla mezi tyče. Ve 39. minutě se hosté prosadili, Červeňáková napřáhla z 35 metrů a míč zapadl pod břevno.

Ve druhém poločasu se hra začala stále více přiostřovat, takže emoce rostly na hřišti i mimo něj. Často se muselo ošetřovat, po několikátém ostrém zákroku na Bottovou byla v akci i nosítka. Stará Lysá mohla zvýšit skóre, ale v 57. minutě Červeňáková z úhlu v těžké pozici trefila břevno, z následného protiútoku byla ve vápně faulovaná unikající Čmakalová a penaltu bez problému proměnila Bottová. O tři minuty později bylo opět rušno, soupeř po standardní situaci trefil břevno, míč se dostal na polovinu k Burešové, která šla sama na branku, ale na bývalou reprezentantku Pincovou nevyzrála. Výsledek nebyl pro hosty příznivý, takže vyvinuli velké úsilí o vstřelení druhé branky. To se jim nakonec podařilo v 75. minutě, když se za obranu dostala Kašparová a prostřelila vybíhající Vranovou. O tři minuty mohlo být vyrovnáno, po přihrávce Čmakalové střílela Burešová do dobře vyběhnuté Pincové, následnou dorážku Necidové však zkušená gólmanka taky zneškodnila. Slávistky nadále bojovaly, ale podruhé se jim vyrovnat nepodařilo. V závěru ještě ze standardní situace trefila Kašparová břevno.

Zápas sice juniorky prohrály, ale byla to velice dobrá generálka na derby, které se koná příští týden. Dokázaly sehrát vyrovnanou partii s mnohem zkušenějšími protihráčkami bojujícími o návrat do první ligy, což je velice pozitivní.

Slavia - Stará Lysá 1:2 (0:1)
Slavia:
Vranová - Bottová, Beránková, Stanková, Dvořáková (67. Marková) - Komárková (46. Čmakalová), Nováková (70. Necidová), Bělohlávková, Vytásková (59. Kuklová), Plzáková - Burešová
Branky: 58. Bottová pen. - 39. Červeňáková, 75. Kašparová
ŽK: 68. Stanková, 70. Bělohlávková - 68. Červeňáková, 73. Králová
Střely na branku: 5 - 5, mimo branku: 2 - 5, rohy: 2 - 5

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)