Ženský fotbal

Slávistky uspěly v Pardubicích

Fotbalistky Slavie získaly v prvním jarním kole ženské ligy tři body z hřiště Pardubic za výhru 3:0. O branky se postaraly Tesková, Pěničková a Krůzová. Výkon však nebyl povedený. Tři body však nedokázaly získat juniorky, které remizovaly 1:1 a brankářka Jindráková utrpěla otřes mozku. Prohlédněte si 22 fotografií ze zápasu A týmu a 16 fotografií ze zápasu juniorky.

Fotbalistky nastoupily proti Pardubicím s uzdravenou Teskovou, která letošní sezonu odehrála pouze necelý jeden poločas právě proti Pardubicím na podzim. Domácí celek se soustředil na defenzivu, takže slávistky se snažily překonat zorganizovanou obranu. Hned v páté minutě jsme si vytvořili nadějnou šanci, když Pěničková našla za obranou Budošovou, která letící míč trefila z první, ale brankářka dokázala vyrazit na roh. To však bylo ze strany Slavie na delší dobu všechno. Hráčkám scházel pohyb, větší nasazení, nedostaly se ke kombinaci. Druhá vyložená šance přišla až ve 28. minutě - Pěničková získala míč, přihrála Holečkové, zblízka trefila brankářku, ze závaru se míč vrátil k Pěničkové a z úhlu trefila pouze břevno. Přesto jsme nakonec dokázali dát do poločasu branku, ve 39. minutě jsme zahrávali zkrácený roh, centr Pěničkové usměrnila na přední tyče do branky Tesková. V poslední minutě se ke střele odhodlala Pincová, ale Holátková nadvakrát chytla.

Ve druhém poločase slávistky nedokázaly zlepšit svou hru, a tak se neustále trápily. Měly sice územní převahu, ale velké šance si nedokázaly vytvořit. Domácí tým byl s výsledkem spokojen, takže se nehrál pohledný zápas. Vysvobození a pojištění výsledku přišlo v 73. minutě - po centru Divišové brankářka neudržela míč, střela Holečkové byla ještě zblokována, ale Pěničková už doklepla do prázdné branky. Holky se uklidnily a zbytek utkání dohrály v klidu. O čtyři minuty později mohla skórovat Krůzová, ale její hlavička mířila vedle tyče. Přesto se branky dočkala, v 87. minutě si nejdříve naběhla Nováková na přihrávku, brankářka míč vyrazila k Tomáškové, která přízemním centrem našla Krůzovou, která v pádu dokázala zamířit k tyči. Získali jsme sice tři body, ale z předvedeného výkonu radost nepanuje.

Pardubice - Slavia 0:3 (0:1)
Slavia: Zbořilová - Kulichová, Králová, Pincová, Mészárosová (72. Bottová) - Divišová, Pěničková, Budošová, Krůzová (88. Vytásková) - Tesková (84. Nováková), Holečková (78. Tomášková)
Branky: 39. Tesková, 73. Pěničková, 87. Krůzová
Střely na branku: 1 - 10, mimo branku: 0 - 6, rohy: 2 - 8, fauly: 10 - 12

Juniorka:
Slávistky nedokázaly využít pozici favorita a pouze remizovaly. První poločas se holkám vůbec nevydařil, jejich hře chybělo prakticky všechno - pohyb, důraz, rychlý přechod do útoků. Nedařily se ani kombinace. Odhodlaně bojující domácí celek nám moc nedovolil. V prvním poločase ani nebylo příliš co k vidění, přesto jsme se dostali do vedení. Ve 34. minutě Komárková poslala z pravé strany míč Bělohlávkové, která ho z první trefila přesně k tyči. V tuto chvíli to byla první přímá střela na branku! Více si ani jeden celek nevytvořil. Ve druhém poločase i druhá střela skončila brankou, ve 47. minutě se ke střele dostala Cuberková a trefila se do šibenice. Při snaze o vyražení střely brankářka Jindráková dopadla hlavou na tyč, utrpěla slabší otřes mozku a musela střídat. Do branky se tak dostala Nováková z pole. Zbývající půl hodinu holky bojovaly, snažily se urvat výsledek na svou stranu, ale štěstí se otočilo zády. V 62. minutě se před brankářkou ocitla osamocená Bělohlávková, ale neuspěla. Naopak v 66. minutě na druhé straně měl domácí celek velkou šanci, Nováková však stála na svém místě. O dvě minuty později předvedla pohotovou střelu Necidová, ale mířila těsně nad břevno. Tři minuty před koncem už se všechny holky radovaly, když z otočky střílela Necidová, ale míč se od tyčky prokutálel kolem brankové čáry do autu. Remíza je jednoznačnou ztrátou a komplikací do dalších bojů.

"Jsme velmi zklamaní. První půli jsme zcela prospali, chyběl nám pohyb i přesnost v kombinaci. Když se nám podařilo dát gól, věřili jsme, že už utkání zvládneme. Bohužel, po chybě jsme inkasovali a přes velký tlak už nedokázali vybojovat výhru," řekl trenér Martin Svoboda.

Pardubice - Slavia 1:1 (0:1)
Slavia: Jindráková (50. Vlčková) - Marková, Stanková (41. Beránková), Ondrášková, Dvořáková - Košvancová (28. Komárková), Prouzová, Bělohlávková, Plzáková (41. Rzycká) - Nováková, Necidová
Branky: 47. Cuberková - 34. Bělohlávková
Střely na branku: 2 - 3, mimo branku: 2 - 8, rohy: 0 - 4

Komentáře (0)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)