Ženský fotbal

Slávistky v přípravě - dvě výhry

Slávistky sehrály o víkendu další přípravné zápasy. A tým porazil dorostence, juniorky přehrály Karlštejn, starší žákyně nestačily na Podolí a žáky Sparty, mladší žákyně na turnaji skončily na třetím místě.

A tým
Slávistky nastoupily proti dorostencům Louňovic a od začátku bylo zřejmé, že naše fotbalistky jsou na vyšší fotbalové úrovni. I proto jsme si vytvořili územní převahu, předváděli kombinační fotbal a klukům se vyrovnali i v důrazu. První branku jsme vstřelili v 17. minutě, kdy Krůzová uvolnila Holečkovou, která sama před brankářem zamířila přesně k tyči. O chvíli později se do své první šance dostala Divišová, ale trefila pouze brankáře. V 19. minutě to však bylo již 2:0, Budošová poslala přesnou přihrávku na Divišovou, která místo střely našla volnou Holečkovou, pro kterou nebylo problém zakončit do prázdné branky. Převaha slávistek nadále pokračovala a vytvářeli jsme si další šance. Do dvou nadějných pokusů se dostala Divišová, ale byla neúspěšná. K nebezpečné střele se také dostala Vytásková. Třetí branku jsme dali v 53. minutě, kdy Králová z obrany dlouhým nákopem našla rozeběhnutou Divišovou, která se dostala k brance, vrátila na vápno Budošové, která dávala do prázdné branky. V dalším průběhu jsme sice měli územní převahu, ale již jsme si tolik šancí nevytvořili. Největší nevyužila Budošová.

Slavia - Louňovice dorost 3:0 (2:0)
Slavia: Zbořilová (61. Vranová) - Mészárosová (25. Kulichová), Králová, Pincová, Bottová (61. Tomášková) - Divišová, Tomášková (28. Vytásková, 61. Mészárosová), Budošová, Krůzová (82. Bottová) - Holečková (75. Vytásková), Nováková (69. Tesková)
Branky: 17. a 19. Holečková, 53. Budošová

Juniorka:
Zápas proti druholigovému Karlštejnu vyzněl jednoznačně pro slávistky, které byly hlavně v prvním poločase jasně lepší. Převahu jsme přeměnili v první branku v 18. minutě, kdy se Košvancová dostala k odraženému míči a z úhlu prostřelila brankářku. v 26. minutě stejná hráčka stála u další gólové akci, když prodloužila na Prouzovou, která zatáhla k brance, kde přihrála volné Necidové, pro kterou nebyl problém zakončit. Hned o čtyři minuty později opět Košvancová rozjela akci, kdy dávala Komárkové, která přihrála ideálně Prouzové, její střelu brankářka vyrazila, ale dobře postavená Necidová dorazila. Necidová mohla dát i třetí branku, ale ve velké šanci trefila břevno. Ve druhém poločase jsme si již tolik šancí nevytvořili, byl to spíše boj. Výhra je však zasloužená.

Slavia - Karlštejn 3:0 (3:0)

Slavia: Jindráková - Beránková, Stanková (71. Rzycká), Ondrášková, Rzycká (41. Jíchová) - Komárková, Bělohlávková, Košvancová, Plzáková - Necidová (41. Vandasová), Prouzová
Branky: 18. Košvancová, 26. a 30. Necidová

Starší žákyně:
V neděli dopoledne nastoupily oslabené slávistky proti žákům Podolí a prohrály 1:2. zápas se příliš nevydařil, hře chyběly kombinační akce a větší důraz. Dvě inkasované branky navíc padly po zbytečných chybách v obraně. Jedinou branku Slavie dala Necidová z penalty, když ve vápně byla faulována Jedličková.

Ke druhému zápasu v jednom dni nastoupily žákyně proti favorizovaným žákům Sparty. Bohužel se nepovedl vstup do utkání a Sparta po třech střelách ze samostatných úniků vedla 3:0. Oproti dopolednímu utkání žákyně výrazně zlepšily hru a vypracovaly si několik šancí. Do poločasu se povedlo Jedličkové po akci Rzycké a Necidové snížit na 1:3. Ve druhé půli žákyně několikrát soupeře zatlačily, ovsem individuálními chybami pustily sparťany ještě do několika šancí a dvakrát jsme inkasovali. V závěra po hezkém průniku Rzycké ještě korigovala výsledek na konečných 2:5 Čáslavská.

Mladší žákyně:
Mladší žákyně se v sobotu zúčastnily skvěle organizovaného turnaje přípravek chlapců O pohár Jižnho Města. Děvčata bojovala statečně a herně nestačila jen na Dynamo České Budějovice a od zeleného stolu přišla o remízu 1:1 s ABC Branik, kterou branický trenér neunesl a protestoval proti pořadateli schváleným startem děvčat ročníku 1997. A i mezi trenéry zůstal osamocený. Dívky pak remizovaly s Čechií Uhříněves 1:1 a v ostatních utkáních postupně přehrály Sokol Libiš 1:0, FK Sportovní Jižní Město 2:0 a FK Sportovní Jižní Město ml. přípravka 14:0. Celkově obsadily pěkné třetí místo, navíc Kačka Šuleková byla vyhlášena nejlepší brankařkou turnaje.  

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)