Ženský fotbal

Slávistky porazily Karlovy Vary

Fotbalistky Slavie vyhrály ve druhém jarním kole nad Karlovými Vary 5:2. Dvě branky dala Pěničková, po jedné přidaly Tesková, Krůzová a Pincové. Juniorky stejného soupeře porazily těsně 1:0 brankou Bělohlávkové. Dnes také odehrály první zápasy žákyně, starší porazily Pardubice 9:0 - čtyřmi branky se blýskla Palková, mladší remizovaly 3:3. Prohlédněte si 17 fotografií ze zápasu A týmů a 16 fotografií ze zápasu juniorky.

A tým:
Fotbalistky Slavie nastoupily do druhého jarního kola a získaly další tři body. Proti nováčkovi to však bylo nakonec nečekané drama, přestože vývoj na hřišti tomu neodpovídal. Během úvodních osmi minut jsme si vytvořili tři velké šance - neuspěly Holečková, Pěničková ani Pincová. Ve dvanácté minutě po rychlém brejku trefila Pěničková břevno, později v další velké šanci Tesková nedala a Pincová střílela nad branku. Až ve 27. minutě jsme se mohli radovat, Benýrová po lajně uvolnila Krůzovou, její centr na zadní tyč vrátila před branku nůžkami Divišová a Tesková v pohodě doklepávala. První varování pro slávistky přišlo ve 32. minutě, kdy jsme nechali soupeřku osamocenou před vápnem, ale její střela skončila mimo tyče. Ale ve 40. minutě nastalo překvapení, po standardní situaci jsme ve vápně prohráli dva hlavičkové souboje a Bendová se hlavou prosadila.

Druhý poločas jsme začali opět náporem a brzy se ujali vedení. V 52. minutě po centru Holečkové hlavičkovala Krůzová zády k brance přesně k tyči a dostala nás opět do vedení. O chvíli později střílela pod břevno Pěničková, ale Hájková byla na místě. V 58. minutě mohl soupeř opět vyrovnat, po zaváhání se uvolnila Stojkovičová, ale v nadějné pozici minula. V 61. minutě jsme přidali třetí branku, po pěkném centru Bottové na zadní tyči zakončovala Pincová. Karlovy Vary se nevzdaly a po dalším zaváhání Stojkovičové obešla naší brankářku a v 66. minutě snížila na rozdíl jedné branky. Nadšení hostů však bylo definitivně ukončeno v 69. minutě, kdy se po centru do vápna míč vrátil k Pěničkové, která střelou k tyči překonala hostující brankářku.

Slávistky získaly tři body, ale pořád tomu něco chybí. Herně jsme na tom byli lépe než minulý týden, ale zahozených šancí je příliš, v koncovce jsme málo důrazní. Dnes jsme navíc nechali soupeře vyniknout dvěma góly. Za týden jedou slávistky do Jihlavy, kde hrají v sobotu 18.4. od 10:30.

Slavia - Karlovy Vary 5:2 (1:1)
Slavia:
Zbořilová - Kulichová, Králová, Benýrová, Mészárosová (75. Bělohlávková) - Divišová, Pěničková, Pincová, Krůzová (64. Nováková) - Holečková (70. Vytásková), Tesková (46. Bottová)
Karlovy Vary: Hájková - Králová, Čepilová, Tůmová, Heřmanová (22. Hricová) - Stojkovičová (78. Vagingerová), Janochová, Kulovaná, Beranová (70. Toporová) - Bendová (64. Sladkovská), Kunešová
Branky: 27. Tesková, 52. Krůzová, 61. Pincová, 69. a 86. Pěničková - 40. Bendová, 66. Stojkovičová
ŽK: 75. Čepilová
Střelky na branku: 13 - 2, mimo branku: 6 - 1, rohy: 8 - 0, fauly: 6 - 8
Diváci: 75
Rozhodčí: Ratajová - Navrátilová, Rodová, delegát Říha


Juniorka:
Juniorky začali v zápase dobře, postupně si vytvořili řadu příležitostí, ale koncovka nebyla dobrá. Všechny střely končily mimo tyče, k pořádnému prověření brankářky jsme se dostali po delší době. Soupeř se po většinu zápasu bránil, občas však využil situace a snažil se dostat k naší brance, ale po celé utkání jsme hosty na dostřel prakticky nepustili. Ve 27. minutě jsme se dostali do vedení šťastnou brankou, po centru Prouzové dokázala Bělohlávková míč protlačit do branky. V prvním poločase jsme navíc trefili také tyč, po hlavičce Novákové. Ve druhém poločase jsme si vytvořili opět řadu příležitostí, ve 45. minutě po centru Košvancové z vápna střílela Prouzová, ale jen do brankářky, poté Necidové v jasné pozici vypálila slabě. Měli jsme i další příležitosti, ale další branky jsme již nepřidali, naštěstí jsme ale výsledek udrželi a juniorky si připsaly tři body.

