Ženský fotbal

Slávistky v derby prohrály

Fotbalistky Slavie v dohrávce čtvrtého kola podlehly na Strahově v derby pražské Spartě a připsaly si první porážku v sezoně. Za předvedený výkon se však nemusí stydět. Jedinou branku vstřelila Kladrubská.

Slávistky do derby nastoupily bez dlouhodobě zraněných Teskové a Voňkové. Zápas byl z původního termínu odložen kvůli velké marodce Slavie, za což patří dík Spartě, že na to přistoupila. Oba celky však musely oželet i své kapitánky, na slávistické straně se po sobotním utkání zranila Pěničková, na sparťanské straně je na dlouhou dobu vyřazena po reprezentačním zápase s Anglií Šmeralová. I přesto byla jednoznačným favoritem Sparta.

Od samého úvodu jsme nastoupili pouze s jedním útočníkem Šeranovou, která navíc úplně poprvé nastoupila v základní sestavě v letošní sezoně. Sparťanky si vytvořily územní převahu, ale slávistky hrály maximálně zodpovědně a nepouštěly soupeřky před naší branku. Slávistky velice dobře přistupovaly k hráčkám, nenechaly jim kousek prostoru a často je svou hrou donutily k chybám. Směrem dozadu jsme tedy hráli dobře, směrem dopředu jsme se však v prvním poločase k ničemu nedostali, i když pár náznaků pro brejky se naskytlo, ale nedokázali jsme je ideálně vyřešit. Rozhodující branka padla v 19. minutě v době, kdy jsme hráli o deseti kvůli ošetřování Šeranové, po vysunutí se dostala za obranu Kladrubská a z úhlu podél vyběhnuté Zbořilové rozvlnila síť. Více šancí si favorizované sparťanky nevytvořily.

Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, hned v samotném se do zakončení dostala nejdříve Holečková, ale mířila do náruče sparťanské brankářky. O chvíli později Krůzová střílela z úhlu, ale brankářka vyrazila na roh. Úvodní nápor završila Budošová střelou levačkou ve vápně, ale míč jí ideálně nesedl. Hra se pak vrátila do zaběhlých kolejí, kdy slávistky důkladně bránily a nepouštěly domácí k naší brance. S příbývajícím časem jsem přeci jen museli více otevřít hru a sparťanky si poté vytvořily i velké šance. V 61. minutě po rohu Kladrubské na zadní tyči hlavou zakončovala volná Bertholdová, naštěstí trefila Zbořilovou do náruče. V 63. minutě se na hranici vápna uvolnila Čulová a střílela těsně vedle levé tyče. Poslední hrozba přišla v 73. minutě, kdy ze standardní situace z 25 metrů Heroldová orazítkovala břevno. V závěru se slávistky stále více tlačily před domácí branku, ale vyloženou šanci si nedokázaly vytvořit. Díky riskantní hře jsme více otevíraly zadní vrátka, i proto v závěru dostala druhou žlutou kartu Holečková za obranný zákrok. V nastaveném čase jsme se i přes standardní situace či rohy neprosadily a sparťanky uhájily nejtěsnější vítězství, o které se musely bát do samého závěru.

Slávistky sice v derby opět prohrály, ale tentokrát se za předvedený výkon nemusí stydět a byly rovnocenným soupeřem. Defenziva dnes pracovala na jedničku, směrem dopředu jsme sice nebyli tak nebezpeční, přesto jsme domácí obránkyně hodně zaměstnávali. Zápas zvládla velice dobře i zkušená rozhodčí Damková, která citlivě posuzovala osobní souboje a nechala hře spád.

Sparta - Slavia 1:0 (1:0)
Slavia: Zbořilová - Kulichová, Králová, Pincová, Benýrová - Tomášková (88. Burešová), Divišová, Budošová, Holečková, Krůzová (81. Bottová) - Šeranová (69. Mészárosová)
Sparta: Gazdíková - Mocová, Heroldová, Vyštejnová (90. Martínková L.) - Pivoňková (53. Čulová), Bertholdová, Martínková I., Kladrubská (71. Kožárová) - Ondrušová, Došková, Ringelová
Branka: 19. Kladrubská
ŽK: 63. Holečková
ČK: 89. Holečková
Střely na branku: 6 - 2, mimo branku: 3 - 2, rohy: 7 - 2, fauly: 10 - 7

Komentáře (5)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky v derby prohrály

    PetCC     před 16 lety 14.10.2008 21:43 |  
    0 0

    Kladrubská - to že někdo nosí ženské oblečení ještě neznamená, že je žena. Zkontolavali jste to? :-)

    • Re: Slávistky v derby prohrály

      sidgod69     před 16 lety 15.10.2008 08:53 |  
      0 0

      PetCC-hloupej komentar.

      • Re: Slávistky v derby prohrály

        martin08     před 16 lety 15.10.2008 10:46 |  
        0 0

        je to shoda jmen nebo je to sestra? nechce se mi to hledat (;

        • Re: Slávistky v derby prohrály

          Veta (přítel SN)     před 16 lety 15.10.2008 11:33 |  
          0 0

          Sestra

          • Re: Slávistky v derby prohrály

            Eluin (přítel SN)     před 16 lety 15.10.2008 12:37 |  
            0 0

            jablko nepadá daleko od stromu...