Ženský fotbal

Přípravné zápasy fotbalistek

Slávistické ženské týmy v posledních dnech opět sehrály několik přípravných zápasů, tak si je můžeme zase přiblížit. A tým byl úspěšný proti dorostencům Horních Měcholup, juniorky nestačily na Starou Lysou. Starší žákyně vybojovaly třetí místo na halovém turnaji, mladší žákyně na jiném turnaji skončily sedmé a v přípravném zápase nestačily na Spartu.

A tým
Slávistky nastoupily v sobotu odpoledne proti mladším dorostencům Horních Měcholup a po celé utkání byly lepším týme. Předváděly řadu pohledných kombinací, na které bylo radost pohledět. První větší šanci si v 7. minutě vytvořila Burešová po rohu, ale trefila jen brankáře. Z první branky jsme se tak radovali ve 34. minutě, když po rohu brankář míč odrazil k Budošové, která bez přípravy přesně zamířila do branky a nekompromisně tak skórovala. Do poločasu se do šance dostala Divišová po centru Holečkové, ale nedala. Pěknou střelou se předvedla i samotná Holečková, brankář s námahou vyrazil. V 51. minutě jsme měli další velkou šanci, Nováková dávala z první na Divišovou, která uvolnila Holečkovou, která se ocitla před brankářem, ale pouze ho trefila. I přes územní převahu jsme však skórovat dokázali až v samotném závěru. V 87. minutě už se z gólu radovala Burešová, ale obránce míč směřující do branky zastavil rukou, nařízenou penaltu Pěničková proměnila. V 90. minutě Pěničková krásně mezi obránci uvolnila Budošovou, která tváří v tvář brankáři byla úspěšná.

Slavia - Horní Měcholupy ml.dorost 3:0 (1:0)
Slavia: Vranová - Bottová (46. Dvořáková), Králová, Benýrová, Mészárosová (70. Bottová) - Divišová, Budošová, Pěničková, Krůzová (77. Burešová) - Burešová (46. Nováková), Holečková (60. Tomášková)
Branky: 34. a 90. Budošová, 87. Pěničková z pen.

Juniorka
Juniorky nastoupily v úterý večer proti silnému týmu druhé ligy, který má ambice vrátit se zpět do ligy. Prvních dvacet minut to však byly naše holky, které určovaly tempo hry a kombinační hrou se dostávaly do zakončení. V 9. minutě po odkopu brankářky Jindrákové se do úniku dostala Necidová, ale její střela mezi tyčemi neskončila. O minutu později Prouzová, nová posila z Hradce Králové, uvolnila mezi obránkyněmi Komárkovou, která se dostala před branku a z úhlu se nemýlila. Ve 20. minutě Necidová přiťukávala Plzákové, která střelou z první mířila nad branku. Pak však přišla slabší dvouminutovka, kdy jsme zaváhali v defenzivě. Nejdříve se po autovém vhazování k míči dostala Červeňáková a přesnou střelou skórovala. O chvíli později se míč dostal k další hráčce, která se také nemýlila. Slávistky vypadly z tempa, soupeř získal územní převahu, ale do poločasu se již skóre neměnilo. Ve druhém poločase si velkou šanci vypracovala Marková, ale sama před brankářkou netrefila ideálně míč. Přesto jsme se dočkali vyrovnání, v 60. minutě po přihrávce mezi obranu šla Plzáková sama na bývalou reprezentační brankářku Pincovou a bez problémů se prosadila. Soupeř ale dokázal přesto rozhodnout díky dvěma rohům. Celkově druhý poločas už nebyl tak pohledný, lepší fotbal slávistky předvedly v prvním poločase.

Slavia - Stará Lysá 2:4 (1:2)
Slavia: Jindráková - Marková, Stanková (41. Beránková), Ondrášková, Dvořáková (52. Rzycká) - Komárková (41. Jíchová), Prouzová, Bělohlávková, Plzáková, Košvancová (55. Čáslavská) - Necidová (41. Vandasová)
Branky Slavie: 10. Komárková, 60. Plzáková

Starší žákyně
Starší žákyně se v sobotu zúčastnily halového turnaje v Pečkách. Po bojích ve skupinách postoupily do semifinále, kde v dramatickém střetnutí nestačily na Spartu a prohrály těsně 0:1. Přesto alespoň vybojovaly třetí místo po výhře nad Kolínem. Nejlepší brankářkou turnaje se stala slávistka Aneta Palková.

Mladší žákyně
V pondělí večer nastoupily mladé hráčky proti sparťankám a v těžkém zápase prohrály 2:5, když slávistické branky vstřelily Molhancová a Čechová. V sobotu se tým zúčastnil také halového turnaje v Mladé Boleslavi, kde jsme obsadili sedmé místo.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Přípravné zápasy fotbalistek

    Socrates (přítel SN)     před 15 lety 05.03.2009 01:09 |  
    0 0

    ♥10+6+LOS♥