Slavia - Karlovy Vary 1:0 (1:0)
Slavia:
Jindráková - Beránková, Stanková (57. Klesnilová), Ondrášková, Dvořáková (63. Palková) - Plzáková, Prouzová, Nováková (41. Necidová), Bělohlávková, Rzycká (41. Košvancová)
Branka: 27. Bělohlávková
Střelky na branku: 8 - 1, mimo branku: 8 - 1, rohy: 8 - 0


Starší žákyně:
Tým starších žákyň drží po podzimu výbornou druhou příčku a tak byli všichni zvědaví, jak si poradí v jarní premiéře v Pardubicích. Trenéři přijeli na východ Čech s nelehkým úkolem - pošetřit třetinu hráček pro odpolední zápas juniorky a třetinu pro zápas mladších žákyň.

Na nerovném terénu jsme vstoupili do utkání aktivně a hned první dvě akce pohladily oko diváka a potěšily trenéry. Pěkné přihrávky, aktivní nabíhaní, prostě fotbalové věci. První gól vsítila ve 4. minutě Denisa Ježdíková po výborné přihrávce Elišky Klesnilové. V desáté minutě přidala druhý gól Necidová po přihrávce aktivně hrající Bažoutové. Na 3:0 jsme zvyšovali po standardní situaci, kdy trestný kop rozehraný Jášovou prodloužila Necidová a Palková s přehledem zavěsila. Poločasové skóre uzavřela na 4:0 svým druhým gólem Ježdíková po akci Palkové.

Do druhé půle již nenastoupily Rzycká s Havelkovou, které čekal další zápas za mladší žákyně resp. juniorku. Simona Necidová obdržela úkol, co nejrychleji vsítit další branku a jít také do sprch. Toto se jí povedlo po přihrávce Ježdíkové po 5ti minutách druhé půle a mohla tedy s úsměvem předat kapitánskou pásku Palkové. Ve 46. minutě zvyšovala Vlčková nádhernou střelou z 20ti metrů již na 6:0. Do konce zápasu jsme ještě měli mnoho šancí, které se ovšem nedařilo proměnit. A tak střeleckou odpovědnost na sebe vzala Palková a během posledních 10ti minut vsítila čistý hattrick (celkem quatrotrrick), a tak se pomyslný ukazatel skóre zastavil na konečném výsledku 9:0 pro hosty z Edenu.

Všechna děvčata zaslouží velkou pochvalu za předvedený týmový výkon, který nepostrádal bojovnost a ani fotbalovost. Nutno poznamenat, že soupeř byl bezzubý a ani jednou nevystřelil na naši bránu. Ale i za to patří pochvala defenzivě našeho týmu.

Pardubice - Slavia 0:9 (0:4)
Slavia: Šolcová - Bažoutová, Šrámková, Vlčková, Jášová (56. Lívová) - Rzycká (36. Večerová), Palková, Klesnilová, Havelková (36. Čáslavská) - Ježdíková, Necidová (40. Jedličková)
Branky: 12., 56., 60. a 66. Palková, 4. a 29. Ježdíková, 10. a 40. Necidová, 46. Vlčková


Mladší žákyně:
Nejmladší fotbalistky nastoupily proti Pardubicím, na podzim prohrály 0:1, takže chtěly tentokrát uhrát lepší výsledek. Soupeř se však dostal do vedení, ale snížit se podařilo Dufkové, která nastoupila poprvé ve slávistickém dresu, když po centru do vápna protlačila míč do branky. Slávistky měly po celou dobu převahu, vytvořili si více šancí, ale do vedení jsme se nedostali. Pak jsme ale dostali další laciné branky a prohrávali 1:3. Jenže v posledních minutách se nám nakonec podařilo přeci jen vyrovnat, nejdříve se Havelková nádherně trefila z přímého kopu, o chvíli později po přihrávce Havelkové se prosadila Molhancová. "Byli jsme lepší, po většinu času jsme hráli na polovině domácích. Soupeř si toho moc nevytvořil, branky padly po rozích a po jedné střele. Takové branky nesmíme dostávat, na tom musíme zapracovat. Tým si ale zaslouží pochvalu za bojovnost, ale musíme makat dál," řekla trenérka Kristýna Feixová.

Komentáře (1)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Slávistky porazily Karlovy Vary

    Socrates (přítel SN)     před 15 lety 11.04.2009 22:44 |  
    0 0

    ♥10+6♥ & ♥anda♥ *1*