Ženský fotbal

Slávistky po dramatu porazily Hradec

Fotbalistky Slavie v dalším ligovém kole porazily Hradec Králové 3:1, kdy dvě branky dala Budošová a jednu Pěničkové, přestože po poločase prohrávaly 0:1. Juniorky dokázaly svého protivníka porazit 3:2 a stále drží neporazitelnost. Prohlédněte si 9 fotografií.

Jak je zvykem, poslední dobou fotbalistky Slavie nastoupily do zápasu bez několika hráček základního kádru. Další fotbalistky se vyhrabaly z virózy, kvůli čemuž se odložilo derby. Zápas nám však vůbec nevyšel, hned od samotného začátku jsme byli všude druzí, soupeř byl důraznější a pohyblivější. Slávistky se pokoušely o střelbu, ta však končila mimo tyče. Hradec nám však dělal problémy a první nebezpečí z jejich strany nastalo v 9. minutě, kdy se za obranu dostala Nepokojová, chtěla přehodit vybíhající Zbořilovou, která míč dokázala zkrotit, přesto mířil do branky, ale Kulichová stihla před dobíhající Nepokojovou odkopnout. Za naší špatnou hru nakonec trest přišel, ve 14. minutě utekla Nepokojová, ale Králová jí dostihla, první pokus zblokovala, ale z následující dorážky se hostující radovali. První náznak šance ze slávistické strany byl v 17. minutě, kdy po standardní situaci Králové se dostala za obranu Krůzová a před vybíhající brankářkou dokázala vystřelit, trefila však boční síť. Slávistky se snažily, ale hra byla pomalá, nahrávky nenacházely adresáty a bojovný Hradec nám dělal velké problémy. Díky vedení se hosté soustředili na poctivou defenzivu a slávistky si s tím nedokázaly poradit. Ve 37. minutě přesto Kulichová vysunula Tomáškovou, která poslala centr do vápna a Krůzová, i když atakována, zakončovala nad branku. O špatné hře slávistek svědčí i počet střel mezi tyče - 0.

Slávistky do druhého poločasu nastoupily s brankovým mankem, na což nejsou příliš zvyklé. I když jsme měli po většinou času míč na kopačkách, recept na hostující obranu se nám nepodařilo ze hry najít. Hra slávistek byla sice o trochu lepší než v prvním poločase, ale k optimálním parametrům to mělo stále daleko. Zvrat nastal až po prostřídání, kdy Šeranová i Bottová hru značně oživily. Hodně nám pomohla 63. minuta, kdy jsme zahrávali standardní situaci. Bottová místo střely přiťukla vedle stojící Pěničkové, která z 23 metrů vystřelila na branku, ale brankářka míč neudržela a zapadl do branky. Skóre tak bylo vyrovnáno a získali jsme další naději na zvrat nepříznivého stavu. Přesto přišlo varování, v 70. minutě utekla nejnebezpečnější hráčka Hradce Nepokojová, ale její pokus nadvakrát Zbořilová zneškodnila. Klíčový okamžik nastal v 78. minutě, Bottová z levé strany nacentrovala před branku, kam si naběhla Budošová a před brankářkou tečovala míč mezi tyče. Slávistky se tak dostaly do vedení a už se nemusely nikam hnát, stačilo hrát zodpovědně a nedopustit další drama. To se podařilo, Hradec si už nedokázal šanci vytvořit, naopak slávistky přidaly třetí branku, opět ze standardní situace, kdy opět Bottová poslala míč do vápna a Budošová hlavou zakončovala.

Slávistky dokázaly porazit Hradec, který předvedl dobrou partii a dělal nám hodně nepříjemností. Naše hráčky však hrály velice špatně, bez pohybu, nasazení, bojovnosti. Soupeř nám nenechal ani píď prostoru. Dnes nás zachránily standardní situace ve druhém poločase.

Slavia - Hradec Králové 3:1 (0:1)
Slavia:
Zbořilová - Kulichová, Králová, Pincová, Benýrová - Tomášková (60. Bottová), Pěničková, Budošová, Krůzová - Holečková (70. Vytásková), Burešová (51. Šeranová)
Hradec Králové: Legerská (77. Němcová) - Mikešová, Rovenská, Petrasová, Kosová (84. Ninczová) - Lacinová (88. Jančová), Odehnalová, Benešová, Hlaváčková - Teislerová (53. Bartoňová), Nepokojová
Branky: 63. Pěničková, 78. a 84. Budošová - 14. Nepokojová
ŽK: 26. Kulichová - 5. Nepokojová, 46. Rovenská, 83. Hlaváčková
Diváci: 50
Rozhodčí: Rodová - Ratajová, Ferenčíková
Střely na branku: 5 - 3, mimo branku: 13 - 1, rohy: 5 - 2, fauly: 18 - 26


Juniorky:
Juniorky po vítězném derby se Spartou čekal další těžký protivník Hradec Králové. Zápas byl od samého úvodu hodně bojovný, soupeř nás však převyšoval ve středu hřiště, kde vyhrával více osobních soubojů. Týmy se však do zakončení nedostávaly, několik pokusů mimo branku vyslaly slávistky. V 18. minutě přišel trest, po zbytečném faulu ve vápně kopala penaltu Bartoňová a bez problémů proměnila. Poprvé v sezoně jsme prohrávali, takže pokud jsme nechtěli ztratit body, museli jsme otočit výsledek. Ale směrem dopředu se nedařilo. První přímá střela mezi tyče přišla po více jak půl hodině. Ze zmaru nás dostaly tři minuty v závěru utkání, nejdříve ve 36. minutě Burešová vypíchla míč obránkyni, šla sama na branku a bez problémů proměnila. O chvíli později po brejku Vytásková vyslala krásný pas na Burešovou a i v dalším úniku se nemýlila. Přestože jsme nehráli dobře, tak jsme v závěru dokázali skóre otočit dvěma rychlýma góly.

Druhý poločas začal jak z nějakého zlého snu, po čtyřiceti sekundách obraně utekla výtečná Bartoňová a nekompromisní střelou do šibenice překonala Šolcovou. Chvíli jsme se vzpamatovávali, přesto jsme se velice brzy dokázali dostat do vedení, ve 48. minutě poslala Komárková centr před branku, brankářka Marková míč neudržela a Necidová měla lehkou úlohu při zakončení. Po zbytek utkání to byl vzájemný boj ve středu hřiště bez výrazného ohrožení branky. Slávistky dokázaly všechny nebezpečné situace odvrátit před vápnem, ale směrem dopředu jsme se taky nedostali na dostřel. Až v závěru pronikla k brance Plzáková, ale brankářka stihla včas zasáhnout. Přes závěrečný pokus o nápor Hradce jsme udrželi vítězství a získali tak další tři body a v lize nadále držíme neporazitelnost.

Slavia - Hradec Králové 3:2 (2:1)
Slavia:
Šolcová - Marková, Čmakalová, Stanková, Dvořáková - Komárková (80. Palková), Vytásková (59. Mádlíková), Bělohlávková, Ondrášková (47. Vlčková), Plzáková - Burešová (41. Necidová)
Hradec Králové: Marková - Hrušková, Němcová, Svobodová, Vaňková - Šubrtová, Nováková, Prouzová, Mečířová (61. Vlačihová) - Sladká, Bartoňová
Branky: 36. a 39. Burešová, 48. Necidová - 18. (pen.) a 41. Bartoňová
Střely na branku: 5 - 2, mimo branku: 7 - 2, rohy: 1 - 1

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)