Ženský fotbal

Ženské týmy odehrály zápasy

Slávistické ženské týmy jsou již skoro měsíc v přípravě, takže došlo i na přípravné zápasy. Pojďme se ve stručnosti podívat, co všechno bylo odehráno.

A tým
Slávistické ženy odehrály první přátelský zápas proti Karlštejnu ve středu 4. února na umělce v Edenu. Zápas měl jednoznačný průběh a výsledkem bylo dvouciferné číslo, které však už nikdo nedokázal počítat. Smyslem celého zápasu však bylo odreagování během namáhavé kondiční přípravy, který minulý týden vrcholila soustředěním ve Smejkalově boudě. Jedinou kaňkou bylo zranění Světlany Burešové, která utrpěla otřes mozku, ale brzy by se měla zapojit opět do přípravy.

Mládež
Juniorka v kombinaci se staršími žákyněmi sehrály o víkendu dva přípravné zápasy. V sobotu byl na programu v Edenu zápas proti starším žákům Vršovic. Po vydařeném prvním poločase jsme vedli 4:1, když dvě branky dala Košvancová, po jedné přidaly Necidová s Komárkovou. Všechny branky navíc byly po pěkných akcích. Ve druhém poločase byl tým více omlazen a starší žáci Vršovic nakonec dokázali stav obrátit a vyhráli 5:4.

V nedělním utkání zavítaly kombinovaný celek do Teplic, kde nastoupil proti ligovým ženám. Zápas to byl od samého začátku těžký a pro většinou holek zajímavým testem si vyzkoušet hru proti zkušeným fotbalistkám. Do vedení se domácí celek dostal v 11. minutě, kdy byla naše brankářka přelobována. Šance si vytvořila Necidová, nejdříve levačkou netrefila branku, podruhé šikovně změnila směr míče, ten však skončil těsně vedle tyčky. Ve druhém poločase domácí přidali dvě branky, nejdříve po pěkné střele z dálky a v 77. minutě po střele na vzdálenější tyč. Zkorigovat mohla Marková, ale v samostatném úniku trefila jen brankářku.

Teplice - Slavia 3:0 (1:0)
Slavia: Jindráková - Marková, Vlčková, Stanková, Rzycká (46. Jíchová) - Čáslavská (46. Palková), Plzáková, Bažoutová, Košvancová (70. Rzycká), Divišová - Necidová (70. Čáslavská)

Komentáře (6)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Ženské týmy odehrály zápasy

    mart     před 15 lety 10.02.2009 09:46 |  
    0 0

    Richi, diky za clanek.
    Moc lidi sem na ty clanky o zenskejch nechodi. No nevadi :).
    Rano jsem si precetl velmi hezky prispevek na iDnesu. Je to tak trochu pro obveseleni (a je take malinko prestylizovan, aby zapadl do slusne urovne beznych komentaru na SN, a aby nikoho moc neurazil :).

    Dát lidem práci?
    Ptam se proc?
    Soudruhu Rathe, lid prece práci nechce, lid je vůl.
    Hezky den,mart :)

    • Re: Ženské týmy odehrály zápasy

      Jiri1     před 15 lety 10.02.2009 11:51 |  
      0 0

      Zdravim, tak nevim Marte vy uz jste zahajil v poslednim tydnu intenzivni volebni kampan za modreho ptaka, jenze bych si dovolil malou poznamku, Rath do Evropskeho parlamentu nekandiduje a at se Vam to lbi nebo ne, lidi ho maj radsi nez Bendla. Jinak jen na okraj, holky porazte uz konecne Spartu, je hezke cist , ze jste vyhrali treba nad vesnickou o 30 obyvatelich , ale snad uz nadesel cas jim ukazat, ze neco umite.Jiri1

      • Re: Ženské týmy odehrály zápasy

        Veta (přítel SN)     před 15 lety 10.02.2009 12:06 |  
        0 0

        Jiri: divci Juniorka v poslednich dvou mistracich Spartu porazila, zakyne v poslednim mistraku se Spartou remizovali a v pratelske exibici ji porazili

      • Re: Ženské týmy odehrály zápasy

        Socrates (přítel SN)     před 15 lety 12.02.2009 03:39 |  
        0 0

        Jiri Jiri............. ty jsi taky pěknej mimoň, viď ? ;-)

        • Re: Ženské týmy odehrály zápasy

          Socrates (přítel SN)     před 15 lety 12.02.2009 03:41 |  
          0 0

          Zapomněl jsem dodat : "Hlavně, že zdravíš !!!!!!!!!!!!!! "

  2. Re: Ženské týmy odehrály zápasy

    jardaj     před 15 lety 10.02.2009 19:56 |  
    0 0

    I když články o ženském fotbale nemají takovou návštěvnost, určitě zde místo mají. Před dvěma roky bylo pouze Áčko žen a juniorka. Dnes je navíc "ženstvo" starších a mladších žákyň a přípravka. Z posledních 4 utkání mají juniorky se Spartou aktivní bilanci a Áčko až na výjimku hraje vyrovnané zápasy. A pokud mohu posoudit, úroveň ženského fotbalu jde nahoru a Slávie se rovněž Spartě přibližuje. A pro zajímavost - při vyhlášení Fotbalistky roku byla Pincová 7., Zbořilová 13., v anketě trenér roku byl M. Šeran (trenér A) 4., M. Svoboda (juniorka) 6. a M. Svoboda (SŽ) byl vyhlášen nejlepším trenérem mládeže. Světlana Burešová byla na 4. místě v anketě Talent roku. A věřím, že za rok bude ještě líp.