Ženský fotbal

Slávistky soustředění zvládly

Fotbalové ženské týmy Slavie mají za sebou kondiční soustředění. Mládež usídlila v Desné, A tým s juniorkou naopak ve Vrchlabí. Prohlédněte si 38 fotografií z obou soustředění.

A tým žen a juniorek vyrazil na čtyřdenní soustředění do Vrchlabí na Smejkalovu boudu. V kvalitním prostředí nečekalo holky nic jednoduchého. Oba týmy absolvovaly tréninkové dávky pohromadě. Každý den byly na programu běžky, celkem se najezdilo přibližně 60 km v krásném okolí. Vyrazilo se dokonce až na Mísečky.

V sobotu odpoledne si navíc holky zpestřily soustředění štafetovým závodem na běžkách. Po dramatickém průběhu vyhrál čtyřčlenný tým Blanky Pěničkové následovaný další zdatnou bruslařkou Pavlou Benýrovou. Největší boj však byl o třetí místo, kdy s vypětím všech sil soupeřili Hana Mészárosová s Danou Bělohlávkovou. Nakonec se mohla o pár centimetrů radovat Hana. Obě hráčky po dojezdu padly k zemi vyčerpáním.

Kromě běžek byly na programu krátké výběhy do kopce či fotbálek na sněhu. Každý večer fotbalistky využívaly saunu a vířivku k rehabilitaci. Okolí Smejkalovy boudy však nabízí další možnosti na odreagování. Hráčky tak šly na snowtubing, kdy jde o jízdu na speciální nafukovací duši sněhovým korytem, či airboard (jedná se o tzv. kluzák plněný vzduchem, který díky aerodynamickému tvaru a speciální struktuře na skluznici je dobře ovladatelný, ale zároveň v jízdě svižný). Slávistky tak prožily vydařené soustředění a v létě se sem oba celky opět vrátí.


Starší a mladší žákyně zavítaly na téměř týden do penzionu U Kovárny v Desné, kde byly i na minulých soustředění. Starší žákyně každý den chodily na běžky, několikrát vyrazily do běžeckého areálu v Polsku kousek za Harrachovem. Zde našly ideální podmínky pro potřebné dávky. Mladší žákyně každé dopoledne nabíraly fyzickou kondici na zasněžených kopcích. Odpoledne oba celky chodily na hřiště, kde pracovaly s míčem. Zpestřením byly zápasy se žáky Loko Vltavín.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky soustředění zvládly

    Socrates (přítel SN)     před 15 lety 03.02.2009 02:45 |  
    0 0

    ♥ 10+6 ♥